Krabi, Railay-baai, Railay Village Resort and Spa

Thailand

Aan het prachtige witte zandstrand van de Railay-baai, omklemd door hoog oprijzende rotsen, ligt het Railay Beach Resort and Spa. Dit is een van de beste hotels met villa's en luxe kamers op dit strand. Raliay Bay is alleen per boot bereikbaar vanaf het toeristische strand van Ao Nang, ongeveer tien minuten varen. U stapt in- en uit de boot direct met uw voeten in zee. U heeft uitzicht op de grillige kalkstenen rotsen vanaf het strand. Prachtig! Er zijn in deze baai slechts 4 hotels. Allen hebben een heel groot restaurant, dat ook voor de dagjesmensen bedoeld is. Hoewel de receptie is heel gewoontjes is ervaart u de rust en luxe van dit kleine hotel pas als u tuin in loopt. Wij vinden dit resort wat betreft prijs/kwaliteit een bijzonder leuk hotel, waar we helemaal achter staan.

Wel kan het overdag wat druk zijn (dagjesmensen die vanaf Ao Nang komen).

Locatie

Het resort is bereikbaar vanaf de luchthaven Krabi in ongeveer 20 minuten met de auto/busje naar het strand van Ao Nang. Vanaf daar is het nog tien minuten varen naar uw hotel. Ook is het varend bereikbaar vanaf verschillende eilanden in de Andaman Zee. Het resort is gelegen aan de prachtige Railay bay. Buiten de hotelgasten van de 5 hotels die aan de baai liggen, komen er ook dagjesgasten, toeristen die in een hotel in Ao Nang logeren. Anders dan per boot kunt u er niet komen. Overdag is het stadje Ao Nang te bezoeken, er varen vele bootjes heen- en weer, tegen betaling.

Accommodatie

Dit lieflijke resort heeft slechts 49 kamers. Het is een langgerekt hotelterrein, de diepte in dus. De 25 jacuzzi villa's zijn in de eerste 6 gebouwen ondergebracht. De 24 deluxe poolview kamers liggen helemaa achteraan op het terrein. Elke unit heeft ook een kamer met verbindingsdeur. Alle kamers zijn sober ingericht met een bureau met stoel, bedbankje (dient ook als extra bed), zitzak, houten afwerking, satelliet-tv, wifi, airconditioning, minibar, badjassen en slippers, badkamer met douche en toilet.

 

  • Jacuzzi villa's: even voorbij het restaurant, lobby en eerste zwembadje volgen de kamers. U wandelt over het kronkelende pad, met aan weerszijden de villa's met tuintjes en waterpartijen. Bijzonder mooi. De jacuzzi villa's hebben een oppervlakte van 50 m2. De kamers zijn heel mooi en ruim. Iedere kamer heeft een bankje, dat als extra bed voor een kind kan worden gebruikt (beslist niet groot genoeg voor een volwassene). Alle villa's hebben tweepersoons bedden, kingsize bedden. Er zijn geen kamers met aparte bedden. De fraaie badkamers hebben een douche, buiten is een verzonken bad, met jacuzzi. Voor en naast de villa's zijn vijvers, ook staan er twee ligbedden.

  • Deluxe poolview kamer: deze liggen helemaal achteraan op het terrein. In plaats van een wandelpad heeft men hier een prachtig, langgerekt zwembad gemaakt. Aan weerszijden zijn de wooneenheden met twee verdiepingen gevestigd. Alle kamers hebben een balkon of terras (8 vierkante meter), waar een tafel en twee stoelen staan. De deluxe poolview kamers zijn iets kleiner dan de jacuzzi villa's: 44 m2. Mooie badkamer. Iedere kamer heeft een bankje, dat als extra bed voor een kind kan worden gebruikt (beslist niet groot genoeg voor een volwassene). Er is keuze tussen kamers met tweepersoons bed (kingsize) en kamers met twee aparte bedden.
Voorzieningen

Er zijn twee zwembaden: 1 voorin op het langgerekte hotelterrein en 1 achterin tussen de deluxe poolview kamers. Het restaurant is heel groot, direct aan het strand. In de ochtend is er voor de gasten een uitgebreid buffetontbijt. Overdag komen er veel dagjesmensen in het restaurant.

Er wordt geen alcohol geschonken in de meeste restaurants op Railay Beach. U mag wel zelf een flesje wijn of iets anders meebrengen. Bij het hotel hoort natuurlijk ook een heerlijke spa. Bij de receptie kunt u diverse excursies boeken. 

Rondreizen bij dit hotel
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.