Ayutthaya, Iudia on the river

Thailand

De naam Iudia is oude spelling van het huidige Ayutthaya. Pal tegenover de ruïnes van de ze voormalige koningsstad ligt dit smaakvolle hotel. U kunt ze vanuit uw ligstoel bij het zwembad zo zien staan. Alle kamers hebben namen van belangrijke personen uit het verleden. Zo is er een vernoemd naar de Nederlandse ondernemer en schrijver Jeremias van Vliet die hier in de 17e eeuw een fabriek leidde en veel geschreven heeft over het oude Siam. De kamers zijn allemaal verschillend en bijzonder stijlvol. In het Iudia komt u in de sfeer van  vervlogen tijden in een modern jasje.  

Locatie

Het Iudia on the River hotel ligt in het oude centrum van Ayutthaya, op slechts enkele minuten loopafstand van de 69 grote ruïnes. In de straat zijn diverse restaurants waar u ’s avonds kunt gaan eten. Dit hotel heeft namelijk geen eigen restaurant. Voor een sjiek diner kunt u bij het designhotel, direct ernaast, goed terecht. Daar kunt u tafelen met uitzicht op de rivier.

Accommodatie

Het hotel telt slechts 13 kamers. Elke kamer heeft bijzondere accenten gebaseerd op het thuisland van de persoon waar de kamer naar vernoemd is. Zo is er bijvoorbeeld een Arabische, Birmese, Chinese, Franse, Japanse en ook een Nederlandse kamer. Natuurlijk zijn de kamers voorzien van alle moderne gemakken zoals airconditioning, televisie, internet, koelkast en badkamer. Er zijn enkele kamers met een balkon of terras.

 

De kamers zijn ongeveer even groot, maar zijn verdeeld in verschillende kamertypen omdat ze allemaal een ander uitzicht hebben.

River View: de 6 kamers met uitzicht op de rivier (en de ruïnes) zijn 35 m2.

 

Poolside View: er zijn 2 kamers gelegen rond het zwembad, grootte van 30 m2.

 

Courtyard View: deze 3 kamers zijn 27 m2 groot en hebben uitzicht op de tuin.

 

Okun Suite: deze suite is 38 m2 groot en daarmee de enige grote suite in het hotel.

 

Petite Single: voor de alleenstaande reizigers is een kamer in het hotel van 12 m2.

Voorzieningen
  • Zwembad met ligbedden
  • Gratis fietsen
  • Koffieshop en tevens internetcafé in de huiskamerachtige sfeer

 

De eigenaar van het hotel is een grote verzamelaar van antiek en keramiek. Overal in het hotel kunt u hier fraaie exemplaren bewonderen. In de avond worden er regelmatig gezellige muziekoptredens georganiseerd en soms worden er interessante weetjes over de cultuur van de Siamese wijk.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën