River Kwai, Hin Tok River Camp

Thailand

Letterlijk één met de natuur op een comfortabele manier? Dat is ‘glamping’ in het Hin Tok River Camp. Een kamp van 38 ruime, canvas tenten midden in de jungle. Prachtig en uniek! De Kwai rivier stroomt meters lager door de uitgesleten vallei. Vlakbij is de plek van de beruchte Hellfire pass. Een pijnlijke herinnering uit de geschiedenis van de Birmaspoorlijn. Deze bijzondere junglelocatie wordt ’s avonds omgetoverd in een sprookje. Eerst beleeft u de  zonsondergang vanuit het natuurlijke zwembadje, bijna aan de rivier, om daarna aan te schuiven aan het diner bij het kampvuur (november t/m maart).

Locatie

Hin Tok River Camp in de Kanchanaburi-provincie ligt vlakbij de Hellfire Pass op zo’n drie kwartier rijden van Kanchanaburi stad (bridge over de River Kwai). De locatie is fantastisch, midden in de jungle. U bent hier op het kamp aangewezen voor eten en drinken. Even weg van alles. Terug naar de natuur. 

Accommodatie

De ruime canvas tenten zijn zo comfortabel als ze zijn kunnen. Er staan degelijke grote houten bedden, kastjes, lampjes. Er is een privé badkamer met douche (soms warm water) en toilet, koelkastje met water en een veranda met zitje. Het fijnste is wel de airconditioning! Hoewel er een klamboe hangt werkt de airco het beste tegen muggen.

Voorzieningen

In het clubhuis, waar ook de receptie is, kunt u gebruik maken van wifi. Er zijn fietsen te huur en tours te boeken. Voor de veiligheid wordt Hin Tok River Camps 24 uur bewaakt en is er een dokter op afstand bereikbaar. Van november t/m maart (hoogseizoen) wordt er af en toe een barbecue met kampvuur georganiseerd, mits er genoeg mensen zijn. 

U kunt ook heerlijk eten in het restaurant. Een steile, ongelijke trap naar beneden brengt u bij de natuurlijke bron waar een zwembadje omheen gebouwd is. Dit is halverwege het kamp en de rivier. Heerlijk om even te ontspannen. Hin Tok River Camps is een unieke plek voor natuurliefhebbers en kampeerders.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën