Chiang Mai, Anantara Hotel

Thailand

Een geweldig voorbeeld van een architectuur waar oud en nieuw op een unieke manier zijn gecombineerd. Het Anantara is gebouwd rond het voormalige Britse consulaat; in dit historische gebouw is het restaurant gevestigd. Het merendeel van het hotel is zeer modern, minimalistische stijl, waarbij men veel gebruik heeft gemaakt van teakhout. Het is bijzonder hoe de architect heel knap authentiek historisch en minimalisme zo goed heeft weten te combineren.

De gevel aan de straatzijde valt van verre op: geheel van teakhouten planken: strak en mooi. De lobby heeft strakke, ruime banken in een verzonken deel; vanuit de lobby kijkt u uit op waterpartijen.

 

Het ruime zwembad geeft zicht over de Ping Rivier.

Locatie

Het Anantara is prachtig gelegen aan de oever van de Mae Ping rivier, op enkele minuten afstand van het centrum van Chiang Mai en de beroemde avondmarkt.

Accommodatie

Er zijn 84 kamers en slechts twee kamertypen. De vloeren zijn prachtig, van hardhout. U kunt de badkamer openen door de schuifwand opzij te schuiven, zodat u vanuit uw bad bijvoorbeeld ook televisie kunt kijken. Alle kamers hebben koffie/thee-faciliteiten, minibar, satelliet-tv, internetaansluiting, airco, balkon met zicht op de rivier.

 

De kamertypen:

Deluxe rooms: 52 stuks (verdeeld over 12 deluxe river view room en 40 garden view) 50 m2.

 

Kasara Suite rooms: 32 stuks (verdeeld over 11 Kasara river view suites en 21 Kasara garden view suites), 105 m2, er wordt hier vrij gemakkelijk een derde bed bijgeplaatst, hier is al rekening mee gehouden, er is ook ruimte genoeg (het is ook een normaal bed, prima dus). 

 

Sinds kort is een tweede vleugel opgeleverd met 26 familie suites verdeeld over meerdere verdiepingen, met een zwembad op the rooftop. Beide gebouwen staan met elkaar in verbinding via de loopbrug over de weg vanaf de eerste verdieping.

 

Voorzieningen

In het hotel kunt u heerlijk dineren in het restaurant, het historische gebouw, waar in vroeger tijden het Britse consulaat was gevestigd. Alle oude kenmerken zijn bewaard gebleven (oftewel gerestaureerd).  Voor een drankje kunt u terecht in de bar.

Het restaurant heeft een enorm groot terras, dat grenst aan de rivier: genieten hier!

 

Men heeft een schitterend zwembad aangelegd: strak vormgegeven, vlakbij de rivier.

Er is een fitnessruimte, bibliotheek, oppasservice, spa.