Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Krijg het safari gevoel door achterop de jeep te stappen en door het natuurpark te rijden. Spot u de olifanten tussen de bomen?

 

U heeft de ochtend ter vrije besteding, rond 1 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie. U gaat vandaag naar het Kuiburi National Park. Dit is een van de weinige parken in Thailand waar nog wilde olifanten leven en waar de kans groot is dat u deze ook gaat ontmoeten. Rond 1999 is het park opgericht omdat de olifanten te dicht bij de dorpen kwamen en de ananas aten van de landerijen. Dit zorgde voor conflicten tussen boeren en de olifanten. De koning heeft daarom besloten om de olifanten en de bevolking te beschermen door het een nationaal park te maken. De lokale mensen die hun inkomen mislopen door het opgeven van het hun land werken als Rangers in het park. Zij vertellen u vol passie over de flora en fauna. Uw gids gaat mee om het voor u te vertalen, want zij spreken geen tot weinig Engels. In het park leven ca. 200 wilde olifanten. De kans is dan ook groot dat u deze ziet. Ook andere dieren komt u hier tegen, zoals vele diverse vogelsoorten. Per truck zult u het park verkennen in ca. 2 tot 3 uur. Maar ook gaat u delen lopen waar mogelijk. Trek goede schoenen aan. U zult zich niet vervelen.


Omdat ze de natuur zijn gang willen laten gaan is het park slechts open van 2 uur tot 6 uur. Dat houdt het park bijzonder en iets wat nog weinig te vinden is in Thailand.

 

Na deze bijzondere ervaring reist u terug naar uw hotel voor diner. Inclusief transfer, Engelssprekende gids, Ranger, vervoer per truck, snacks.

 

Aantal deelnemers:
Deze excursie is op privé basis.