Bouwsteen Koh Samui en Koh Tao

In de Golf van Siam liggen drie heerlijke vakantie-eilanden: Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. We hebben voor u het grootste eiland Koh Samui en het kleinste eiland Koh Tao in een bouwsteentje gegoten. Historisch gezien springen deze eilanden er niet uit. Het gaat hier om zon, zee en natuur. De baaien met witte zandstranden, kokospalmen en het kristalheldere zeewater trekken veel mensen aan. Koh Samui is een groot eiland met genoeg ruimte om voor ieder wat wils te kunnen bieden. Er is vertier voor de liefhebber van reuring, maar ook rust is er nog te vinden. Het kleine Koh Tao wordt ook wel ‘turtle island’ genoemd. De omgeving van dit eiland is een belangrijke broedplaats voor bedreigde zeeschildpadden. Koh Tao staat bekend om de goede duikfaciliteiten en prachtige onderwaterwereld. Er zijn veel duikscholen en snorkelen behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

Ideaal in onze zomer
Snorkelen en duiken
Stranden en groenrijk binnenland
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Van dag tot dag: Koh Samui en Koh Tao

Dag 1     Aankomst Koh Samui

Dag 2     Koh Samui

Dag 3     Koh Samui

Dag 4     Koh Tao

Dag 5     Koh Tao

Dag 6     Koh Tao

Dag 7     Vertrek Koh Tao

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Koh Samui

U wordt van de luchthaven van Koh Samui opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer).

Informatie Koh Samui:
Koh Samui ligt aan de oostelijke kant van de ‘slurf’ van Zuid-Thailand en is met een oppervlakte van 247 km² het derde grootste eiland van Thailand. Dit mooie eiland is een poos geleden al ontdekt door toeristen. Nog steeds zijn er ook rustige plekjes te vinden. De enorme keus aan accommodaties en locaties bieden voor ieder wat wils. Het eiland Koh Samui heeft schitterende stranden, waarvan Chaweng Beach de bekendste is. Aan dit strand liggen de meeste resorts. Veel winkeltjes, restaurants en barretjes liggen aan de boulevard. Er hangt een gezellige sfeer in dit drukbezochte uitgaansgebied. Als u van rust houdt raden we u aan naar andere delen van het eiland te kijken. Koh Samui is de perfecte strandbestemming in onze zomer. Er is veel te doen en het eiland is groot genoeg om op ontdekkingstocht te gaan.  De natuur in het binnenland is prachtig en in de regentijd zijn de watervallen op z'n mooist. Snorkel- en duikexcursies kunt u gemakkelijk ter plaatse boeken naar bijvoorbeeld het AngThong National Marine Park. Neem de moeite om 's avonds met een taxi naar een goed restaurant te gaan, er zijn er teveel om op te noemen. In diverse dorpjes is het 's avonds ook erg leuk om de markt, galerieën en kledingzaakjes te bezoeken. 

Dag 2 Koh Samui

Thailand-KohSamui-eilandjes(8) Thailand-KohSamui-tempel(8) Thailand-KohSamui-strand3(8)

Een vrije dag op het eiland Koh Samui kan absoluut geen straf genoemd worden. Huur een scooter en ga er vandaag op uit! U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Big Buddha tempel. Deze tempel is gelegen op een klein eilandje dat u via een verharde weg kunt bereiken. Ook een bezoek waard is de LaemSor pagode. Toeristen komen nog niet massaal naar deze pagode toe, wat het extra speciaal maakt. De pagode is gelegen in een prachtige rustige omgeving en alleen op boeddhistische feestdagen wordt het druk bezocht door monniken en andere gelovigen. Andere tips zijn de Jungle Club waar u bijvoorbeeld tijdens een heerlijke lunch kunt genieten van een prachtig uitzicht over het eiland. Liever niet op eigen gelegenheid de bergen in? De Jungle Club heeft ook een haal- en brengservice. Voor de avontuurlijke mensen, is er ook nog de mogelijkheid om naar een heus mangrovebos te gaan (Koh Tan).

 

Overnachting op Koh Samui.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Koh Samui

Heerlijk relaxen op Koh Samui. Een leuke tip is om een brommertje of auto met chauffeur te huren en het hele eiland in de rondte te rijden. U zult verstelt staan van de verschillen. 

 

Overnachting op Koh Samui.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Koh Samui - Koh Tao

U wordt bij uw hotel op Koh Samui opgehaald en naar de pier gebracht (transfer). U vaart in ongeveer twee uur met de ferry naar het eiland Koh Tao. Bij aankomst op Koh Tao wordt u door het personeel van uw hotel opgehaald bij de pier en naar uw hotel gebracht (transfer).

Informatie Koh Tao:
Het ‘schildpaddeneiland’ eiland Koh Tao is vooral bekend om haar prachtige duik- en snorkellocaties. Koh Tao is het mooiste en kleinste eiland van dit gebied waar bezoekers kunnen overnachten. Er zijn op dit eiland enkele resorts met huisjes op het strand. Er zijn ook enkele  luxere resorts die ook aan het strand gelegen zijn en een duikschool hebben. In de wateren rond Koh Tao zijn zeer veel verschillende duikplekken, een rijkdom aan verschillende koralen en zeedieren. Beginnende duikers en snorkelaars kunnen in de ondiepe baaien terecht. Het binnenland van Koh Tao is dicht bebost. Koh Tao is alleen per ferry te bereiken. Tip: Bezoek tijdens uw verblijf het nationaal ZeeparkAngthong. Hier kunt u genieten van prachtige onbewoonde eilanden en een schitterende natuur, zowel boven als onder water.

Dag 5 Koh Tao

Thailand-KohTao-strand(13)

Deze dag is ter vrije besteding. Zo kunt u bijvoorbeeld duiken of snorkelen. Mocht u gaan duiken, is het afhankelijk van de weersomstandigheden waar u naar toe gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Shark Island, White Rock of SouthwestPinnacles. Ook een absolute aanrader is KohNang Yuan. Dit prachtige eiland bestaat eigenlijk uit drie kleine eilanden die met elkaar verbonden zijn door een parelwitte zandstrook die alleen te zien is met eb. Het blauwe water is zo kristalhelder dat u met uw blote oog al diverse tropische vissen kunt zien. Ga hier heerlijk snorkelen, maar neem ook even de moeite om naar het viewpoint te gaan. Een steile klim, maar absoluut waard om heen te gaan. Houdt u niet van snorkelen of duiken? U kunt natuurlijk ook prima op het strand vertoeven, bij het zwembad een boek lezen, genieten van een spa behandeling of op het strand een andere watersport activiteit doen. Hoewel het een klein eiland is, is er dus genoeg te beleven!

Overnachting op Koh Tao.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Koh Tao

Nog een dag op het eiland Koh Tao. Vergeet niet te genieten!

 

Overnachting op Koh Tao.

Inclusief ontbijt

 

Dag 7 Vertrek

U verlaat Koh Tao per ferry. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw reis voort te zetten. Wij helpen u graag verder. 

 

Inclusief ontbijt

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën