Bouwsteen van Pad Thai naar Koh Hai

Tegen het zuidelijkste puntje van Thailand ligt de wonderschone Trang Archipel. Waarvan de plaats Trang op het vasteland nog maar weinig bezocht wordt. Echter vindt u hier het authentieke Thailand wat zeker een bezoek waard is. Ga op bezoek bij de Pad Thai specialist, voel u bijzonder welkom en eet uw buik rond. Maar probeer vooral ook zelf het gerecht te maken! Wandel door de botanische tuinen en eet als een lokal op de avondmarkt van Trang. De volgende dag door naar één van de eilanden van het Trang Archipel. Het archipel bestaat uit meer dan 47 eilanden die elk een ander uniek karakter hebben. 

Een van de eilanden is het kleine bountyeiland Koh Hai. Niet meer dan en bergrug die boven zee uitsteekt maar gezegend met een prachtig, spierwit zandstrand en azuurblauw water. De berg is begroeit met tropische planten en bomen en daardoor moeilijk doordringbaar. Langs het strand wuiven de kokospalmen u tegemoet. Bent u  op zoek naar een rustgevend vakantieparadijs in een tropische setting, dan is Koh Hai de perfecte bestemming.

Pad Thai maken met local
Ultiem genieten
Verblijf op een Bounty-eiland
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Van dag tot dag: Van Pad Thai naar Koh Hai

Dag 1      Trang

Dag 2      Trang - Koh Hai

Dag 3      Koh Hai

Dag 4      Koh Hai

Dag 5      Koh Hai - Trang

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Trang

Thailand-Trang-Kookcursus_1_385122

U komt vroeg aan in Trang en wordt opgehaald door uw chauffeur en gids. Uw gids brengt u naar een lokaal restaurant waar u de specialiteit van Thailand gaat proeven; Dim Sum (niet inbegrepen). Dit zijn gestoomde hapjes met vlees, vis en vaak omhuld door rijstvellen. Daarna gaat u de omgeving verkennen. De omgeving is totaal niet toeristisch en dat maakt deze bestemming erg bijzonder. Na zo'n 20 minuten rijden komt u aan bij een verscholen grot. Deze grot is ruim 30 jaar geleden opengesteld voor toerisme, maar tot op heden hebben nog maar weinig reizigers de grot bezocht. Met een zaklamp loopt u naar binnen en ontdekt u deze mooie grot.

In de omgeving van Trang vindt u verschillende projecten om oude ambachten in ere te herstellen. U bezoekt vervolgens één van deze projecten, namelijk het weefproject. Oudere dames maar ook jonge vrouwen zijn hier aan het werk en dat gaat er flink aan toe. Neem de tijd om rond te kijken en u te verwonderen over hoeveel werk er zit aan een mooie sarong.

Rond lunchtijd komt u aan bij een zeer gastvrije mister Uncle. Deze trotse man geniet ervan om mensen in de watten te leggen en zijn mooie tuin en verblijf (homestay) te laten zien. Zijn vrouw is dé Pad Thai specialist (Thais bekend gerecht) van Trang en omgeving. Zij zal u laten zien hoe dit gerecht gemaakt wordt. Daarna mag u het ook zelf proberen en uiteraard opeten! Volgens ons een mooie ervaring bij een fantastisch stel die heel blij zijn dat u hun bijzondere plek komt bezoeken. Met een volle buik vervolgt u de weg en maakt een rit door de landerijen naar de botanische tuinen. Wandel rustig rond en geniet van de mooie uitzichten vanaf de hangbruggen waar u overheen loopt. U wordt naar uw hotel gebracht. Ga als een echte local eten op de markt of bezoek met een tuktuk de Cinta Evening market waar winkeltjes, restaurants en diverse eetkramen zijn. Genoeg keuze voor ieder wat wils.

Informatie Trang:
In het zuiden van Thailand vindt u de plaats Trang. Een middelgrote stad met leuke avondmarkten. De Cinta Garden is daar één van. Dit is een markt met eettentjes, restaurants, kleding en souvenirs. Westerse toeristen komen nog niet massaal naar Trang, daardoor kijken de Thai soms nog wel eens gek op, of gaan stiekem lachen als u voorbij loopt. In de stad vindt u Chinese en Moslim invloeden. Zo is er een Chinese begraafplaats en vindt u op de markt lekkere roti specialiteiten. U komt hier niet speciaal voor de stad, maar vooral om de leuke activiteiten in de omgeving. De accommodaties in Trang zijn voornamelijk stadhotels.

Overnachting in Trang

Dag 2 Trang - Koh Hai

Thailand-zuid-koh-phiphi14 shutterstock_334813736(8) Thailand-zuid-krabi12 shutterstock_354607220(8) Thailand-strand-bootjes579(8)

In de ochtend heeft u nog alle tijd om Trang verder te ontdekken. Zo maakt u onderweg een stop bij het huis van de voormalige gouverneur en het treinstation van Kantang. Dit is het eerste station van Thailand en wordt nog steeds gebruikt. Het oude houten stationsgebouw is fotowaardig alvorens u verder rijdt naar de pier.
Vanaf de pier vaart u naar het eiland Koh Hai. 

 

Informatie Koh Hai:

Ten zuiden van Koh Lanta (in het Trang Archipel) ligt het bountyeiland Koh Hai, ook wel Koh Ngai genoemd. Het eiland is niet meer dan een bergrug met over de hele lengte een parelwit zandstrand. Op een aantal trekvogels en krabetende apen na is dit eiland onbewoond. En dat is, volgens ons, precies datgene wat het eiland zo aantrekkelijk maakt. Met een van de mooiste en rustigste stranden van de omgeving en uitzicht op hoge kalksteenrotsen is Koh Hai een waar tropisch paradijs.

 

Overnachting op Koh Hai.

Dag 3 Koh Hai

Bent u op Koh Hai vergeet dan niet ook de wereld onder water te bekijken. Omdat Koh Hai een van de weinig bezochte eilanden in het Trang Archipel is, is het koraal hier nog bijna onaangetast. Echter, als u denkt zich even op te frissen in het water dan heeft u het mis. Het water is hier rond de 27 graden! Leuk is het om per kajak het eiland van een andere kant te bekijken of een excursie te boeken naar een van de omliggende eilanden. Een tip is het eiland Koh Mook, waar de Emerald Cave een niet te missen bezienswaardigheid is.

 

Overnachting op Koh Hai.

Dag 4 Koh Hai

Deze dag is ter vrije besteding.

Overnachting op Koh Hai.

 

Dag 5 Koh Hai - Trang

U vaart naar het vaste land. Vanaf daar reist u verder naar uw volgende bestemming.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën