Bouwsteen Het Lisu lodge avontuur

Logeren in het dorp van een Lisu-bergstam is een fantastische ervaring wanneer u reist door Thailand. Vanuit de Lisu Lodge bezoekt u de inheemse stammen zoals de Akha en Karen en heeft u de keus uit vele activiteiten. Maak een ossenkarrit langs akkers en boomgaarden. Laat u verrassen door de heerlijke Thaise keuken terwijl u geniet van Lisu muziek en een traditioneel dansoptreden. U ontmoet misschien wel de bijzondere medicijnenman en drinkt samen een kopje thee of, voor de liefhebber, een Thaise whisky. Een boeiende fietstocht door de schitterende natuur en raften op de Mae Taeng rivier zijn ook een must. Raak onder de indruk van de vriendelijke mensen tijdens deze mooie tocht door de bergen van Noord-Thailand.

Bezoek de inheemse stammen
Ontmoeting met een Sjamaan
Slapen in een authentieke lodge
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Van dag tot dag: Het Lisu lodge avontuur

Dag 1      Chiang Mai - Lisu Lodge

Dag 2      Lisu Lodge

Dag 3      Lisu Lodge - Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Chiang Mai - Lisu Lodge

thailand-maetaeng-Lisulodge-accomodatie(13)

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en gids en rijdt naar de beroemdste bezienswaardigheid van Chiang Mai: Wat (tempel) Prathat Doi Suthep. Van hieruit heeft u een schitterend uitzicht over de wijde omgeving, u kunt zelfs het lager gelegen Chiang Mai zien! Vervolgens gaat u bergopwaarts naar het koninklijk winterpaleis in Phuping. Een authentieke orchideeënkwekerij ligt op de route, dus een stop is zo gemaakt. Een perfecte plek voor een kopje koffie, midden tussen deze prachtige bloemen. Dan door naar de Lisu Lodge. Bij aankomst krijgt u, onder het genot van een traditioneel welkomstdrankje een korte uitleg over de verschillende (keuze)activiteiten die er rond de Lisu lodge worden gedaan. Daarna kunt u genieten van een heerlijke lunch.

 

In de middag neemt uw Lisu-gids u wandelend mee het dorp in. U brengt een bezoekje aan de Ton Lung-tempel met eigen kruidentuin. Als u geluk heeft is de plaatselijke sjamaan thuis en drinkt u een kopje originele Lisu-thee met hem. Tijdens de thee vertelt hij u graag over de eeuwenoude geneeskunst en natuurlijke medicijnen die tot op de dag van vandaag nog gebruikt worden door de Lisu-stam. Er is in het dorp nog een kleine gemeenschapsruimte waar een paar typische gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van zowel Lisu- en Akha mensen worden tentoongesteld. Na de wandeling is er tijd om te relaxen of één van de activiteiten te doen die u heeft gekozen.

Er wordt bijvoorbeeld een rit met een ossenkar aangeboden naar het nabij gelegen dorp Baan Pang Mai Daeng. U wordt gereden (beter gezegd; gehobbeld) langs akkers en boomgaarden. Of u heeft gekozen voor een goede massage van één van de Lisu dames of heren, een weldaad voor uw lijf. Voor de liefhebbers is het mogelijk te genieten van een heerlijk stoombad. Tijdens het diner wordt er een volksdans opgevoerd onder leiding van Lisu-muziek (banjo). Dit is voor u de gelegenheid om de prachtige, kleurrijke, originele feestkleding van dichtbij te bekijken en fotograferen.

 

Informatie Lisu Lodge:
In verschillende gebieden in Noord-Thailand, met name op korte afstand van de steden, heeft de moderne tijd invloed op de eigen cultuur van de bergbewoners. Om hen te laten profiteren van de vooruitgang met behoud van hun eigen waarden, is enkele jaren geleden een bijzonder project gestart: Lisu Lodge. De Lisu Lodge heeft slechts enkele kamers en is gebouwd aan de rand van een Lisu-dorp. Reizigers komen in aanraking met de authentieke Lisu. De bergbewoners verdienen hun dagelijkse kost met werken in Lisu Lodge en met het rondleiden van gasten in hun leefgebied. De kamers zijn aangepast aan de westerse normen. De omgeving is prachtig: hoge bergen, dichte wouden, rivieren en beekjes, typische Lisu-dorpen, landerijen. Er zijn vele mogelijkheden voor activiteiten: naar de dorpen wandelen, een tocht met een ossenwagen maken, mountainbiken, raften, noem maar op. Wij ondersteunen het Lisu Lodge-project van harte.

 

Overnachting in de Lisu Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 2 Lisu Lodge

Lisu Lodge- AJ - Survey (9) Thailand-Lisu-uitzicht(8) Thailand-lisulodge12(8)

Na het ontbijt stapt u op de fiets en rijdt vervolgens 13 kilometer naar Muang Guert. Op de route hier naar toe stopt u bij een theeplantage. Geniet hier van de rust en het prachtige uitzicht over de plantage. Na de adempauze krijgt u een uitleg van de gids over het wel en wee van de productie van thee in dit gebied. De gids legt precies uit hoe het proces van oogsten in zijn werk gaat en leert u welke blaadjes van de struiken klaar zijn voor de oogst. Erg leerzaam! Natuurlijk mag u ook een kopje vers geroosterde thee proeven.

 

Na deze enerverende ochtend is het tijd voor de picknicklunch op de oevers van de rivier. Hierna gaat u aan boord van een rubberen opblaasboot om te raften op de Mae Taeng rivier, een belevenis! En voor iedereen goed te doen. Er gaat uiteraard een ervaren gids met u mee. De songtaew (lokale truck) wacht op u aan het eind van de tocht en rijdt naar een Akha-dorp. Uw gids zal u veel vertellen over de gebruiken en gewoonten van de dorpelingen. Met een voldaan gevoel keert u terug naar de lodge waar u weer van een heerlijk diner kunt genieten.

 

Overnachting in de Lisu Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 3 Lisu Lodge - Chiang Mai

Na het ontbijt wacht de songtaew (open truck) u op om u naar de Pong Duad heetwaterbron te brengen. Geniet van een wandeling in het prachtige Nationale Park en neem een bad in het zuivere mineraalwater. Vervolgens naar de Mork Fah-waterval.

Onderweg bezoekt u een Karen-bergstam in Ban Huay Lao. Deze mensen zijn zeer fotogeniek en dat weten ze!

Ondanks dat blijft het voor ons een zeer bijzondere gezicht. U luncht in een lokaal restaurant.

 

Aan het einde van de dag wordt u naar uw hotel in Chiang Mai gebracht.

Inclusief ontbijt, lunch, songtaew met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

 

Einde van een leuke tour!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën