Bouwsteen Ontdek de Gouden Driehoek

Een reis in Noord Thailand is niet compleet zonder de Gouden Driehoek. Niet lang geleden was deze regio de beruchtste smokkelroute van opium ter wereld. De Gouden Driehoek omvat Birma, Laos en Thailand, zijdelings hoort Noord Vietnam er eigenlijk ook nog bij. Een interessant, klein museum in Chiang Saen laat u zien hoe deze handel in elkaar zat.

Nu is de Gouden Driehoek beter bekend vanwege de mooie ligging aan de Mekong, het drielandenpunt en de kleurrijke multiculturele markten op de grens met Birma. Mede omdat de natuur in dit deel van Thailand heel mooi is prachtig is kunnen we u deze bouwsteen aanraden. De combinatie maakt deze tour een aanvulling op uw reis door Noord Thailand. 

Drielandenpunt bij Mekong-rivier
Botanische tuinen
Bekend van opium verleden
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Reis van dag tot dag: Ontdek de Gouden Driehoek

Dag 1   Chiang Rai

Dag 2   Chiang Saen

Dag 3   Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Chiang Rai

U wordt om 8.00 uur opgehaald voor de reis naar Chiang Rai. De eerste stop van vandaag zijn de Chiang Dao grotten. Deze grotten zijn nog niet zo’n lange tijd open voor het publiek, maar u zal zich verbazen door het aantal beelden en Boeddha beelden dat u hier tegenkomt. Na een wandeling stapt u de auto in voor de volgende bestemming: Thaton, een dorp in het noorden van Thailand op de grens met Birma. Als de waterstand hoog genoeg is maakt u een kort tochtje over de rivier. De route gaat over de hoofdweg maar de omgeving bestaat uit weelderige begroeiing, akkers met rijst en bergen. U heeft de mogelijkheid om te lunchen in Thaton. In de middag rijdt verder richting Chiang Rai waar u in de loop van de middag bij uw hotel aankomt. Een aanrader is om 's avonds op de nachtmarkt één van de lokale specialiteiten te proberen. De sfeer is altijd erg gezellig.
Inclusief lunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

 

Informatie Chiang Rai:
Chiang Rai de grootste noordelijke stad van Thailand. Het is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de bekende Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Myanmar, Laos en Thailand. De regio is met name interessant vanwege het berglandschap. Chiang Rai heeft zelf geen bijzondere hoogtepunten, waardoor het niet door hordes toeristen wordt bezocht. Dit heeft als voordeel dat de sfeer er nog typisch Thais is, de mensen spreken beperkt Engels en de prijzen liggen lager dan in de bekendere plaatsen van Thailand. Het klimaat in Chiang Rai is mild. Het kan er in de maanden juni tot oktober erg warm worden, maar door de lagere luchtvochtigheidsgraad voelt het prettig aan. Er is genoeg keus uit goede restaurants. Buiten de stad kunt u theeplantages, natuurparken en wat kleine dorpjes van bergstammen bezoeken.

 

Overnachting in Chiang Rai.

Dag 2 Chiang Saen

Thailand-Chiang-Saen-tempel-goud(8) Chiang Saen - AJ - Survey 2016(8) thailand-Chiangsaen-goudentempelmonnik(8)

Na het ontbijt wordt u opgehaald om de Gouden Driekhoek te bezoeken. Maar eerst brengt u een bezoek aan de botanische tuinen van Mae Fah Luang. Een groot park met een zeer grote diversiteit flora en fauna.  Via de Birmese grens rijdt u naar de meest noordelijke stad van Thailand, Mae Sai. Deze stad ligt op een heuvel en biedt uitzicht op de Mekong rivier met aan de overzijde buurland Myanmar. U vervolgt de weg van ongeveer 700 bochten naar Chiang Sean. Aangekomen op het uitzichtpunt van Chiang Sean kijkt u uit over het drielandenpunt: daar waar de Ruan rivier en de Mekong samenkomen en u in één oogopslag Myanmar en Laos ziet liggen. In de buurt bezoekt u ook het Opium museum. Volgens ons een bezichtiging waard, gezien de geschiedenis die deze regio markeert. In het museum vindt u informatie over de hoogtijdagen van de papaverhandel in dit gebied. Dit museum is op maandag gesloten.
Inclusief lunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

 

 

Informatie Chiang Sean:
Chiang Saen heeft een unieke ligging door het drielandenpunt: Thailand, Myanmar en Laos. De Mekongrivier en een zijrivier geven de natuurlijke grens aan. In vroegere tijden was de opiumhandel op deze plaats florerend, tegenwoordig is dit sterk aan banden gelegd. In het gebied leven nog veel bergstammen. De bekendste bergstammen zijn de Akha, Lisu en Lahu (oorspronkelijk afkomstig uit Tibet), de Mien en de Hmong (afkomstig uit China) en de Karen (uit Birma). Van oorsprong zijn vooral de vrouwen die in kleurrijke kleding zijn gehuld bijzonder fotogeniek.

Overnachting in Chiang Sean.

Dag 3 Chiang Mai

Voordat u vandaag richting Chiang Mai reist staat er een klim van 383 traptreden op het programma. Ochtendgymnastiek op weg naar de top van een heuvel voor een prachtig uitzicht en een bezoek aan de Wat Phra Tat Jom Kitti tempel. Na deze stop stapt u een longtail boot in voor een tocht over de Mekong rivier richting de Gouden driehoek waar u de tempel ruines bezoekt, ook het Ayutthaya van het noorden genoemd. Een ietwat lugubere tempel vindt u vervolgens in Chiang Rai. Dit is de Baan Dam, de zwarte tempel. Baan Dam is een landgoed met 40 zwarte huisjes. Elk huis is uniek en ontworpen voor het herbergen van schedels, dierenbotten, hoorns en dierenhuiden. Behalve de zwarte tempel bezoekt u op de weg naar Chiang Mai de welbekende witte tempel (Wat Rong Khun) en de minder bekende blauwe tempel. Rond het eind van de middag komt u aan bij uw hotel in Chiang Mai.
Inclusief privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids.

 

Hier eindigt uw reis door de gouden driehoek.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën