Bouwsteen Boeiende bergen en het lokale leven

Tijdens dit programma komen natuur en cultuur op een geweldige manier samen wanneer u over een prachtige route langs diverse bergstammen uw reis door Noord Thailand zult maken. Maar eerst maakt u kennis met de grote maar sfeervolle stad in het noorden, namelijk Chiang Mai. Bijzondere en mooie tempels en geniet vooral ook van de Noord-Thaise keuken. Vervolgens trekt u verder. U staat versteld van de vriendelijkheid van de bevolking en de oude tradities die hier nog aan de orde van de dag zijn. De route van Chiang Mai via Pai naar Mae Hong Son staat bekend als een van de mooiste bergroutes van het land. De doorgaande weg kent welgeteld 1864 (haarspeld) bochten! Prachtige uitzichten en de weelderige natuur met veel bloemen en planten houden u bezig tijdens de ritten. Een afwisselende ontdekkingstocht door Noord Thailand. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Wandel door de Tham Lod Cave
Ontmoeting met locals
Lokale markten
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!
Prijsindicatie: vanaf € 560,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Van dag tot dag: Boeiende bergen en het lokale leven

Dag 1      Chiang Mai

Dag 2      Chiang Mai

Dag 3      Pai

Dag 4      Mae Hong Son
Dag 5      Mae Hong Son

Dag 6      Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Chiang Mai

U wordt bij het treinstation van Chiang Mai opgehaald en naar uw hotel in Chiang Mai gebracht (transfer).

Informatie Chiang Mai:
Het noorden van Thailand, het vroegere Lanna koninkrijk, bestaat uit hoge bergen en wouden. De belangrijkste plaats is Chiang Mai, qua grootte de tweede stad van Thailand, maar dan wel 40 keer zo klein als Bangkok. De stad is rustiger en gezelliger dan de hoofdstad. In Chiang Mai, de roos van het noorden, zijn veel tempels te zien. Eentje mag u echt niet missen, de Wat Phratat Doi Suthep. Dit is niet zomaar een tempel! Boven op de top van een 1601 meter hoge berg kijkt dit heiligdom uit over de wijde omgeving. Er gebeurt veel in en rond de tempel; schoolkinderen die uitvoeringen geven om wat bij te verdienen, pelgrims die hun rituelen doen, mensen die een kopje koffie drinken op deze mooie plek. Het is echt een aanrader. De stad staat ook bekend als centrum voor handwerken zoals paraplu’s en houtsnijwerk. In de avond zijn er gezellige nachtmarkten waar u verse gerechten kunt eten of voordelig souvenirs kunt kopen. Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer door zijn eigen taal, keuken en tradities. Vanuit Chiang Mai zijn vele excursiemogelijkheden en/of meerdaagse tochten te doen, bijvoorbeeld de bergen in.

Overnachting in Chiang Mai.

Dag 2 Chiang Mai

Excursietips Chiang Mai:
In en om Chiang Mai is zoveel te beleven dat het soms moeilijk kiezen is. De natuur is prachtig en kunt u het beste ervaren door op de fiets de stad uit te gaan. Er zijn georganiseerde tochten met gids of trek er zelf op uit en laat u verrassen. Leuke combinatie is fietsend de stad verkennen en kennis te maken met de lokale lekkernijen. In het land van olifanten mag een ontmoeting met deze machtige dieren niet ontbreken. Maar dan wel op een verantwoorde manier! Voor de avonturiers is ziplinen tussen de boomtoppen een leuk idee. Maar raften of Stand Up Peddling (SUPpen), mountainbiken en wandelen is mogelijk. Voor iedereen is er wat te beleven in deze regio. Interesse is een speciale activiteit? We geven u graag meer informatie.

Overnachting in Chiang Mai

Dag 3 Chiang Mai - Pai

thailand-pai-bergstammenrivierwandeling(8) Thailand-Lisu-uitzicht1(8) Thailand-Lisu-bambooraft(8)

Samen met uw gids reist u naar een dorp van de Lisu bergstam. Met veel enthousiasme staat de Lisu stam al op u te wachten. Na een welkomstdrankje is het tijd voor de rondleiding in het dorp. U wordt bijgepraat over welke tradities in ere gehouden worden en welke leefgewoontes daarbij horen. Zo bezoekt u een plaatselijke tempel, de kruidentuin en maakt kennis met de bewoners van het dorp.

 

Na een kort bezoek is het tijd om door te reizen naar Pai. Onderweg komt u langs de Mork Fa waterval. Deze waterval valt zo'n 60 meter naar beneden. Hoewel de hoeveelheid water in de rivier beperkt is, stroomt het wel het hele jaar door. Vergeet uw zwemspullen niet en neem een duik of geniet van de mooie, schaduwrijke omgeving.

 

De volgende stop zijn de Pong Duet heetwaterbronnen. Geen heetwaterbron waar u zelf tot rust kunt komen, maar bronnen van 90 graden waar geisers af en toe zo’n twee meter omhoog spuiten. Hopelijk heeft u geluk en gebeurt dit op het moment dat u ervoor staat.

 

U overnacht in Pai 

Inclusief privéauto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

 

Dag 4 Pai - Mae Hong Son

Vandaag vervolgt u uw reis naar Mae Hong Son. Houdt uw ogen open tijdens de rit, want u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Onderweg stopt u bij Lod Cave, een uitgebreid gangenstelsel. U wandelt een aantal trappen omhoog en komt dan uit bij de bamboeraft. Samen met een gids vaart u langs rotsformaties van stalagmieten en stalagtieten. Hopelijk is het zonnig weer en schijnen er wat zonnestralen naar binnen. Dit maakt u zicht op dit prachtige gangenstelstel nog mooier.

 

Na de grotten rijdt u naar het Lahu dorpje, Bo Khrai. Hier kunt u de traditionele Lahu stam, die van origine afkomstig zijn uit Tibet, bezoeken. U wandelt door een bergachtig gebied waar de woningen te herkennen zijn aan bamboe en (teak)houten planken. Veel dames zijn nog steeds gekleed in traditionele kleding versierd met borduurwerk.

 

Na een lange reisdag heeft u vast zin in wat ontspanning. Onderweg naar Mae Hong Son kunt u een stop maken bij Phu Klon Mud Spa voor een heerlijke gezichtsbehandeling. Of reis direct door naar Wat Prathat Doi Kong; een tempel waar u een fantastisch uitzicht hebt over de stad en de omgeving.

 

Overnachting in Mae Hong Son

Inclusief privéauto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Mae Hong Son

IMG_5598(8) Mae Hong Son e.o. - AJ - Survey  (27) SAM_4854(8)

Als u wilt kunt u vandaag een bezoek brengen aan de zogenoemde Longnecks. Deze stam is helaas al vrij toeristisch geworden, dus daarom kunt u het beste vroeg in de ochtend een bezoek brengen. U kunt dan in alle rust rond kunt kijken. Sommige vrouwen hebben wel 25 ringen om hun nek. U kunt met de longtailboot over de Pai rivier naar de Karen gaan om deze bijzondere bevolkingsgroep te ontmoeten. Dit kunt u ter plaatse organiseren of vooraf een dagexcursie bijboeken.


Mae Hong Son is ook perfect om tempels te bezoeken of een bezoek de brengen aan Doi Mae U-Kho. Vooral in de avond is dit bijzonder om te bezoeken als de tempels mooi verlicht zijn. Van november tot en met december groeien hier de mooiste bloemen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de markt in het centrum van Mae Hong Son. U zult dan zien dat er in dit gebied weinig toeristen rondlopen. Voor ontspanning kunt u ook de Mud Spa bezoeken. Een mooi verblijf waar u diverse behandelingen kunt ondergaan met uitzicht op de prachtige omgeving. Massages zijn ook mogelijk.

 

Overnachting in Mae Hong Son.

 

Dag 6 Mae Hong Son - Chiang Mai

U vliegt terug naar Chiang Mai. Vanuit hier kunt u doorreizen naar centraal Thailand of kiezen voor ontspanning op één van de zuidelijke eilanden.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën