Bouwsteen Mekhala Cruise

Reizen per elegante, gerestaureerde teakhouten boot in Thailand is een bijzondere manier om u te verplaatsen over het water. U vaart over de belangrijkste waterweg van Bangkok; de grootste Chao Phraya rivier. Geniet op het dek van de Thaise zon en de heerlijke maaltijden terwijl u het landschap aan u voorbij ziet trekken. Onderweg legt u aan bij een dorp van de Mon-minderheid, mensen afkomstig uit Birma. De boeiende culturele geschiedenis van de ooit glorierijke koningsstad Ayutthaya mag uiteraard niet ontbreken.

Varen van Bangkok naar Ayutthaya
Teakhouten boot
Bezoek dorp van Mon-minderheid
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Van dag tot dag: Mekhala Cruise

Dag 1  Bangkok - Mekhala Cruise

Dag 2  Mekhala Cruise - Bangkok

100% maat werk

Dag 1 Bangkok - Mekhala Cruise

Mekhala 02(13)

U gaat op eigen gelegenheid naar de pier waar u rond 12.00 uur wordt verwacht. U stapt aan boord van de Mekhala cruise voor een bijzondere tocht over de Chao Phraya rivier. Vanaf het water ziet u vele verschillende tempels en het Koninklijke Paleis. Eenmaal verder op de rivier wordt het rustiger en ziet u het lokale leven op het Thaise platteland. In de loop van de middag komt u aan in Pathum Thani waar u een lokale markt met vers fruit, vis en Thaise snoepjes bezoekt. Bij zonsondergang meert u aan bij Wat Kai Tia, een boeddhistische tempel in een rustig dorpje. Op het dek wordt het diner bij kaarslicht geserveerd. Drink een drankje en kijk uit over het water, voordat u uw hut opzoekt om te slapen op het water.

 

Aandachtspunt: De Mekhala Cruise vertrekt niet dagelijks. U reist samen met andere reizigers met een minimum van 6 reizigers.

 

Overnachting aan boord van de Mekhala Cruise.

Dag 2 Mekhala cruise - Bangkok

De dag start vandaag varend naar het kleine dorp Ko Kred. In dit oude Mon-dorpje wonen nog altijd mensen die in de vroege 19e eeuw vanuit Birma naar Thailand zijn gekomen. Ze leven hier nog steeds zeer traditioneel en u kunt een kijkje nemen in de oude Thaise huisjes. Na dit bezoek geniet u van de lunch aan boord en vaart u terug Bangkok.

 

Einde van een bijzondere boottocht.

 

Het is ook mogelijk om een 3-daagse tocht te boeken. U vaart dan verder richting Ayutthaya en brengt een bezoek aan onder andere het Bang Pa In Paleis en Ayutthaya.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën