Bouwsteen Authentiek Thailand

Ontdek de Isaan, het goed bewaarde geheim in het oosten van Thailand. Deze bijzondere autorondreis laat u een heel ander, onbekend deel van dit mooie land zien, waar maar weinig toeristen komen. Voor u bieden we een unieke kans om dit prachtige gebied te ontdekken. De Isaan is een uitgestrekte, vlakke regio. Dorpjes zijn omringd door rijstvelden en akkers waar mensen aan het werk zijn. U komt gemakkelijk in contact met de traditionele manier van leven van de Thai.

U wisselt natuur en cultuur af met een bezoek aan het Khao Yai Nationaal Park en Phimai, een bijna vergeten Khmer tempel. Zeer de moeite waard! Een leuke onderbreking in het mooie tented camp in een verrassend leuke regio. De vroegere koningsstad Sukhothai mag niet worden overgeslagen. Na deze intensieve en boeiende reis wordt u naar Chiang Mai gebracht. Dit is een echte aanrader voor mensen die graag van de gebaande paden afwijken!

Natuur en cultuur
Buiten de gebaande paden
Ontmoet de locals
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Reis van dag tot dag: Authentiek Thailand

Dag 1      Naar Khao Yai Nationaal Park

Dag 2      Khao Yai Nationaal Park

Dag 3      Khon Kaen

Dag 4      Loei

 

Dag 5      Chiang Khan

Dag 6      Dan Sai

Dag 7      Sukhothai

Dag 8      Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Naar Khao Yai Nationaal Park

U wordt vroeg bij uw hotel opgehaald bij uw hotel Bangkok en met een privétransfer naar het Khao Yai Nationaal Park gebracht. Na aankomst in uw hotel heeft u alle tijd om te lunchen en te wennen aan de omgeving. Pas in de middag gaat u op pad. Een ontspannen wandeling en een mooie rit door het nationale park zijn onderdeel van het programma.

 

Informatie Khao Yai National Park:
Beleef de fantastische natuur in het Khao Yai Nationaal Park. Dit park is het eerste nationale park van Thailand. Met een grootte van 2.000 km2 is er veel ruimte voor (met uitsterven bedreigde) dieren, waaronder bijvoorbeeld de tijger. Helaas laat dit dier zich bijna nooit zien, maar de natuur op zich is al een belevenis. Het landschap is bergachtig en begroeit met tropisch regenwoud. Tijdens het hete seizoen (maart - mei) en het regenseizoen (juni - oktober) is het park op z'n mooist. Veel bomen en planten staan in bloei en prachtige vlinders komen daar op af. Door de regen zijn de watervallen ook het meest spectaculair. De droge tijd (november - februari) is het een perfecte tijd om vogels te spotten en naar andere dieren te speuren. Er is een grote kans om wilde olifanten te zien, meestal in de namiddag. De vleermuizengrot is een must om te bezoeken. De dagelijkse uittocht van duizenden vleermuizen tegen zonsondergang is een geweldig schouwspel.

 

U overnacht in het Khao Yai Nationaal Park.
Inclusief privétransfer van Bangkok naar Khao Yai, lunch, excursies in Khao Yai samen met andere reizigers, Engelssprekende gids tijdens excursies, entreegelden

Dag 2 Khao Yai Nationaal Park

DSC04282(8) DSC04234(8) P1050603(8)

Vandaag gaat u genieten van de schoonheid van het Khao Yai Nationaal Park. U rijdt met een busje diep de jungle in voor een vroege ochtendwandeling. De nog frisse ochtend is de beste tijd om dieren te spotten. De mooie landschappen en bizarre bergformaties veranderen van kleur naarmate de zon stijgt. Via smalle olifantenpaden, langs riviertjes en watervallen speurt u naar alles wat leeft. Op een piek van 1270 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over Khao Yai. Schitterend!

 

Afhankelijk van het seizoen ziet u bloeiende bomen, wilde orchideeën en zeldzame vlinders. De ervaring van alle geluiden van de jungle is op zich al een belevenis. Het park heeft een uitgebreide fauna waaronder de grootste populatie olifanten (zo'n 200) in Thailand, vele soorten herten, katachtigen, gibbons, wilde beren en vogels waaronder neushoornvogels. Op de terugweg naar het hotel rijdt u langs een plaats waar olifanten 's avonds verzamelen, de kans dat u deze imposante dieren ziet is daarom best groot. Bij terugkomst in uw hotel wordt het diner geserveerd (niet inbegrepen).

 

Overnachting in het Khao Yai Nationaal Park.
Inclusief ontbijt, lunch, vervoer (samen met andere reizigers), Engelssprekende gids tijdens excursies, entreegelden

 

 

Dag 3 Khao Yai Nationaal Park - Khon Kaen

Na het ontbijt rijdt u naar het pittoreske dorpje Ban Dan Kwiang waar nog op traditionele wijze aardewerk wordt gemaakt. De potten en serviesgoed worden gebakken in ovens die gestookt worden op houtskool. Sommige ovens zijn wel 3 meter hoog. Het aardewerk wordt onder andere op de weekendmarkt in Bangkok verkocht. Ziet u een leuk souvenir? We raden aan het dan hier te kopen, een stuk voordeliger dan in Bangkok. Hierna brengt u een bezoek aan de tempel Prasat Hin Phimai, één van de mooiste voorbeelden van klassieke en religieuze Khmer-architectuur buiten Cambodja. Dit monument is van groot cultuurhistorisch belang. Het is het voorbeeld van het later gebouwde en wereldberoemde Angkor Wat in Cambodja. Als u alles heeft gezien gaat u verder naar uw verblijf in Khon Kaen.

 

Informatie Khon Kaen:
De stad Khon Kaen hoort tot één van de grootste steden in de provincie Isaan. Het stadje is voornamelijk bekend door de prachtige zijden doeken die in de omgeving worden gemaakt. In de omgeving vindt u wat mooie tempels en er is een leuk museum in de stad zelf. Hier loopt u langs archeologische ontdekkingen uit de omgeving, antiek en kunst.

 

U overnacht in Khon Kaen.
Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

 

 

Dag 4 Khon Kaen - Loei

20160607_160244(17) 20160607_162035(17)

U verlaat Khon Kaen en rijdt verder richting het noorden. De bergen worden steeds duidelijker zichtbaar. U passeert nationale parken zoals Phu Kradung en Phu Pha Man. Onderweg wordt een stop gemaakt in Hin Nong en bezoekt u 'Little Kunming' een prachtig uitgestrekt gebied van karstgebergte en kalksteenrotsen. Hier gaat u een heerlijke wandeling maken langs bijzondere rotsformaties en eeuwenoude grotten. Een stukje van uw tocht gaat u per tractor afleggen. Onderweg kunt u van het adembenemende uitzicht genieten. Het ritje met de tractor eindigt bij het uitzichtpunt. U hoeft alleen nog maar een trap op. Vanaf het plateau heeft u een geweldig uitzicht over een karststeengebergte wat al miljoenen jaren oud is. Hierna moet u uiteraard ook weer het stuk naar beneden.

 

De volgende stop is Monkey Mountain. De apen leven hier in alle vrijheid. Zodra ze u zien uitstappen, komen ze naar beneden om te zien of u iets lekkers bij u heeft, goed op uw spullen passen dus! Voor de warme dagen hebben de monniken uit de omgeving speciaal voor de apen een waterbassin gebouwd. Heel leuk om de aapjes vanaf de rand in het water te zien plonzen. Na deze stop is het nog slechts 20 minuten rijden naar uw bijzondere accommodatie. U wordt tot de hoofdweg gebracht, vanaf hier stapt u weer op de tractor en wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Loei:
De omgeving van Loei is prachtig! Grillige bergketens bedekt met mist, nationale parken met prachtige flora en fauna, rivieren en gezellige dorpjes. Hier komt nog nauwelijks een toerist, dus het is echt nog een ongerept gebied. Het uitzicht wordt gedomineerd door de bergen Phu Kradueng, Phu Luang en Phu Ruea. Door de hoge ligging is het over het algemeen lekker koel in Loei. In de winter kan het hier zelfs vriezen. Het plaatsje leeft voornamelijk op het verbouwen van macadamia-noten, passievruchten en koffie. Ook bananen, sesam en rubber worden in de omgeving verbouwd. Loei is echt een must voor de natuurliefhebber.

U overnacht in Loei.
Inclusief privébusje met chauffeur, tractor, Engelssprekende gids tijdens excursies, entreegelden

Dag 5 Loei - Chiang Khan

U wordt met het krieken van de dag gewekt door het kraaien van de haan. Na een stevig ontbijt stapt u op de fiets en gaat u de omgeving ontdekken. U bent niet de enige die al zo vroeg op pad is, maar waarschijnlijk wel de enige toerist. Voor de lokale bevolking bent u dus de bezienswaardigheid. Onderweg wordt u vast begroet door de kindertjes die naar school gaan en de mensen die op weg zijn naar hun gewassen. U fiets op een rustig tempo langs rijstvelden en plantages. Vergeet u niet af en toe af te stappen en foto's te maken? De fietstocht duurt inclusief stops ongeveer 2,5 uur.

 

Hierna is het tijd om de boerderij te verlaten en op weg te gaan naar het Huay Krating bergmeer, door de Thaise bevolking ook wel klein Zwitserland genoemd. Hier wacht een hele bijzondere lunchplek op u. U stapt aan boord van een zogenaamde 'huisjes raft', een huisje grotendeels uit bamboe vervaardigd. Wanneer u geïnstalleerd bent, duwt een longtailboot u naar het midden van het meer. Hier dobbert u lekker rond en geniet u van het uitzicht over het meer. Het meer is heel schoon, dus een duik in het verkoelende water is zeker een optie. In de middag komt de longtailboot uw lunch brengen. Wat een pracht plek om deze te nuttigen! En moet u naar het toilet, hijst u dan de rode vlag en de longtailboot komt u ophalen. Nadat u klaar bent met eten, wordt u weer opgehaald en gaat u door richting Chiang Khan.

 

Informatie Chiang Khan:
Het plaatsje Chiang Khan behoort tot één van de mooiste dorpen van Thailand. Het ligt prachtig aan de Mekong rivier. Aan de overkant kunt u Laos zien liggen. Het is de dorpelingen gelukt om zoveel mogelijk van de authentieke staat te bewaren. U vindt hier prachtige houten woningen en teakhouten guesthouses. Wandelt u door de sfeervolle, fotogenieke straatjes en denkt u aan lang vervlogen tijden. Chiang Khan straalt een gemoedelijke sfeer uit met zijn gezellige restaurants en winkeltjes waar u prachtige, handgemaakte souvenirs kunt kopen.

 

U overnacht in Chiang Khan.
Inclusief privébusje met chauffeur, Engelstalige gids, fietsexcursie, lunch, entreegelden

 

 

Dag 6 Chiang Khan - Dan Sai

Een bijzondere ochtend vandaag. Vlak na zonsopgang lopen de monniken door de straten om eten op te halen. Ook u kunt ze een maaltijd aanbieden, en natuurlijk foto’s van hen nemen. Hierna loopt u terug naar uw hotel voor uw eigen ontbijt. Rond een uur of 10 wordt u opgehaald en stapt u aan boord van een privé-rivierboot voor een tochtje op de Mekong rivier. U vaart ongeveer een uur op de rivier. Bij Keng Khut Khu gaat u weer aan land en kunt u genieten van het uitzicht over de rivier en uw zicht op Laos. Hierna stapt u in de auto en wordt u via een schitterende route door de bergen naar Dan Sai gebracht. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij het Phu Rua National park voor een korte wandeling.

 

Informatie Dan Sai:
Dan Sai is een slaperig stadje in het westen van de provincie Loei. In de omgeving vindt u voornamelijk grote bloemkwekerijen. Een paar dagen per jaar wordt het stadje omgetoverd tot een groot bloemenfestival. Verder vindt u in de omgeving enkele tempels, nationale parken en enkele musea. U komt hier voornamelijk voor de prachtige natuur en spectaculaire vergezichten tijdens wandel of fietstochten. Door de ligging in de bergen kan de temperatuur in december en januari tot het vriespunt dalen.

U overnacht in Dan Sai.
Inclusief privébusje met chauffeur, boottocht, Engelstalige gids

 

Dag 7 Dan Sai - Sukhothai

thailand-sukhotai-pilaartempel(8) IMG_0317(8) thailand-sukhotai-tempeloverzicht(8)

Na het ontbijt wordt u opgehaald en reist u naar Sukhothai, via een mooie landelijke route. U arriveert hier in de loop van de middag. Sukothai, gesticht in de 13e eeuw, was de eerste hoofdstad van Thailand (toen nog Siam genoemd). Het Sukhothai Historical Park is door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoed lijst. Dit park is zeker een bezoek waard. De prachtige monumenten en tempels liggen in een natuurlijke omgeving van vijvers en planten. Het beste is om per fiets het park te gaan bekijken. U krijgt van de gids een plattegrondje zodat u zelf kunt gaan rondzwerven door deze prachtige historische stad. Het kan zijn dat er vandaag geen tijd meer voor is, dan kunt u morgenochtend gaan fietsen. Daar is rekening mee gehouden.

 

U overnacht in Sukhothai.

Inclusief ontbijt, privé busje met chauffeur, Engelssprekende gids tijdens excursies, entreegelden.

 

Dag 8 Sukhothai - Chiang Mai

In de ochtend heeft u nog tijd om op pad te gaan of lekker rustig te ontbijten. U wordt in de namiddag bij uw hotel in Sukhothai opgehaald en naar Chiang Mai gebracht (transfer). Hier eindigt het arrangement.

 

Informatie Chiang Mai:
Het noorden van Thailand, het vroegere Lanna koninkrijk, bestaat uit prachtige hoge bergen en wouden. De belangrijkste plaats is Chiang Mai, qua grootte de tweede stad van Thailand, maar dan wel 40 keer zo klein als Bangkok (!). De stad is veel rustiger en gezelliger dan de hoofdstad. In Chiang Mai, de roos van het noorden, zijn natuurlijk vele prachtige tempels te zien. Eentje mag u echt niet missen, Wat Phratat Doi Suthep. Dit is niet zomaar een tempel! Boven op de top van een 1601 meter hoge berg kijkt dit heiligdom uit over de wijde omgeving. Het uitzicht is prachtig. Er gebeurt heel veel in en rond de tempel; schoolkinderen die uitvoeringen geven om wat bij te verdienen, pelgrims die hun rituelen doen, mensen die een kopje koffie drinken op deze mooie plek. Het is echt een aanrader. De stad staat ook bekend als centrum voor handwerken zoals paraplu’s en houtsnijwerk. In de avond zijn er gezellige nachtmarkten waar u de heerlijkste verse gerechten kunt eten of voordelig souvenirs kunt kopen. Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer door zijn eigen taal, keuken en tradities. Vanuit Chiang Mai zijn vele excursiemogelijkheden en/of meerdaagse tochten te doen, bijvoorbeeld de bergen in. Deze stad is een must op uw reis in Noord Thailand. 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën