terug naar overzicht

Bouwsteen Puur Thailand

Tijdens deze bouwsteen verkent u de mooiste plekjes die de Noordelijke regio van Thailand te bieden heeft. Een bijzondere combinatie van tempels, landschappen, inheemse culturen en de Noord-Thaise keuken. U komt langs verschillende  inheemse bergstammen, zoals de Lanna, Zwarte Lahu en de Hmong.

Het is een smeltkroes van volkeren met achtergronden uit China, Laos, Birma en Cambodja. U start met een route langs het Doi Ithanon Nationaal Park naar Mae Chaem waar u het lokale leven ontdekt. Vervolgens via een mooie weg met bergen en uitzichten die na elke bocht weer anders zijn.

In Mae Hong Song . U bezoekt per longtail boat een afgelegen dorpje dat bewoond wordt door voormalig Birmese vluchtelingen; de Karen bevolking. Ook bekend als ‘longnecks’, vanwege de vele koperen ringen die de dames om hun hals dragen en hun nek mettertijd hebben uitgerekt. De route naar Mae Chaem leidt via watervallen en het bosrijke Inthanon natuurgebied. Uiteindelijk keert u na een indrukwekkende route terug naar Chiang Mai.

Reis van dag tot dag: Puur Thailand

Dag 1 Mae Chaem
Dag 2 Mae Hong Son
Dag 3 Mae Hong Son

Dag 4 Pai
Dag 5 Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Chiang Mai – Mae Chaem

thailand-MaeChaem-waterval(17) thailand-Maechaem-vrouwbergstam(17)

Na het ontbijt staat uw chauffeur en gids op u te wachten voor de reis naar de noordelijke regio van Thailand. Onderweg kunt u op verschillende plekken stoppen. De gids zal met u de mogelijkheden bespreken. Zo zijn er onderweg verschillende dorpjes met lokale ambachten waar u een kijkje kunt nemen. Ook de watervallen die naar beneden kletteren zijn een de moeite waard om te bekijken. Door de jungle rijdt u door naar het Inthanon nationaal park. Hier zijn verschillende wandelingen uitgezet. Overleg met uw gids de mogelijkheden en wandel langs topische planten, varens en fruitbomen. Het laatste deel van de route leidt over het platteland met uitzicht over rijstterrassen, kleine boerderijen en velden met grazende buffels. Uiteindelijk bereikt u Mae Chaem, waar u vanavond verblijft.
Inclusief lunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

 

Informatie Mae Chaem:
Dit kleine stadje ligt aan het Doi Inthanon National Park. In dit park kunt u verschillende trekkingen maken en vanaf de berg Doi Inthanon heeft u een mooi uitzicht. Ontmoet de verschillende bevolkingsgroepen die hier nog op traditionele wijze wonen. Welke kant u ook op gaat, overal vindt u charmante dorpen en heeft u uitzicht op de bergen met rijstvelden en andere gewassen. In Mae Chaem is een kleine markt waar ook de bergstammen naar toe komen. Leuk om te bezoeken.

 

U overnacht in Mae Chaem.

Dag 2 Mae Chaem – Mae Hong Son

Vandaag reist u door de Khun Yuam regio richting Mae Hong Son. Op ongeveer twee uur rijden van Mae Hong Son ligt een dorp dat onderdeel is van een project waarin de lokale bevolking op een duurzame manier leert omgaan met het toerisme hier. Neem de tijd om hier rond te wandelen en traditionele huizen in het bergdorpje te bekijken. Onder de veranda's van de houten woningen scharrelen kippen op het erf en worden varkens gehouden. De Hmong zijn bekend om hun weefkunst en handgemaakte spreien. De lunch wordt geserveerd in een homestay. Op het menu staat een typisch lokaal recept. Na de lunch rijdt u naar de eindbestemming van vandaag: Mae Hong Son.
Inclusief lunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

 

Informatie Mae Hong Son:
De plaats Mae Hong Son is net een groot dorp, erg leuk en gezellig. U reist naar deze afgelegen plaats met name om de mooie natuur in te trekken. U kunt er boottochten maken of de jungle in. In dit deel van Thailand woont de bijzondere Karenstam, bekend om de vrouwen met koperen ringen om hun nek, polsen en enkels. Ze worden ook wel langnek- of giraffevrouwen genoemd. Deze Karenstam is oorspronkelijk afkomstig uit Birma (Myanmar). Als u een bezoek wilt brengen aan deze dames dan kan dat. In de buurt van Mae Hong Son liggen diverse dorpen waar u deze mensen kunt ontmoeten.

 

Overnachting in Mae Hong Son.

Dag 3 Mae Hong Son

SAM_4957(17) Thailand-noorden-mae hong son-longnecks2.jpg  shutterstock_107935952(17)

Deze ochtend gaat u met een gids de omgeving van Mae Hong Son verkennen. Niet ver van de stad vandaan ligt een 500 meter lange bamboebrug dat twee verschillende tempels met elkaar verbindt. Het is een mooi plaatje met aan beide kanten van de brug uitgestrekte rijstvelden en de Mae Sa Nga rivier. De tempel ten westen van de stad ligt bovenop een heuvel. Wanneer u naar boven loopt heeft u een mooi uitzicht over de regio. Rond de lunch bent u weer terug bij uw hotel. Optioneel kunt u ’s middags een Spa bezoeken en een modderbehandeling nemen; lekker ontspannen! Wilt u meer weten over de Karen cultuur (bekend om de metalen ringen om hun nek), denk dan aan excursie naar een van de ‘Karen dorpen’. Vraag ons naar de mogelijkheden als u hier meer over wilt weten. Inclusief privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids.

 

Overnachting in Mae Hong Son.

Dag 4 Mae Hong Son – Pai

Na het ontbijt is het tijd om Mae Hong Son te verlaten en gaat u op weg naar Pai, genoemd als één van de mooiste plekken van Thailand. Deze stad ligt in de bergen van Noord Thailand en is de woonplaats van verschillende bergvolkeren. De weg telt veelt bochten met uitzicht over de bergregio. U rijdt richting het Lahu dorpje Bo Khrai. De Lahu-stam is van origine afkomstig uit Tibet en verbouwen veelal opium, graan en rijst. Ze roken cheroots: grote sigaren van gedroogde bananenbladeren vermengd met theebladeren. De Lahu leven in bergachtige gebieden in woningen gebouwd op palen met wanden van bamboe en (teak)houten planken. Lahu-dames zijn vaak gekleed in prachtige kleding die zij zelf weven en versieren met borduurwerk. De mannen staan erom bekend muziek te maken en uitstekende jagers te zijn. In dit dorp staat de tijd echt nog even stil, ondanks dat vele huizen over een satelliet en TV beschikken en de klederdracht door de jonge generatie nog maar weinig wordt gedragen.
Vervolgens gaat u door naar de Lod Cave, een uitgebreid gangenstelstel. De naam Lod Cave verkent u deels te voet, via trappen en op een bamboeraft. Een lokale gids laat u met een olielamp de rotsformaties van stalagmieten en stalagtieten zien. Uw kunt uw inbeeldingsvermogen hier goed gebruiken. Daarna is het nog circa anderhalf uur rijden voordat u aankomt in Pai. Inclusief privé busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Informatie Pai:
Pai ligt 140 kilometer ten noordwesten van Chiang Mai, in een groene vallei. Ooit was Pai niet meer dan een kleine marktplaats, inmiddels zijn er verschillende souvenirwinkels, guesthouses en restaurants. Het is een ideale plek voor een bezoek aan de bergstammen, zoals de Lahu en Hmong. Ook is het een fijne tussenhaven voor de route tussen Mae Hong Son en Chiang Mai.

Overnachting in Pai.

Dag 5 Pai – Chiang Mai

U wordt door uw chauffeur en gids bij uw hotel opgehaald. Onderweg naar Chiang Mai brengt u een bezoek aan de Mork Fa waterval. Deze waterval is op ongeveer 80 kilometer van Chiang Mai gelegen en valt zo'n 60 meter naar beneden. Hoewel de hoeveelheid water in de rivier beperkt is, stroomt het wel het hele jaar door. U kunt de stop hier gebruiken om te zwemmen onder de waterval of gewoon te genieten in de mooie, schaduwrijke omgeving.
Inclusief auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

 

Einde van een mooie reis door Puur Thailand.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!
Contact met Nicole
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.