terug naar het overzicht

Combinatiereis Kenia & Tanzania

Tijdens deze safarireis ziet u de mooiste kanten van Kenia en Tanzania. U start de reis in Nairobi waar u tijd heeft om rond te dwalen in de stad. Al snel reizen we verder en kan uw safari echt gaan beginnen. In de Masai Mara komt u niet alleen in contact met een groot deel van de Big 5, maar ook de lokale bevolking. Van de roze flamingo's van Lake Nakuru door naar Amboseli National Park en daarna Tanzania. Hier ontdekt u het grootste en bekendste park van Tanzania: de Serengeti! U daalt de Ngorongoro Krater in en eindigt in het safaririjk van Tarangire National Park.

Wat maakt deze reis bijzonder
Het beste van twee landen
Spot de grote trek van Afrika
Kom in contact met de Masai Mara
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 5350,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Kenia & Tanzania

Kenia

Dag 1             Aankomst Nairobi

Dag 2             Masai Mara National Reserve

Dag 3             Masai Mara National Reserve

Dag 4             Lake Nakuru

Dag 5             Amboseli National Park

Dag 6             Amboseli National Park

 

 

Tanzania

Dag 7             Lake Manyara

Dag 8             Serengeti

Dag 9             Serengeti

Dag 10           Ngorongoro Crater

Dag 11           Ngorongoro Crater

Dag 12           Tarangire National Park

Dag 13           Vertrek Tarangire National Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Nairobi

Kenia-Nairobi-Skyline-Neushoorns Kenia-Nairobi-Skyline1 Kenia-Nairobi-Skyline-Zebra

U bent geland; uw Afrika-reis is gestart! Nadat u uw bagage heeft opgehaald en de douane bent gepasseerd wordt u welkom geheten in Kenia en naar uw hotel in Nairobi gebracht. U komt in de avond aan in Nairobi en reist morgen direct verder naar de Masai Mara.

 

Overnachting bij Nairobi.

Inclusief transfer

Dag 2 Nairobi - Masai Mara National Reserve

Na het ontbijt maakt u kennis met uw Engelssprekende gids/chauffeur en mogelijke medereizigers. U verlaat Nairobi en meteen vandaag al krijgt u een stukje geschiedenis mee. Op weg naar Kenia’s vruchtbare hooglanden rijdt u over een weg die door Italiaanse gevangenen is aangelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het charmante kerkje aan de voet van de heuvel is het bewijs van de historische aanwezigheid van deze Europeanen.

 

Van verleden naar heden: van WO II naar het indrukwekkende Longonot Earth-satelliet station. U vervolgt de weg naar Narok en gelukkig wordt u gereden; dit geeft u de gelegenheid te genieten van velden vol met gerst en tarwe. U luncht in de wereldberoemde en alom geprezen Masai Mara, waar u ook de gelegenheid heeft om een uiltje te knappen. Opgeknapt van deze siësta gaat uw eerste gamedrive van start. Uiteraard heeft u de verrekijker en uw fotocamera bij de hand, want de eerste wilde dieren die u ziet, zijn het bijzonderst en wilt u voor eeuwig vastleggen. Als de zon dalende is, bereikt u uw lodge. De eerste overnachting in de Masai Mara is een feit!

 

Overnachting in Masai Mara National Reserve.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 3 Masai Mara National Reserve

Kenia-Masai-Mara-Dans

Uitslapen is er vandaag niet bij, want na een vroeg ontbijt stapt u in de terreinwagen en gaat u op zoek naar wild. De temperatuur loopt langzaam op, het licht verandert, wie spot er het eerste wild? En welk dier zou het zijn? De Mara heeft meer dan genoeg in petto voor u. Olifanten, buffels, cheeta’s, hartenbeesten; het is slechts een greep uit het dierenrijk van deze prachtige vlaktes. Uiteraard attendeert de gids/chauffeur u op alles wat in zijn vizier komt.

 

Na een heerlijke lunch en een korte break is het tijd voor de tweede safaritocht van vandaag. En route, bezoekt u een Masai-dorp waar u meer te weten komt over hun tradities en levenswijze. Als de zon ondergaat, keert u terug naar de lodge waar een palet aan pastelkleuren het diner en de nacht aankondigt.

 

Overnachting in Masai Mara National Reserve.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 4 Masai Mara - Lake Nakuru

Kenia-Lake-Nakuru-Leeuw 18a051de-3977-4efa-bf48-b042fd45880a

Wel heel bijzonder is de dag te beginnen met een ballonvaart. De Masai Mara en haar bewoners vanuit de lucht bewonderen is onvergetelijk!

 

U vervolgt de rit naar Narok, de hoofdstad van het gelijknamige district. De uitgestrekte vlaktes van de Rift Valley worden bevolkt door kuddes gazellen.

Rond de middag bereikt u Lake Nakuru National Park. Een relatief klein park, maar een waar vogelparadijs. Ruim 400 verschillende soorten vogels hebben hier hun thuishaven. Als u geluk heeft kleur het meer roze vanwege de vele flamingo’s. Helaas zien we deze tropische dieren steeds minder de laatste jaren, maar als u ze ziet, is het een prachtig gezicht!

 

Uw rit naar de lodge is al een gamedrive op zich! ’s Middags stapt u in de jeep om te zien wat Lake Nakuru National Park nog meer te bieden heeft. Naast vogels leven hier ook de witte- en zwarte neushoorn. De zeldzame Rothschild-giraffen paraderen door het park en luipaarden liggen verdekt tussen het struikgewas.

 

Overnachting nabij Lake Nakuru National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 5 Lake Nakuru - Amboseli National Park

Tijd om afscheid te nemen van dit prachtige meer en op pad te gaan naar een ander meer; het zoetwatermeer Naivasha. Hier verruilt u de vaste wal voor een boot en aanschouwt u de flora en fauna vanaf het water. Het enige wat u hoeft te doen is uw camera bij de hand te houden en te genieten van wat er zich aan de oevers afspeelt. Via Nairobi rijdt u vervolgens naar het Amboseli National Park. Onderweg geniet u van een vroege lunch in Nairobi of een picknicklunch, afhankelijk van de conditie van de weg. U rijdt verder zuidwaarts en pas in de late namiddag bereikt u uw onderkomen voor de nacht, gelegen op de uitlopers van Afrika's hoogste berg, Mount Kilimanjaro.

 

Overnachting bij Amboseli National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 6 Amboseli National Park

Kenia-Amboseli-Olifanten1

Wij vertellen het u maar vast: “u krijgt niet voor niets een uitgebreid ontbijt geserveerd”. Deze dag is namelijk één grote gamedrive; u nuttigt een picknicklunch midden in het park. Wellicht onder het toeziend oog van een gnoe. Uw blik wordt telkens getrokken naar de Kilimanjaro, maar de grootste trekkers -letterlijk en figuurlijk- van dit park zijn toch wel de olifanten. Indrukwekkend en imponerend, domineren zij het Amboseli National Park. Gelukkig heeft u de hele dag de tijd om ook neushoorns, leeuwen, hyena’s, jachtluipaarden, nijlpaarden, buffels en giraffes te spotten. Rond 16.00 uur is het welletjes en keert u terug naar de lodge voor een welverdiende duik in het zwembad.

 

Overnachting bij Amboseli National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 7 Amboseli National Park - Lake Manyara

We verlaten Kenia en rijden door naar Tanzania!

Vanuit Amboseli is het zicht op Afrika’s hoogste berg het meest gefotografeerd: heeft u voldoende plaatjes geschoten? Want na het ontbijt steekt u de grens met Tanzania over en reist u naar de safarihoofdstad van Tanzania: Arusha. Hier wordt de lunch voor u in gereedheid gebracht. U heeft de tijd om de benen te strekken en rijdt vervolgens via de Masai-steppe naar de Great Rift Valley. Uw onderkomen voor deze nacht is zeker de lange reis waard: het uitzicht over Lake Manyara, Mount Meru en Mount Kilimanjaro is fenomenaal.

 

Overnachting bij Lake Manyara.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch en diner

Dag 8 Lake Manyara - Serengeti National Park

Tanzania-Lake-Manyara-Masai ff2f032b-52bf-44bd-b08a-7d89c0a5e7e2

Bent u klaar voor de volgende safari? De vegetatie in Lake Manyara is divers en het grootste deel van het park wordt in beslag genomen door het gelijknamige meer. Hier vindt u in grote getalen pelikanen, flamingo’s en nijlpaarden. Rijdt u door de bossen, vergeet dan zeker niet om ook omhoog te kijken, want daar leven niet alleen vele vogels, maar ook bavianen en (in bepaalde delen van het jaar) leeuwen die beroemd zijn om hun klimkunsten. Na de lunch rijdt u naar het Serengeti National Park, één van de beroemdste natuurgebieden ter wereld. Zeker weten dat u tijdens deze rit ook nog volop wild ziet passeren.

 

Overnachting bij Lake Manyara National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 9 Serengeti National Park

Wat een heerlijk vooruitzicht, de hele dag op safari in de Serengeti. Zo vroeg in de ochtend is het al een komen en gaan van dieren. In de lokale taal betekent Serengeti 'de eindeloze vlakte die overgaat in de lucht'. Misschien wel leuk om vandaag vanuit de lucht Serengeti te bekijken? Dit kan door een ballonexcursie te maken boven het nationale park. Hier hangt een prijskaartje aan, maar het is een onvergetelijke ervaring!

 

Overnachting bij Serengeti National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Serengeti, Ballonvaart
Serengeti

Serengeti, Ballonvaart

Wat een start van de dag: een ballonvaart over de vlaktes van de Serengeti! Observeer het wildleven vanuit de...

Dag 10 Serengeti National Park - Ngorongoro Crater

Van het ene wereldwonder rijdt u naar het andere wereldwonder; van de Serengeti naar de Ngorongoro Krater. U rijdt over de eindeloze vlaktes en onderweg maakt u een stop voor een picknicklunch. Op weg naar uw overnachtingsadres bezoekt u een traditioneel Masai-dorp en krijgt u een goede indruk van het leven en de tradities van deze kleurrijke en overwegend nomadische stam. In de namiddag bereikt u de lodge, hoog boven de kraterbodem, waar u wordt getrakteerd op een pastelkleurenpalet tijdens de zonsondergang.

 

Overnachting bij de Ngorongoro Krater.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 11 Ngorongoro Crater

Tanzania-Ngorongoro-Krater-Jeeps

Een hoogtepunt wacht beneden op u: na het vroege ontbijt daalt u ruim 600 meter naar de kraterbodem. Deze grootste, intacte vulkanische caldera ter wereld omvat door zijn omvang en diversiteit, verschillende gebieden variërend van bos, moerassen, meren en bronnen tot open grasland en enkele zandduinen. De bodem van de krater, ook wel de ‘Ark van Noach’ genoemd, is bijzonder vruchtbaar waardoor er zich vele graseters ophouden. In hun kielzog volgen de roofdieren en aansluitend de aaseters. Dit resulteert voor u in een overvloed en grote verscheidenheid aan dieren. Deze dag wordt een geweldige wildlife-ervaring. In de namiddag rijdt u weer naar uw lodge aan de kraterrand voor het spectaculaire uitzicht, een smakelijk diner en welverdiende nachtrust.

 

Overnachting bij de Ngorongoro Krater.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 12 Ngorongoro Crater - Tarangire National Park

Rijdend door de hooglanden en het Karatu-district passeert u koffieplantages en de vele, schilderachtige velden met tarwe. U kunt de rit gebruiken om alle indrukken van de krater nogmaals de revue te laten passeren en uw vele foto’s te bekijken. Wanneer u de parkentree bent gepasseerd, begint uw safaritocht tot aan de lodge. Hier geniet u van de lunch en wellicht een duik in het zwembad. Maar niet voor lang, want in de middag gaat u op pad in het park onder andere op zoek naar de grote concentraties olifanten die het park rijk is.

 

Overnachting in het Tarangire National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 13 Vertrek Tarangire National Park

Na het ontbijt komt er een eind aan uw safarireis door Kenia en Tanzania. Wilt u uw reis zonnig afsluiten? Vlieg door naar het tropische Zanzibar. Hier wachten witte stranden, palmbomen en een relaxte sfeer op u.

 

Inclusief landrover met gids tot aan Nairobi, ontbijt en lunch

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen