terug naar het overzicht

Combinatiereis Kenia & Tanzania

Tijdens deze safarireis ziet u de mooiste kanten van Kenia en Tanzania. U start de reis in Nairobi waar u tijd heeft om rond te dwalen in de stad. Al snel reizen we verder en kan uw safari echt gaan beginnen. In de Masai Mara komt u niet alleen in contact met een groot deel van de Big 5, maar ook de lokale bevolking. Van de roze flamingo's en andere vogels bij Lake Elementaita door naar Amboseli National Park en daarna Tanzania. Hier ontdekt u het het safaririjk van Tarangire National Park en het grootste en bekendste park van Tanzania: de Serengeti! Uw reis eindigt met een afdaling in de Ngorongoro Krater.

Wat maakt deze reis bijzonder
Het beste van twee landen
Spot de grote trek van Afrika
Seat in coach, vertrek op zondag
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis door Tanzania is absoluut de moeite waard vanwege de ongetemde bush, eeuwenoude culturen en het paradijselijke Zanzibar.
Prijsindicatie vanaf € 5450,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Kenia & Tanzania

Kenia

Dag 1             Aankomst Nairobi

Dag 2             Masai Mara National Reserve

Dag 3             Masai Mara National Reserve

Dag 4             Lake Elementaita

Dag 5             Amboseli National Park

Dag 6             Amboseli National Park

Tanzania

Dag 7             Tarangire National Park

Dag 8             Lake Manyara National Park

Dag 9             Serengeti

Dag 10           Serengeti

Dag 11           Ngorongoro Crater

Dag 12           Ngorongoro Crater

Dag 13           Vertrek Arusha

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Nairobi

Kenia-Nairobi-Skyline-Neushoorns Kenia-Nairobi-Skyline1 Kenia-Nairobi-Skyline-Zebra

U bent geland; uw Afrika-reis is gestart! Nadat u uw bagage heeft opgehaald en de douane bent gepasseerd wordt u welkom geheten in Kenia en naar uw hotel in Nairobi gebracht. U komt in de avond aan in Nairobi en reist morgen direct verder naar de Masai Mara.

 

Overnachting bij Nairobi.

Inclusief transfer

Dag 2 Nairobi - Masai Mara National Reserve

Na het ontbijt maakt u kennis met uw Engelssprekende gids/chauffeur en mogelijke medereizigers. U verlaat Nairobi en meteen vandaag al krijgt u een stukje geschiedenis mee. Op weg naar Kenia’s vruchtbare hooglanden rijdt u over een weg die door Italiaanse gevangenen is aangelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het charmante kerkje aan de voet van de heuvel is het bewijs van de historische aanwezigheid van deze Europeanen.

 

Van verleden naar heden: van WO II naar het indrukwekkende Longonot Earth-satelliet station. U vervolgt de weg naar Narok en gelukkig wordt u gereden; dit geeft u de gelegenheid te genieten van velden vol met gerst en tarwe. U luncht in de wereldberoemde en alom geprezen Masai Mara, waar u ook de gelegenheid heeft om een uiltje te knappen. Opgeknapt van deze siësta gaat uw eerste gamedrive van start. Uiteraard heeft u de verrekijker en uw fotocamera bij de hand, want de eerste wilde dieren die u ziet, zijn het bijzonderst en wilt u voor eeuwig vastleggen. Als de zon dalende is, bereikt u uw lodge. De eerste overnachting in de Masai Mara is een feit!

 

Overnachting in Masai Mara National Reserve.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 3 Masai Mara National Reserve

Kenia-Masai-Mara-Dans

Uitslapen is er vandaag niet bij, want na een vroeg ontbijt stapt u in de terreinwagen en gaat u op zoek naar wild. De temperatuur loopt langzaam op, het licht verandert, wie spot er het eerste wild? En welk dier zou het zijn? De Mara heeft meer dan genoeg in petto voor u. Olifanten, buffels, cheeta’s, hartenbeesten; het is slechts een greep uit het dierenrijk van deze prachtige vlaktes. Uiteraard attendeert de gids/chauffeur u op alles wat in zijn vizier komt.

 

Na een heerlijke lunch en een korte break is het tijd voor de tweede safaritocht van vandaag. En route, bezoekt u een Masai-dorp waar u meer te weten komt over hun tradities en levenswijze. Als de zon ondergaat, keert u terug naar de lodge waar een palet aan pastelkleuren het diner en de nacht aankondigt.

 

Overnachting in Masai Mara National Reserve.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Ballonvaart Masai Mara
Masai Mara

Ballonvaart Masai Mara

Een ballonvaart over de Masai Mara is een onvergetelijke belevenis. Laagvliegend over de vlaktes spot u met...

Dag 4 Masai Mara - Lake Elementaita

Kenia-Lake-Nakuru-Leeuw 18a051de-3977-4efa-bf48-b042fd45880a

U verlaat Masai Mara National Reserve en rijdt door de Rift Valley, een heuvelachtig landschap met fotogenieke valleien. Onderweg kunt u stoppen bij uitkijkpunten. Dan doemt Lake Elementaita op aan de horizon, een oase voor vogelliefhebbers. 

 

Lake Elmenteita is een klein sodameer in de Great Rift Valley, perfect gelegen tussen de bekende meren Lake Nakuru en Lake Naivasha. Het is uitgeroepen tot beschermd gebied. Het aantal flamingo's is de laatste jaren afgenomen omdat er in het meer steeds minder algen groeien, een belangrijke voedselbron voor deze roze vogels. Desalniettemin is het nog altijd een prachtig natuurgebied en een heerlijke plek om te verblijven.

 

Overnachting nabij Lake Elementaita. 

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 5 Lake Elementaita - Amboseli National Park

Via Nairobi rijdt u vervolgens naar het Amboseli National Park. Onderweg geniet u van een vroege lunch in Nairobi of een picknicklunch, afhankelijk van de conditie van de weg. U rijdt verder zuidwaarts en pas in de late namiddag bereikt u uw onderkomen voor de nacht, gelegen op de uitlopers van Afrika's hoogste berg, Mount Kilimanjaro.

 

Overnachting bij Amboseli National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 6 Amboseli National Park

Kenia-Amboseli-Olifanten1

Wij vertellen het u maar vast: “u krijgt niet voor niets een uitgebreid ontbijt geserveerd”. Deze dag is namelijk één grote gamedrive; u nuttigt een picknicklunch midden in het park. Wellicht onder het toeziend oog van een gnoe. Uw blik wordt telkens getrokken naar de Kilimanjaro, maar de grootste trekkers -letterlijk en figuurlijk- van dit park zijn toch wel de olifanten. Indrukwekkend en imponerend, domineren zij het Amboseli National Park. Gelukkig heeft u de hele dag de tijd om ook neushoorns, leeuwen, hyena’s, jachtluipaarden, nijlpaarden, buffels en giraffes te spotten. Rond 16.00 uur is het welletjes en keert u terug naar de lodge voor een welverdiende duik in het zwembad.

 

Overnachting bij Amboseli National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 7 Amboseli National Park - Tarangire National Park

We verlaten Kenia en rijden door naar Tanzania!

Vanuit Amboseli is het zicht op Afrika’s hoogste berg het meest gefotografeerd: heeft u voldoende plaatjes geschoten? Want na het ontbijt steekt u de grens met Tanzania over en reist u naar de safarihoofdstad van Tanzania: Arusha. Hier wordt de lunch voor u in gereedheid gebracht. U heeft de tijd om de benen te strekken en rijdt vervolgens naar Tarangire National Park. 

 

Het Tarangire National Park kent de grootste concentratie wild in Tanzania. Het is een lang en smal natuurgebied, dat zich uitstrekt langs de oevers van de Tarangire Rivier. In het noorden staan gigantische baobabbomen. Gnoes, zebra’s, elanden, oryx, gazellen, en antilopen zoeken in droge periodes naar water, en op hun beurt trekken zij leeuwen en luipaarden naar het natuurgebied. Regelmatig komen er flinke kuddes olifanten voorbij

 

Overnachting nabij Tarangire National Park. 

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch en diner

Dag 8 Tarangire National Park - Lake Manyara National Park

Tanzania-Lake-Manyara-Masai ff2f032b-52bf-44bd-b08a-7d89c0a5e7e2

Vroeg op voor een ochtend gamedrive door het Tarangire National Park. Na de lunch in de lodge vertrekt u naar Lake Manyara National Park, bij de Rift Vallei. De vegetatie in Lake Manyara is divers en het grootste deel van het park wordt in beslag genomen door het gelijknamige meer. Hier vindt u in grote getalen pelikanen, flamingo’s en nijlpaarden. Rijdt u door de bossen, vergeet dan zeker niet om ook omhoog te kijken, want daar leven niet alleen vele vogels, maar ook bavianen en (in bepaalde delen van het jaar) leeuwen die beroemd zijn om hun klimkunsten. 

 

Overnachting bij Lake Manyara National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 9 Lake Manyara National Park - Serengeti National Park

De dag begint met een zoektocht naar het wild in Manyara, wat een fijne start van de dag. U keert terug naar de lodge voor lunch. Na de lunch rijdt u naar het Serengeti National Park, één van de beroemdste natuurgebieden ter wereld. Zeker weten dat u tijdens deze rit ook nog volop wild ziet passeren.

 

Overnachting in Serengeti National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 10 Serengeti National Park

Wat een heerlijk vooruitzicht, de hele dag op safari in de Serengeti. Zo vroeg in de ochtend is het al een komen en gaan van dieren. In de lokale taal betekent Serengeti 'de eindeloze vlakte die overgaat in de lucht'. Misschien wel leuk om vandaag vanuit de lucht Serengeti te bekijken? Dit kan door een ballonexcursie te maken boven het nationale park. Hier hangt een prijskaartje aan, maar het is een onvergetelijke ervaring!

 

Overnachting in Serengeti National Park.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Serengeti, Ballonvaart
Serengeti

Serengeti, Ballonvaart

Wat een start van de dag: een ballonvaart over de vlaktes van de Serengeti! Observeer het wildleven vanuit de...

Dag 11 Serengeti National Park - Ngorongoro Crater

Van het ene wereldwonder rijdt u naar het andere wereldwonder; van de Serengeti naar de Ngorongoro Krater. U rijdt over de eindeloze vlaktes en onderweg maakt u een stop voor een picknicklunch. In de namiddag bereikt u de lodge, hoog boven de kraterbodem, waar u wordt getrakteerd op een pastelkleurenpalet tijdens de zonsondergang.

 

Overnachting bij de Ngorongoro Krater.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 12 Ngorongoro Crater

Tanzania-Ngorongoro-Krater-Jeeps

Een hoogtepunt wacht beneden op u: na het vroege ontbijt daalt u ruim 600 meter naar de kraterbodem. Deze grootste, intacte vulkanische caldera ter wereld omvat door zijn omvang en diversiteit, verschillende gebieden variërend van bos, moerassen, meren en bronnen tot open grasland en enkele zandduinen. De bodem van de krater, ook wel de ‘Ark van Noach’ genoemd, is bijzonder vruchtbaar waardoor er zich vele graseters ophouden. In hun kielzog volgen de roofdieren en aansluitend de aaseters. Dit resulteert voor u in een overvloed en grote verscheidenheid aan dieren. Deze dag wordt een geweldige wildlife-ervaring. In de namiddag rijdt u weer naar uw lodge aan de kraterrand voor het spectaculaire uitzicht, een smakelijk diner en welverdiende nachtrust.

 

Overnachting bij de Ngorongoro Krater.

Inclusief landrover met gids, ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 13 Vertrek Arusha

Na het ontbijt komt er een eind aan uw safarireis door Kenia en Tanzania. U rijdt naar Arusha.

Wilt u uw reis zonnig afsluiten? Vlieg door naar het tropische Zanzibar. Hier wachten witte stranden, palmbomen en een relaxte sfeer op u.

 

Inclusief landrover met gids, ontbijt en lunch

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen