Serengeti National Park, Serengeti Kati Kati Tented Camp

Tanzania

Uitzicht op de eindeloze vlaktes van de Serengeti, omringd door de Big Five en slapen in een ruime safaritent onder de sterren hemel, dit is wat Serengeti Kati Kati Tented Camp te bieden heeft. Hoe bijzonder is het om wakker te worden midden in de ongerepte natuur en hoe spannend is het om ’s nachts het gebrul van leeuwen te horen? Wij denken zelf: beter kan niet! Kati Kati is een kleinschalig kamp met 10 tenten waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat.

Locatie

In het centrale deel van de Serengeti heeft het Kati Kati een uitstekende ligging. Op ongeveer 2 uur rijden van Olduvai Gorge in het zuidoosten en de Grumetirivier in het noordwesten. De ligging van het tentenkamp is dusdanig dat u altijd verzekerd bent van veel wild. Niet alleen de Big Five dwaalt hier rond ook giraffes, zebra’s, verschillende antiloopsoorten, buffels en kleinere soorten zijn goed te spotten op de uitgestrekte vlaktes.

Accommodatie

Verscholen in de natuur staan 10 luxe safaritenten, die van alle comfort zijn voorzien. De ‘kopjes’ (granieten rotsen) rondom het kamp zijn plekken waar cheeta’s en leeuwen zich vaak ophouden. Er is een eetgedeelte, uiteraard ook onder canvas, maar bij mooi weer eet u buiten. Aan het einde van de middag wanneer de zon achter de heuvels verdwijnt wordt het kampvuur aangestoken. De barman schenkt een lekker drankje in, terwijl u uw mooie safari dag nog eens de revue laat passeren. Wanneer er rondom het kamp dieren rondlopen zal de kampmanager u hierover informeren, want zo maar een ommetje maken zit er in de Serengeti niet bij. In het voertuig maakt u safaritochten, voor een bijzonder ervaring boekt u een ballonvaart. In het ochtendgloren hoog boven de Serengeti zwevend een groep buffels observeren is onvergetelijk. Na een goede landing wacht er een heerlijk champagne ontbijt op een geheime plek in de bush. In de omgeving van Kati Kati is een Masai-dorp wat, indien de tijd het toelaat, ook bezocht kan worden (meerkosten). Een belangrijke vermelding is dat er met opzetten van het kamp rekening wordt gehouden dat het een minimale impact heeft op de natuur. Het kamp werkt op zonne-energie.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. 9 Mooie safaritenten staan verspreid in de natuur en bieden het allermooiste uitzicht dat u zich kunt bedenken: op de vlaktes van Serengeti. De tenten zijn voorzien van aparte bedden of 2-persoonsbedden en een toilet. Douchen doet u onder een bucketshower. Voor de tent staan stoelen waar u tussen de safaritochten door kunt relaxen. Zorg wel dat u een verrekijker bij de hand houdt zodat u wild en/of vogels direct kunt spotten.
  • Familietenten. De familietent bestaat uit 2 slaapgedeeltes en 1 badkamer en is ideaal voor een gezin om te overnachten. De overige faciliteiten zijn gelijk aan de standaardsafaritenten.
Voorzieningen
  • Uitstekende ligging centraal Serengeti
  • Eetgedeelte en bar onder canvas
  • Kampvuur
  • Safari-activiteiten
  • Bezoek aan Masai-dorp
  • Ballonvaart
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.