Serengeti National Park, Serengeti Explorer Camp

Tanzania

Serengeti Migration Camp is afhankelijk van het seizoen gelegen op verschillende locaties in de Serengeti. Het kamp wordt opgeslagen in het spoor van de migratie, u mist geen seconde van het wereldberoemde spektakel van wildebeesten en zebra’s in hun zoektocht naar voedsel. Met honderdduizenden tegelijk zijn ze te spotten op de uitgestrekte vlaktes, bijzonder en onvergetelijk. Zo krijgt u midden in de natuur de allerbeste safaribeleving. Aan niets ontbreekt het in dit intieme en exclusieve safarikamp.

Locatie

Altijd gelegen op de meest unieke locatie in de Serengeti, daar waar de migratie zich bevindt. December-maart in het zuidelijke gebied Ndutu. De periode juni-juli staat het kamp opgeslagen nabij de western corridor en de Grumetirivier, terwijl het Lobo-gebied in het noordoosten dé plek is voor de maanden augustus-oktober. April, mei en november is het kamp niet in gebruik. Goed om te weten is dat ondanks dat het tentenkamp hier wordt opgeslagen de natuur niet wordt aantast en het wild en de ecosystemen worden beschermd.

Accommodatie

Intiem, persoonlijk en een onvergetelijke ervaring, zo kunnen we het verblijf in Serengeti Explorer Camp het beste onder woorden brengen. Iedere ochtend wordt u door uw persoonlijke bediende gewekt met vers fruit, koffie of thee, wat een grandioze start van de dag! Alle openbare ruimtes zoals de sfeervolle lounge en het eetgedeelte zijn in stijlvolle ruime canvas tenten ondergebracht, hoewel bij mooi weer natuurlijk buiten wordt gegeten. De maaltijden zijn ware culinaire hoogstandjes. Na zonsondergang wordt het kamp knus met kaarsen en olielampen feeëriek verlicht. Vergeet niet omhoog te kijken waar duizenden sterren aan de hemel waarneembaar zijn. Regelmatig wordt het kampvuur aangestoken, bestel nog een slaapmutjes en/of maak een praatje met medegasten. Vanuit het kamp gaat u op safari, de gids/chauffeur loodst u over de onverharde paden in de zoektocht naar wildebeesten, zebra’s en andere wildsoorten.  Na een lange safaridag staat het vriendelijke personeel met een verfrissend drankje al klaar om u te verwelkomen. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom, voor hen is er ook een speciaal programma, als rangers in spé verlaten ze de bush. Serengeti Explorer Camp werkt op zonne-energie.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. 10 Stijlvolle safaritenten staan midden in de natuur op de allermooiste locaties in de Serengeti. Er zijn tenten met 2-persoonsbed of aparte bedden. Er is een wastafel voor hem en haar, bucketshower en toilet. De ruime veranda is een zalige plek om tussen de safaritochten door te relaxen. Nestel u op een comfortabele bed of stoel, sluit uw ogen en luister naar alle verschillende geluiden uit de bush. ’s Nachts niet schrikken van een leeuwenbrul of ruzie tussen hyena’s, in uw tent bent u veilig.
  • Familietent. De 2 familietenten zijn ruimer dan de standaard safaritenten en hebben dezelfde faciliteiten. In de tent staan een 2-persoonsbed en 1x 1-persoonsbed voor kinderen vanaf 6 jaar.
Voorzieningen
  • Unieke locatie in de bush op migratieroute
  • Eetgedeelte en lounge onder canvas
  • Kampvuur
  • Wasfaciliteiten
  • Safari-activiteiten
Bouwstenen bij dit hotel
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.