Serengeti National Park, Lemala Ndutu

Tanzania

Het intieme mobielenkamp Lemala Ndutu ligt op een droomlocatie aan de rand van een permanent moeras met spectaculair zicht op de ongerepte natuur. Tussen december en maart wordt het kamp hier opgeslagen zodat u verzekerd bent van honderdduizenden wildebeesten, zebra’s en gazelles die op zoek zijn naar voedsel. In februari worden op de vlaktes veel kalveren geboren dat zorgt voor onvergetelijke foto-opnames.

Locatie

Lemala Ndutu ligt in het gelijknamige gebied dat officieel tot de Ngorongoro Conservation Area behoort dat grenst aan het zuidelijke deel van Serengeti. Het is de allerbeste plek om de migratie van dichtbij mee te maken, want tussen december en maart is dit het leefgebied van wildebeesten en zebra’s. Maar ook katachtige zijn ruimschoots aanwezig. U komt ogen te kort met al dat wildleven om u heen! Op een klein half uur rijden ligt de Ndutu airstrip. In de periode juli-oktober staan de tenten in het noordelijke deel van Serengeti om hier getuigen te zijn van de rivercrossing door de Mararivier.

Accommodatie

Lemala Ndutu is met 9 luxe tenten een fantastisch onderkomen voor een aantal bijzondere safaridagen. De setting van dit authentieke kamp midden in de natuur is beeldschoon en het vriendelijke personeel legt u in de watten. Er is een grote tent waar eetgedeelte, bar en lounge zijn ondergebracht. De tent is prachtig ingericht met Afrikaanse items. Overdag wordt het canvas opgetrokken, dus ook vanuit de comfortabele leren stoel voelt u zich één met de natuur. Bestel een verse vruchtencocktail of iets sterkers bij de barkeeper een droom weg met het geruis van de bomen en de dierengeluiden uit de bush. De chef-kok zorgt dagelijks voor smaakvolle maaltijden. Zo rond zonsondergang wordt het kampvuur aangestoken en is het tijd voor een goed glas wijn of whisky. De safarigids vertelt vaak boeiende verhalen over zijn ervaringen in de bush, wij weten zeker: u hangt aan zijn lippen. De dagen staan in het teken van safari’s over de vlakte rondom Ndutu. Hier is het een komen en gaan van wild, impala’s die elkaar springend door de bush achterna zitten of een kudde olifanten die zich langzaam voortbeweegt over de vlakte. Voor kinderen wordt er een speciaal programma samengesteld.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. 9 Luxe safaritenten staat prachtig midden in de natuur en beschikken over 2 queenszide bedden. De houten vloer en stijlvolle decoratie zorgen voor de Afrikaanse touch. De badkamer is voorzien van bucketshower en toilet. Voor uw tent is een zitje, wat een heerlijke plek om te genieten van de serene rust. Er zijn tenten geschikt voor 3 personen of een familie met 2 kinderen (vanaf 6 jaar zijn kinderen welkom in het kamp).
Voorzieningen
  • Ligging op route migratie
  • Eetgedeelte, bar en lounge onder canvas
  • Kampvuur
  • Safari-activiteiten
  • Internet in lounge en bar
  • Wasfaciliteiten