Tarangire National Park, Nimali Tarangire

Tanzania

Verscholen tussen baobab- en acaciabomen in een privéconcessie bij Tarangire National Park vindt u het exclusieve Nimali Tarangire. Er zijn slechts 6 luxe safaritenten er heerst een intieme sfeer en er is veel aandacht voor gasten. Rondom het kamp zijn kuddes olifanten te spotten, een fotocamera bij de hand houden is ons advies. Er zijn twee waterdrinkplaatsen, die natuurlijk ook aantrekkingskracht hebben op het wild.

Locatie

Nimali Tarangire heeft een prachtige ligging aan een (droge) rivierbedding in een privéconcessie aan de rand van Tarangire National Park. De hoofdingang van het park ligt op een kleine 2 uur rijden. Vanuit Arusha rijdt u in 2,5 naar het park. Wilt u liever per vliegtuig reizen dan landt u op de Kuro-airstrip waarna het ongeveer 40 minuten rijden is naar het kamp.

Accommodatie

Nimali Tarangire is zo een kamp waar je eigenlijk niet weg wilt. Een mix van natuurlijke materialen in combinatie met moderne inrichting zorgt voor de juiste Afrikaanse sfeer. Het centrale deel in het kamp bestaat uit steen, canvas, riet en hout, heel warm en bijzonder stijlvol. Alle ruimtes zijn open waardoor u zich altijd een met de natuur voelt, en dat is nu net de bedoeling in Afrika. Er is een klein zwembad, maar lekker voor verkoeling. U ligt eerste rang op uw ligbed met uitzicht op de bush! Aan het einde van de middag komen gasten samen bij de firpit boma (een omheining in de bush), hier is het genieten van een lekker drankje terwijl het personeel rondgaat met snacks. Vanuit het kamp gaat u op safari. Buiten het vele wild en de reusachtige baobabbomen waar Tarangire zo bekend om staat, heeft het waanzinnig uitkijkpunten, vanzelfsprekend weet de gids/chauffeur deze plekken op zijn duimpje………Geniet! Tarangire vanuit de lucht verkennen is een beleving, observeer tijdens een ballonvaart de kuddes olifanten die door de natuur trekken. Een andere mogelijkheid is om een safari te voet te maken, ook spannend (beide activiteiten zijn niet inclusief). Laat u verwennen met een spabehandeling. Wasfaciliteiten en wifi zijn aanwezig.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. De 6 luxe safaritenten zijn een stijlvolle mix van canvas en hout, ze zijn van alle gemakken voorzien met 2-persoonsbed of 2 aparte bedden. De badkamer heeft een regendouche en toilet. Fan en kluis zijn de overige faciliteiten. En natuurlijk het prachtige privédek, waar ’s ochtends vroeg koffie of thee wordt geserveerd. Tussen de safaritochten door is het heerlijk om hier te relaxen. Als u wilt kunt u dineren op uw privéterras. En ’s nachts…..ja dan is het soms moeilijk om de slaap te vatten met al die geluiden uit de bush.
Voorzieningen
  • 2 Waterdrinkplaatsen
  • Eetgedeelte en lounge
  • Klein zwembad
  • Wasfaciliteiten

 

  • Wifi
  • Safari-activiteiten
  • Ballonvaart
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën