Ngorongoro Conservation Area, Ngorongoro Farmhouse

Tanzania

Een fijne eco-vriendelijke middenklasse accommodatie op korte afstand van de Ngorongoro Conservation Area, zo kunnen we Ngorongoro Farmhouse het beste omschrijving. Het sfeervolle koloniale onderkomen op de koffieplantage biedt de hedendaagse reiziger goede faciliteiten. Geniet van het overweldigende uitzicht op de omgeving, wandel over de boerderij of luier aan het zwembad.

Locatie

Ngorongoro Farmhouse heeft een rustige ligging op een koffieplantage. Het Lolduare toegangshek naar de Ngorongoro Conservation Area is op slechts 4 kilometer afstand. Binnen een paar minuten bent u dus op weg naar de beroemde Ngorongorokrater, dat eind jaren 70 door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Onderweg vanuit Arusha komt u langs het dorpje Karatu, waar u een glimp van het lokale leven opvangt. De airstrip van Lake Manyara ligt op 40 minuten rijden.

Accommodatie

Op deze koffieplantage begint uw dag altijd goed met een vers kopje koffie. Wilt u meer weten over koffie en het proces? Ga dan mee op de gratis rondleiding over de plantage waarbij het hele proces wordt uitgelegd. Ngorongoro Farmhouse is een heerlijke ongedwongen lodge waar u nog steeds de sfeer proeft uit het koloniale verleden. Centraal op het terrein zorgt de hand gevlochten rieten overkapping van het hoofdgebouw voor het perfecte Afrika-gevoel. Binnen zijn lounge, bar en restaurant, maar natuurlijk worden bij mooi weer de maaltijden buiten geserveerd. De verse (melk)producten komen allemaal van de boerderij en uit de groentetuin, zo bent u  gegarandeerd van smakelijke gerechten. Bestel aan de bar een drankje en strijk neer op het riante terras met geweldig zicht op de Odeani vulkaan en de zonsondergang, hier beleeft u Afrika op zijn best. In de fraai aangelegde tuin is het zwembad een ideale plek om te relaxen. Zijn de spieren wat stijf na de safaritocht, reserveer dan een massagebehandeling. Maak een wandelingetje door de tuin of over de boerderij en luister naar de interessante verhalen van het personeel over hun leven in Tanzania. Er zijn wasfaciliteiten en wifi. De lodge werkt op zonne-energie.

 

Kamertypen:

  • Cottage. 48 Cottages liggen verspreid in secties en hebben 2 aparte bedden of 2-persoonsbed. Een gezellige zitje, muskietennet, douche en toilet zijn aanwezig. De veranda voor de cottage is een lekker plekje om de dag te beginnen met een vers kopje koffie of thee.
  • Suite. De 3 suites zijn ruim en voorzien van een 2-persoonsbed. Een zitgedeelte, muskietennet, douche en toilet zijn in de suite. Uw privéveranda biedt privacy en is ideaal om in de middag lekker te relaxen.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar en lounge
  • Zwembad
  • Wifi

 

  • Safari-activiteiten
  • Wandelingen over boerderij
  • Gratis koffietour over plantage
Bouwstenen bij dit hotel
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.