Serengeti National Park, Lemala Mara

Tanzania

Diep verscholen in de Afrikaanse bush met de migratie van wildebeesten en zebra’s in de buurt? Slapen in Lemala Mara biedt het beste van 2 werelden, de migratie en omringd zijn ongerepte natuur. Tussen juli en oktober wordt het stijlvolle kampement met 12 luxe tenten speciaal opgeslagen in het noordelijke deel van het park vlakbij de Mararivier, the place to be om met eigen ogen de wereldberoemde oversteek van de dieren te observeren, een fantastische ervaring!

Locatie

Lemala Mara ligt in het noordelijke deel van Serengeti NP en is open tussen juli-oktober, de periode waarin de trek van wildebeesten en zebra’s plaatsvindt. Een betere plek om dit natuurwonder te aanschouwen is er gewoonweg niet. Uit eigen ervaringen weten wij hoe bijzonder het is om de oversteek door de Mararivier van wildebeesten en zebra’s te volgen, geloof ons: het raakt u! De dichtstbijzijnde airstrip is die van Kogatende, waarna het 30 minuten rijden is naar het kamp. In de periode december-maart staan de tenten in het gebied van Ndutu dat grenst aan het zuidelijke deel van Serengeti.

Accommodatie

Blij verrast en overdondert bent u bij aankomst in Lemala Mara. Hoe het is mogelijk dat zo een bijzonder onderkomen verscholen in de bush staat opgeslagen? Centraal is de ruime stijlvol ingerichte tent waar u eet, een lekker drankje bestelt of relaxt in een van de comfortabele leren stoelen. Gedurende de dag wordt het canvas deels opgetrokken waar u onbelemmerd uitzicht heeft op de natuur. Wat een zalige plek om na de safaritocht neer te strijken om een goed boek te lezen of door de lens van uw verrekijker te turen op zoek naar wild. Het getjilp van vogels en kreten uit de bush zijn heerlijke achtergrondgeluiden. ’s Avonds is alles sfeervol verlicht en zorgt het kampvuur voor een huiselijke sfeer. Contact maken met medegasten gaat vanzelf, waar het uitwisselingen van reiservaring vaak een gespreksonderwerp is. Soms gaan de gesprekken dieper en neemt u als vrienden voor het leven afscheid van elkaar. Wilt u de dag heel bijzonder beginnen? Reserveer dan vooraf een ballonvaart, met name in de migratieperiode is het geweldig om vanuit de lucht de kuddes te bespieden. Dagelijks maakt u safaritochten en gaat ook opzoek naar olifanten, giraffes, leeuwen, luipaarden, buffels en antiloopsoorten. Voor kinderen wordt er een speciaal programma samengesteld.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. De 12 ruime safaritenten liggen perfect onder de bomen en hebben 2 queenszide bedden. De houten vloer en prachtige inrichting zorgen voor veel sfeer en het juist Afrikagevoel. Er is een badkamer met bucketshower en toilet. Voor uw tent is een zitje, wat een heerlijke plek om te genieten van de serene rust. Er zijn tenten geschikt voor 3 personen of een familie met 2 kinderen (vanaf 6 jaar zijn kinderen welkom in het kamp).
Voorzieningen
  • Ligging op route migratie
  • Eetgedeelte, bar en lounge onder canvas
  • Kampvuur
  • Safari-activiteiten

 

  • Ballonvaart
  • Internet in lounge en bar
  • Wasfaciliteiten
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën