Lake Natron, Lake Natron Tented Camp

Tanzania

Op een afgelegen plek in het noordoosten van Tanzania is Lake Natron Tented Camp fraai gelegen. De aantrekkingskracht van dit gebied is het landschap en daarin wordt u niet teleurgesteld. Het alkalische meer ligt aan de voet van Afrika’s enige actieve vulkaan, Oldonyo Lengai en is de thuishaven van duizenden flamingo’s. U komt hier makkelijk in de contact met de Masai, zij leven in dit verlaten gebied. Genoeg redenen om een paar dagen onbezorgd te genieten van landschap en cultuur.

Locatie

Lake Natron Tented Camp ligt op korte afstand van het gelijknamige meer. Miljoenen kleine schaaldieren hebben een grote aantrekkingskracht op Lesser flamingo’s, waardoor het inmiddels is uitgegroeid tot een van de belangrijkste broedplaats ter wereld. Tevens is deze streek tussen de Ngorongoro Hooglanden en Serengeti National Park het leefgebied van de beroemde Masai. De actieve vulkaan Oldony Lengai, Berg van God, domineert hier. Voor de liefhebbers: u kunt naar boven klimmen! Landschappelijk bent u op een van de allermooiste plekken in Tanzania. Het ongerepte en verlaten gebied is buitengewoon mooi.

Accommodatie

Het kleinschalige Lake Natron Tented Camp bestaat uit 9 eenvoudige tenten, geheel in harmonie met de omgeving gebouwd. Restaurant, bar en terras zijn ondergebracht in het centrale deel dat panoramisch uitzicht biedt over het meer, u mist dus geen moment van de natuurlijke schoonheid. ‘s Ochtends genieten van een ontbijt met vers fruit, yoghurt en een eitje, terwijl de kok ook voor een smakelijk 4-gangen diner zorgt in het sfeervol met kaarsen verlichte restaurant. Bij Lake Natron gaat u niet op safari gaat om het wild te zoeken, maar trekt er met een ervaren gids te voet op uit. De wandeltocht naar Lake Natron is een geweldige ervaring, u leert de natuur op een andere manier kennen. Een onvergetelijke ervaring is de les vuur maken. Een Masai-krijger geeft zijn geheimen prijs en leert u de kneepjes van het vak. Zijn duidelijke en uitgebreide uitleg zorgt dat u overal zelf vuur kan maken. In de tuin rondom het natuurlijke zwembad huizen in de bomen honderden vogels die er de hele dag vrolijk op los fluiten. Lake Natron Tented Camp ondersteunt het lokale dorp met een jaarlijkse subsidie uit de opbrengst van overnachtingen.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. De 9 eenvoudige safaritenten zijn een combinatie van canvas en hout. Er is een buitendouche en toilet (een aantal tenten hebben ook een bad) en muskietennet. De veranda is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de serene rust.
Voorzieningen
  • Restaurant en bar
  • Terras
  • Natuurlijk zwembad
  • Wasfaciliteiten
  • Wandeltocht
  • Samen vuur maken met Masai