Kilimanjaro, Tentenkampen

Tanzania

Tijdens de Kilimanjaro-trekking slaapt u in eenvoudige tentenkampen. Het uitzicht maakt elke ochtend het verschil.

Locatie

Slapen doet u tijdens de Kilimanjaro-trekking op de Kilimanjaro. De tentenkampen tijdens de Machame-route zijn veelal identiek; de omgeving maakt het verschil. Zo wordt u tijdens uw overnachting in Machame Camp nog omgeven door struikgewas en bomen. Naar mate u hoger komt, neemt de begroeiing af en valt de weidsheid en het onherbergzame van de overnachtingsplek des temeer op.

Accommodatie

De tentenkampen waar u slaapt zijn erg eenvoudig. U hoeft de tent niet zelf op te zetten. In de tent ligt een dun matrasje waar u op slaapt en er gaan stoeltjes mee waar u ’s avonds op kunt zitten. Naast bovenstaand is er weinig tot geen comfort. De sanitaire voorzieningen zijn te vinden in een simpel gebouwtje, al dan niet van hout opgetrokken, en het enige wat u zult aantreffen als u bij uw kampentent aankomt.

 

Wij vonden de toiletgebouwen erg vies, maar beoordeel zelf. Vaak is het beter om achter een struik te gaan zitten en daarvan gebruik te maken. ’s Ochtends en ’s avonds krijgt u een warm kommetje water waarmee u zich kunt opfrissen.

 

De kok maakt elke avond een maaltijd klaar. Eenvoudig, maar er wordt gelet dat u voldoende eet en drinkt. Die brandstof heeft u nodig voor de klim.

Voorzieningen
  • Tent
  • Matrasje
  • Stoel
  • Gedeelde sanitaire voorzieningen
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën