Serengeti National Park, Ikoma Tented Camp

Tanzania

De ligging van Ikoma Tented Camp iets buiten Serengeti National Park geeft de mogelijkheid om spannende wandelsafari’s te maken en na zonsondergang met de spotlichten aan op zoek te gaan naar nachtelijke dieren zoals aardvark en de grootoorvos. Safaribelevingen pur sang! De Afrikaanse sferen in het kamp komen goed tot hun recht door de bouwstijl en gebruik van riet, hout en…. niet te vergeten het overweldigende uitzicht over de vlaktes van de Serengeti.

Locatie

De locatie aan de rand van het beroemde Serengeti National Park maakt Ikoma Tented Camp in veel opzichten uniek. Wandeltochten en avondsafari’s geven een extra dimensie aan het verblijf (meerkosten betaalt u ter plaatse). Maar natuurlijk zijn er ook safaritochten in het safarivoertuig in het park zelf. Met de western corridor en Grumetirivier binnen handbereik is het de perfecte plek om het grootste wildleven te observeren. Turend over de eindeloze vlaktes komt u soms ogen tekort zoveel dieren zijn er te spotten.

Accommodatie

Een prettig middenklasse onderkomen met 35 ruime safaritenten die van alle gemakken zijn voorzien. ’s Middags voor de safaritocht staat er thee en koffie klaar. Bij het restaurant en de bar wordt ’s avonds het kampvuur ontstoken, een gezellige plek om voor of na het eten ontspannen, een drankje te drinken en safari-ervaringen te delen met andere gasten. Uw gids vertelt graag over de met sterren bezaaide hemel, waar staat de Grote Beer? Spannend zijn ook de geluiden uit de bush, want soms is het wild dichterbij dan u denkt……dit is Afrika op zijn best! Op korte afstand van het kamp is een lokaal Masai-dorp wat bezocht kan worden (tegen meerprijs). Hoe goed is het om te weten dat u het dorp steunt door bij Ikoma te overnachten, een deel van de inkomsten wordt namelijk gedoneerd.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. 35 ruime Meru-safaritenten staan verspreid over het terrein. De rieten overkapping zorgt voor schaduw en houdt warmte buiten. De badkamer heeft douche en toilet. Ook is een muskietennet aanwezig. Overnachten in een tent is spannend en onvergetelijk. Midden in de natuur zijn alle geluiden goed waarneembaar en geloof ons…..dit is heel bijzonder. Uw veranda is een ideale plek om de dag te beginnen met verrekijker in de hand. Het uitzicht is immers op de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti.
Voorzieningen
  • Locatie op migratieroute
  • Restaurant en bar
  • Kampvuur
  • Safari-activiteiten
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën