Ngorongoro Conservation Area, Crater Forest Camp

Tanzania

Het intieme Crater Forest Camp is op een hoogland koffieplantage gelegen op ruim 12 kilometer het toegangshek naar de fameuze Ngorongoro-krater. De laatste 10 kilometer naar de accommodatie gaat over een onverharde weg. Het uitzicht op het bosrijke gebied, de heuvels en koffieplantage is indrukwekkend. Met een beetje geluk spot u een kudde olifanten die zwerven door het bos. Het kamp staat garant voor rust, spectaculaire zonsondergangen en heeft een goede ligging om op safari te gaan.

Locatie

Crater Forest Camp is gelegen midden in de natuur tussen 2 wildrijke gebieden, Lake Manyara National Park en Ngorongoro Conservation Area. Op het bord bij de weg wordt het al aangegeven, het laatste gedeelte naar de lodge toe is African Massage. Vanuit de lodge kunt u een tour maken over de koffieplantage en/of een ochtendwandeling met een gids door het bos (niet inclusief).

Accommodatie

Het eco-vriendelijke Crater Forest Camp heeft slechts 16 safaritenten. De rieten overkapping zorgt voor een typisch Afrikaanse sfeer net als de inrichting. Hier wordt u niet gewekt door nare wekkergeluiden. Nee, het zijn de geluiden uit de bush die u doen ontwaken. Terwijl de zon opkomt, kunt u langzaam wakker worden met een vers kopje koffie of thee op de veranda…een nieuwe dag gaat beginnen! De maaltijden worden bereid met verse producten, het is een combinatie van Afrikaanse en internationale gerechten. Voor het diner is de lounge een geliefde plek voor een lekker drankje met prachtig zicht op de zonsondergang. Ook na het diner zitten gasten hier graag voor een slaapmutsje of een praatje met de barman waardoor u meer komt te weten over het lokale leven.

 

De 16 ruime safaritenten staan op een verhoging en bieden frontaal zicht op de natuur, dat is fijn wakker worden. Alles is in Afrikaanse stijl ingericht inclusief een traditionele vuurpot (openhaard) die zorgt dat het warm blijft tijdens frisse avonden en koude nachten. De badkamer heeft een douche en toilet. De veranda is dé plek om onder het genot van een drankje de zon onder te zien gaan.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar en lounge
  • Wifi in het restaurant en lounge
  • Prachtige vergezichten
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën