Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Reizen naar Sri Lanka kan weer!
Debbie op safari in Ecopark Hurulu

Reizen naar Sri Lanka kan weer!

Debbie, Van Verre Algemeen 22-7-2019

Na ruim een maand een negatief reisadvies te hebben gehad, is het reisadvies voor Sri Lanka recentelijk weer terug aangepast. Ook onze lokale agent heeft ons laten weten dat de omgeving van Negombo, Colombo en delen aan de oostkust weer veilig is. Er kan dus gelukkig weer met een gerust hart naar het prachtige Sri Lanka worden gereisd!

De lokale bevolking kan niet wachten om de toeristen weer met open armen te ontvangen en hun land vol trots te laten zien.

En wat voor een land!

 

Sri Lanka is een van de weinige bestemmingen waar op korte reisafstand van elkaar tempels, nationale parken, stranden theegebieden en mooie steden verspreid over het land liggen! In ca 3 weken kunnen de meeste hoogtepunten van het land worden bezocht.

Genieten van het uitzicht op de natuur in Sri Lanka

 

Tijdens een rondreis Sri Lanka met Van Verre staat een privéauto met chauffeur tot jullie beschikking. Reizen op deze manier is heel prettig, want het verkeer in Sri Lanka is zeer druk en kan chaotisch zijn. De chauffeur rijdt jullie veilig van de ene naar de andere overnachtingsplaats. In overleg met de chauffeur bespreken jullie waar gestopt wordt onderweg, wij geven vooraf aan welke bezienswaardigheden op de route liggen.

 

De chauffeurs zijn gekwalificeerd en spreken Engels, de één iets beter dan de ander. Het leuke is dat je vaak een goede band op bouwt met de chauffeur. Ze vertellen maar wat graag over hun land. Ze helpen jullie bij de invulling van het reisschema ter plaatse en het regelen van een betrouwbare gids, want de chauffeur zelf is geen gids.

Rondom Nuwara Eliya vind je veel theeplantages

 

Mijn Sri Lanka reis tijdens de noodtoestand

Afgelopen april was ik met mijn gezin in Sri Lanka. Het is helaas een korte vakantie geweest vanwege de noodtoestand en de repatriëring terug naar Nederland, maar wat hebben we genoten. Ondanks de avondklok en de terreurdreiging, hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld. We hielden nauw contact met onze lokale agent en we verbleven in betrouwbare kleinschalige accommodaties van Van Verre, waaronder de unieke natuur accomodatie 'The Other Corner'. In samenspraak met de chauffeur die de situatie en nieuwsberichten ook nauwlettend in de gaten hield, konden we toch onze geplande bezienswaardigheden bezoeken.

 

Doordat we in afwachting waren van onze terugreisdatum, zijn we met hulp van onze lokale agent noodgedwongen langer gebleven in de omgeving van Sigirya. Langer dan gepland dus, maar zeker de moeite waard geweest, want we waren nog lang niet uitgekeken op dit prachtige gebied. We waren vooral verrast door de veelzijdigheid in de omgeving van Sigirya. Hier kan je gerust meerdere nachten verblijven, er is heel veel te zien en te beleven en naast het verblijf in standaard hotels, kunnen jullie hier ook voor kiezen om in boomhutten te overnachten, een unieke belevenis!

 

Ons gezin heeft genoten van de vele bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving van Sigirya, welke het verblijf onvergetelijk zullen maken voor jong en oud. 

De leeuwenrots ofwel de 'Lion Rock' in Sri Lanka

 

Top 5 bezienswaardigheden in de omgeving van Sigirya

 

De ruïnes van de voormalige Koningsstad Polonnaruwa

Indrukwekkend zijn de goed bewaarde ruïnes in de historische kern van Polonnaruwa, waaronder het koninklijk paleis en veel tempels. Houdt rekening met het geloof tijdens het fotograferen, bij het maken van selfies, mag je de rug niet naar Boeddha keren!

Om een goed beeld te krijgen van het leven van vroeger en de diverse gebouwen huur je een gids ter plaatse. Langs de diverse plekken worden jullie met de auto gereden of je huurt ter plaatse een fiets. In verband met de hitte, raad ik aan om de ruïnes in de ochtend te bezichtigen.

   

     

 

Olifantensafari in een van de Nationale Parken

Er zijn meerdere Nationale Parken in Sri Lanka, de bekendste liggen rondom Habarana. Afhankelijk van het klimaat trekken de olifanten van het ene naar het andere park. Grote kuddes olifanten, maar ook veel vogels zijn van dichtbij te aanschouwen.

 

Hurulu Ecopark is een kleiner, maar daarmee ook voordeliger park dan de andere parken. Tussen januari en mei zijn de meeste olifanten in dit groene park te zien. De beste tijd om dieren te spotten in Kaudulla National Park is tussen juli en december.

Bijzonder is de Elephant Gathering in augustus dat in Minneriya National Park te aanschouwen is. Honderden olifanten komen samen bij het stuwmeer om zich te wassen en te drinken. De beste tijd om Minneriya National Park te bezoeken is tijdens de droge periode van juni tot oktober.

Olifanten in Minneriya National Park     Olifant in Minneriya NP     Jeeprijden in Minneriya NP

Om teleurstelling ter plaatse te voorkomen, is het aan te bevelen om een jeepsafari van tevoren bij te boeken. Dit kan bij Van Verre naar alle Nationale Parken.

 

Lion Rock en Pidurangala Rock

Maak ter plaatse een keuze uit de beklimming van de bekende Lion Rock of beklim de tegenovergelegen Pidurangala Rock met fantastisch uitzicht op Lion Rock. Bovenop de Lion Rock zijn de ruïnes van koning Kassapa te bezichtigen, maar geniet ook zeker van het prachtige uitzicht over de groene omgeving van Sigirya. Vergeet niet een flesje water mee te nemen in verband met de intensiviteit en de warmte!

Dit uitzicht zie je als je bovenop de leeuwenrots staat!

 

De mysterieuze jungle van Ritigala

Op 20 minuten rijden van de geasfalteerde wegen, ligt het beschermde natuurgebied van Ritigala. Huur een gids die je meeneemt de berg op en alle uitleg geeft over het leven van de monniken die hier vroeger in het klooster woonden. De weg omhoog brengt jullie langs diverse goed bewaarde restanten van het bosklooster. Onderweg slingeren de apen gezellig mee. Een schitterende afgelegen omgeving wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Jungle van Ritigala
Debbie met haar gezin in de jungle van Ritigala

Van Verre biedt ook de mogelijkheid om hier fietsend naar toe te gaan.

 

De rotstempels van Dambulla

Een bezoek aan de 5 rotstempels van Dambulla, mag zeker niet aan de reis door Sri Lanka ontbreken. Deze tempels staan terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst, want ze zijn zeer goed bewaard gebleven. De oudste tempel dateert van de 1e eeuw voor Christus, terwijl de jongste nog maar ruim 100 jaar oud is. Zeer bijzonder zijn de mooie fresco’s op de wanden en de plafonds, welke afbeeldingen uit het leven van Boeddha tonen. Samen met de vele Boeddhabeelden die door koningen in de tempels zijn geplaatst, vormt het een kleurrijk geheel.

Vele brutale makaken vergezellen jullie de steile klim omhoog via vele trappen, hou de tassen goed vast.

 

Boven aangekomen, dienen de schoenen tegen een kleine vergoeding ter bewaring te worden afgegeven, het tempelcomplex mag namelijk niet met schoenen worden betreden. In verband met de warmte is het handig om een paar sokken mee te nemen. Aangezien het een heiligdom is, dienen knieën en schouders bedekt te zijn.

Debbie bij de ingang van de grottentempel bij Dambulla

 

Kortom, een langer verblijf in deze omgeving is zeer de moeite waard. Ik raad aan om hier tijdens de rondreis minimaal 3 nachten te blijven en maak dan een keuze uit één van de vele bezienswaardigheden.

 

Meer weten over een bezoek aan deze omgeving? Bel of mail ons gerust, wij stellen graag de reis voor jullie samen waarin het verblijf in dit gebied is opgenomen.

 

Debbie

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen