Kandy, Suisse hotel

Sri Lanka

Bijzonder koloniaal hotel gelegen in een grote tuin. Van binnen is het hotel prachtig, het doet zelfs een beetje koninklijk aan. Grote pilaren bij de receptie. Het restaurant is erg chique door de kroonluchters, het donkere hout en het uitgebreide buffet.

Locatie

Gelegen in het centrum vlakbij het Kandy meer. Op loop afstand van het treinstation van Kandy, het centrum en de tempel van de tand.

Accommodatie

Dit hotel heeft een rijke geschiedenis. In de 17e eeuw was het huis van een belangrijke minister. In de 18e eeuw kwam het in handen van de Britten. Een Britse officier deed er zijn intrede totdat het verkocht werd aan een Zwitserse dame die er een guesthouse van maakte. In de tweede wereldoorlog werd het Suisse gebruikt als militair commandocentrum. Na de oorlog werd het weer gebruikt als hotel en kreeg het hotel de naam Suisse, naar de Zwitserse dame.

 

Het Suisse hotel heeft in totaal 90 kamers welke verdeeld zijn over 5 verdiepingen. De kamers zijn prima: absoluut een goed niveau. Alle kamers hebben een minibar, een kluisje en koffie- en theefaciliteiten. Er zijn kamers met twee aparte bedden (twin rooms) en met 1 tweepersoonsbed (double rooms). Een extra bed kan in elk kamertype bijgeplaatst worden.

 

Kamertypen:

 

  • 56 standaard kamers : kamers in koloniale stijl met klassieke houten meubels en een uitzicht over de tuin of over de stad Kandy.
  • 25 deluxe kamers: zijn hetzelfde als de standaardkamers, met dit verschil: de kamers zijn iets comfortabeler en hebben een mooi uitzicht over het meer van Kandy of over de tropische tuin van het hotel
  • 2 superior kamers: ook weer gelijk aan bovenstaande, maar met uitzicht over het centrum van Kandy.
  • 7 suites: deze kamers zijn veel ruimer en hebben naast bovenstaande ook een aparte living, een kingsize bed en een balkon of een terras met een prachtig uitzicht over het Kandy meer en het zwembad. De living en het bed staan in een aparte ruimte waardoor deze suites erg geschikt zijn voor families met kinderen.
Voorzieningen

Er is een restaurant aanwezig in het hotel. Verder is er een loungebar en buitenzwembad. U kunt genieten van de spa in het hotel, of gebruikmaken van de Wifi om even met wat familie of vrienden te skypen.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën