Anuradhapura, Sanctuary at Tissawewa

Sri Lanka

Geweldig voor diegenen die van historie houden: overnachten op het landgoed van de Britse overheid en op fietsafstand van de monumenten (fietsen te huur bij het hotel). Echt in de oude stad Anuradhapura gelegen! Het hotel is het vroegere gouvernementshuis van de Engelsen, het landgoed is maar liefst 6 hectare groot. Heerlijk om te wandelen in de tuin, beter gezegd het bos, het is hier puur natuur. Vooral ’s morgens vroeg hoort u de geluiden van vele vogels. Ook pauwen lopen hier rond. De bomen zijn groot, meer dan 100 jaar oud. U fietst zo het verleden in. Qua hotelfaciliteiten waarderen we dit hotel als een 3*, maar de meerwaarde is enorm.

Locatie

In de historische ruïnestad! Op een hotelterrein van maar liefst 6 hectare.

Accommodatie

De meeste kamers zijn in het oorspronkelijke gouvernementshuis gevestigd. Vóór de kamers zijn brede open ‘gangen’ waar koloniale stoelen staan.

In totaal zijn er 22 kamers.

 

Kamertypen:

 

  • Semi deluxe rooms: deze kamers liggen beneden. Ze hebben een normale grootte. De vloer is van cement (past wel in dit type hotel). Alle kamers hebben twee aparte (hemel)bedden. Dunne matrassen, (te) hard, beter niet doen. Keurige badkamer. U kunt beter een van de Deluxe rooms boeken, iets duurder. Zie hieronder.
  • Deluxe rooms in ‘nieuw’ gebouwtje (alleen begane grond). De kamers zijn bijgebouwd, in de tuin. Ze zijn prima, maar toch: in het gouverneurshuis ervaar je de tijd van toen. De kamers hebben allen tweepersoons bedden. Er kan een extra bed bij geplaatst worden.
  • Deluxe rooms in het gouvernementshuis (ook wel mainbuilding deluxe rooms genoemd): allen op de bovenste verdieping. Deze vinden wij geweldig. Behoorlijk groot, houten vloeren, hemelbed. Goede badkamer. Er is 1 kamer met een apart slaapkamertje (klein), waar een eenpersoons bed staat. Verder: alle kamers hebben tweepersoons bedden, waar een extra bed bijgeplaatst kan worden.
Voorzieningen

Bij het hotel zit een restaurant (er wordt geen alcohol geschonken, u bevindt zich op heilige grond). Er is geen zwembad. Wel is er Wifi, en kunt u fietsen huren bij het hotel.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën