Pasikudah, Uga Bay resort

Sri Lanka

Op maar liefst 4 hectare is dit kleinschalige boutique-hotel gebouwd. U kunt zich voorstellen dat de tuin behoorlijk groot is. Wij vinden dit een prachtig boutique-resort: verfijnd. Het ligt prachtig aan het lichtgele strand. Heel bijzonder is de spa: al gaat u alleen maar even kijken….(doen!).

Als je de receptie binnenkomt kijk je door een soort boog naar de 1ste langgerekte vijver, daarachter is nog een vijver en dan, in dezelfde lijn, het fraaie zwembad. Knap bedacht.

Locatie

Aan het strand van Pasikudah, aan een baai waar meerdere hotels zijn.

Accommodatie

De meeste kamers zijn in kleine wooneenheden van 2 verdiepingen, aan weerszijden van de grote tuin, vijver en zwembad.

In totaal zijn er 48 kamers.

 

Kamertypen:

  • Beach Studio’s: In wooneenheden van 2 verdiepingen, er zijn 4 kamers per wooneenheid. De beach-studio’s zijn op de begane grond. Er zijn 6 kamers met 2 bedden, alle andere hebben 1 tweepersoons bed. De kamers zijn heel ruim en zijn verfijnd ingericht, mooie houten vloeren. Ook de badkamer is ruim en prachtig.
  • Ocean Studio’s: deze zijn gelijk aan de kamers hierboven beschreven, het verschil is: ze zijn op de etage erboven (meer zicht op zee, dus iets duurder).
  • Bay Suite: In het hoofdgebouw, boven de receptie en lounge, enz. Deze suite beslaat 2 verdiepingen. Er is een slaapkamer en een aparte woonkamer met bankstel en eethoek. Heel goed zicht op zee, over de tuin heen. Op het balkon is een plungepool (klein zwembadje) van ongeveer 15 m2.
  • Beach Villa: echt vlakbij het strand. Op de begane grond de living, boven 2 slaapkamers: 1 met tweepersoons bed, 1 met twee aparte bedden. Er zijn twee badkamers. En: een behoorlijk ruime plungepool (circa 18 m2. Wel heel prachtig, ideaal voor een gezin.
Voorzieningen

Het hotel heeft 1 restaurant aan het strand en 1 naast de receptie. Er is een bar en een groot zwembad. Het spa is heel bijzonder, nergens eerder hebben wij het zo gezien. Je daalt af in een soort hol. Vanaf de massagetafel kijk je zo op het strand en de zee. Van buitenaf kan men u niet zien. Verder is er een gym, kan er gedoken worden en is er een snorkelexcursie naar Pigeon Island (aardig, niet spectaculair). Wifi is aanwezig.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.