Nilaveli Beach Hotel

Sri Lanka

Schaduwrijk door de vele (ook oude) bomen, heerlijk verkoelend. Een leuk hotel, gevoel voor kleinschaligheid. Het hotel heeft nette kamers.

Locatie

Aan het strand ten noorden van Trincomalee. Er zijn hier meerdere hotels. Het ligt tegenover Pigeon Island.

Accommodatie

Een deel van de kamers is gelijkvloers, een deel is in kleine wooneenheden (4 kamers per wooneenheid) gevestigd. Er zijn in totaal 45 kamers.

 

Kamertypen:

  • Standard rooms: deze zijn gevestigd in geschakelde kamers op de begane grond in de tuin. Er zijn twee rijen. Vier kamers hebben geen zeezicht, maar zicht op de tuin, de overige hebben zeezicht. Ze liggen wel een stuk van het strand af, maar je kijkt tussen de bomen door naar zee. Kamers hebben normale grootte en hebben allen twee aparte bedden, die tegen elkaar aan geschoven zijn. er is een zitje. Wat rommelig: er staat een koelkastje ‘zomaar’ tegen een muur. Extra bed is mogelijk. er is terrasje met stoelen. Wij vinden dit kamertype minder dan 3*, eigenlijk 2-2.5*. wel netjes, het is ook leuk dat deze kamers op de begane grond zijn. maar: deluxe is gewoon beter.
  • Deluxe rooms: deze zijn in wooneenheden, in ieder zijn 4 kamers (2 boven/2 beneden). Ze liggen wat dichter bij het strand. Ook een paar deluxe in het hoofdgebouw. Er is een sofa (extra bed, wel te kort voor een volwassene). Verder geen extra bed mogelijk.
Voorzieningen

Het hotel heeft een groot zwembad, ruim terras bij het ‘hoofdgebouw’, in de schaduw.

Er is een breed strand en er hangen hangmatten hier en daar tussen de bomen.

 

Verder is het leuk om een snorkelexcursie te maken naar Pigeon Island (niet een spectaculaire onderwaterwereld, maar aardig: voor iemand die dit nooit gedaan heeft is het natuurlijk prachtig)
Tevens zijn er 2 restaurants: 1 in hoofdgebouw, 1 aan het strand.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën