Nilaveli, Anilana resort

Sri Lanka

Luxe en modern hotel, niet heel groot. Het ligt prachtig tegenover Pigeon Island, waar u in een paar minuten naar toe kunt varen. De kamers zijn zeer smaakvol ingericht.

Locatie

Direct aan het strand, ten noorden van de stranden van Trincomalee. Het ligt recht tegenover Pigeon Island.

Accommodatie

Modern wit complex, niet echt groot. In het hoofdgebouw zijn de deluxe kamers, studio’s en suites gevestigd. In geschakelde kamers (allen begane grond) aan weerszijden van het zwembad zijn de poolchalets. Alle kamer hebben balkon. Een extra bed is mogelijk. er zijn geen kamers met verbindende tussendeur.

Er zijn in totaal 54 kamers.

 

Kamertypen:

  • 27 deluxe rooms, gardenview en seaview. Ze zijn in het hoofdgebouw gevestigd (3 verdiepingen). Mooie kamers, normale grootte. In de kamer is een half hoog muurtje, waar het bed tegenaan staat. erachter is ruimte voor bagage. Alleen tweepersoons bedden in deze kamers. een extra bed is mogelijk. de badkamer is groot en mooi.
  • 18 poolchalets. Deze liggen aan weerszijden van het langgerekte zwembad, schuin geschakeld. De kamers zijn iets groter dan de deluxe, de inrichting is gelijk. Ander verschil: een (gedeeltelijke) buitenbadkamer.
  • 6 studio’s, deze zijn in het hoofdgebouw en hebben zeezicht. Deze zijn heel groot, meer dan 2 x zo groot als bovenstaande kamertypen. De inrichting is in andere kleuren, er is ook een soort hemelbed (zoals een klamboe).
  • 3 suites, deze zijn ook in het hoofdgebouw, op de bovenste verdieping, met grandioos uitzicht op zee. Grote slaapkamer, een aparte living. Glanzende vloer. Had het gevoel dat de extra grote ruimte niet veel toevoegt, alleen groter. Alle suites hebben een tussendeur (indien u met meerderen bent, anders wordt hij gesloten), de suite is gekoppeld aan een deluxe room, ideaal dus voor families (en dan is de grote ruimte wel heerlijk). In de living kunnen ook nog twee extra bedden bijgezet worden. Het balkon is echt groot.
  • Familyrooms: dit zijn de suites, zie hierboven (gekoppeld aan een deluxe room, waardoor er maximaal 6 personen kunnen verblijven).
Voorzieningen

Er zijn 2 restaurants (waaronder 1 aan het strand) een bar, 2 zwembaden (achter elkaar, ook een ondiep deel voor kinderen), een spa en een gym. Een Snorkelexcursie is te boeken naar Pigeon Island, er is ook een duikcentrum. Opmerking: u ziet er koralen en vissen, maar voor ervaren snorkelaars, die al mooie plekken hebben gezien, kan het tegenvallen. Maar toch: leuk. Er is wifi beschikbaar.