Kandy, Mountbatten Bungalow

Sri Lanka

Verblijf in een theeplantershuis uit begin van de vorige eeuw, grenzend aan de oude theeplantage. Toen was het al een gastenverblijf, nu is het een kleinschalig en absoluut uniek boutique-hotel. Het plantershuis is nog geheel in tact, hier zijn 6 kamers. in de tuin zijn heel leuke houten (en luxe) bungalows. Hoewel geheel anders, zijn beide gelijkwaardig. In de grote en prachtige tuin treft u bloemen aan die wij ook in Nederland hebben: dahlia’s, margrieten, vlijtig liesjes, noem maar op.

 

De chiqueheid van vroeger, u waant zich in vroegere tijden. Men heeft zelfs de (nu) kleine theetuin nog in gebruik.

Locatie

Buiten Kandy, op de berghelling, met uitzicht op de vallei en de bergen. En: op de bij het hotel behorende theeplantage.

Accommodatie

Er zijn in totaal slechts 12 kamers: 6 in het oude plantershuis, 6 bungalows.

 

Kamertypen:

 

  • Deluxe kamers: in het plantershuis. Mooie grote kamers, geheel in oude stijl gelaten, maar uiteraard met alle voorzieningen (prachtig verwerkt) van deze tijd. Veel antiek. Het bed is een hemelbed. De badkamer is eveneens in de oude stijl met mooie antieke tegeltjes. Extra bed is mogelijk.
  • Suite: ook in het plantershuis. Nog grotere kamer! (de extra ruimte heeft geen meerwaarde, alleen groter, geen extra meubelen of zo).
  • De bungalows aan de rand van de tuin: dit zijn vrijstaande huisjes/bungalows op palen aan de rand van de tuin gelegen. Van buiten zien ze er heel leuk uit, een beetje een gevoel van een berghut. Maar dan kom je binnen…. boven verwachting mooi. Alles is van licht hout. Het bed staat tegen een half muurtje aan, daarachter is een ruimte voor bagage. Vanuit uw bed kijkt u zo de natuur in, over het balkon heen. Werkelijk uniek! 5 Bungalows hebben een tweepersoons bed, er is 1 bungalow met 2 aparte bedden. Overal kan een extra bed worden bijgezet. De badkamer is heel groot, met aparte douche en toilet.
Voorzieningen

Er is een zwembad aan de rand van de theetuin. Op het houten terras staan ligbedden met fantastisch uitzicht over de plantage de vallei in. Naast het zwembad is een spa.

Het hotel heeft een restaurant, ook in oud/chique stijl. Verder is er een bar en kunt u gebruik