Nuwara Eliya, Heritance Tea Factory

Sri Lanka

Over kleine weggetjes langs de theevelden komt u uiteindelijk aan bij deze voormalige theefabriek van de Britten. Dit hotel heeft absoluut onze voorkeur en mag met recht een boutique-hotel genoemd worden. Na 60 jaar als theefabriek dienst gedaan te hebben is het in 1996 omgebouwd tot hotel. Aan bijna alles is te zien dat dit vroeger een theefabriek was. Er is nog een kleine theefabriek in gebruik waar de thee voor dit hotel geproduceerd wordt. De bar was vroeger de voormalige pakruimte en in de kelder van het hotel zit nog steeds een oude motor uit de machinekamer welke elke avond aangezet wordt voor de echte thee fabriek beleving.

Locatie

Hoog gelegen tussen de theevelden op ongeveer 45 minuten rijden vanaf het centrum van Nuwara Eliya. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht over de heuvels en de theevelden.

Accommodatie

In totaal zijn er 54 kamers welke verdeeld zijn over vijf verdiepingen. Met een oude Engelse lift gaat u naar uw kamer. Alle badkamers zijn voorzien van een bad en een inloopdouche.

 

Kamertypen:

  • 39 superior rooms: Prima kamers, erg netjes. Bij dit kamertype kan er geen extra bed bijgeplaatst worden.
  • 10 executive deluxerooms: Dit kamertype heeft alleen een tweepersoonsbed. Twee aparte bedden (twin beds) zijn niet mogelijk. Deze kamers hebben een butler en een pillow menu (u kunt zelf uitkiezen wat voor kussen u wilt).
  • 3 premium rooms: ook weer gelijk aan bovenstaande, maar iets groter. De badkamer is ook groter.
  • 2 suites: mooie grote woonkamer, de badkamers hebben een jacuzzi en een regendouche, deze kamers liggen op de 4e verdieping en hebben een prachtige uitzicht over de theevelden.
Voorzieningen

Het hotel heeft 2 restaurants (1 main dine restaurant en een fine dine restaurant). Er is een optie voor "Dine on wheels'' (dineren in een oude wagon, wel tegen meerkosten). Daarnaast is er een: bar, gym, spa, een kleine theefabriek en een klein museum over de theefabriek. Wifi is aanwezig.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën