Galle, Amangalla

Sri Lanka

Wat een prachtig koloniaal hotel op loopafstand van alle bezienswaardigheden in Galle en gelegen in het fort zelf. Vroeger werd dit hotel gebruikt als legerbarakken voor de Nederlandse militairen. Na de bezetting werd het als vrij snel een hotel. Het restaurant heeft een hoog plafond en kroonluchters, waardoor het er erg chique uit ziet.

Locatie

Gelegen in het fort van Galle.

Accommodatie

De kamers zijn erg ruim, de kleinste kamers zijn al 40m2 en hebben allemaal een prachtig uitzicht over de tuin of de muren van het fort. Erg leuk zijn de boogramen in de kamers wat het geheel sfeervol maakt. Er zijn in totaal 28 kamers, verdeeld over drie verdiepingen. Op begane grond bevindt zich het restaurant. Alle kamers hebben een kluisje. Er zijn geen kamers met twee aparte bedden en een extra bed is niet mogelijk.

 

Kamertypen:

  • 10 bedrooms: Deze kamers zijn vrij ruim, 40m2, en hebben een kingsize bed. Een houten vloer en de meubels zijn in koloniale stijl. Er zijn ramen met uitzicht over de tuin of over de Grote Kerk.
  • 9 chambers: deze kamers zijn erg ruim, 65m2 en hebben een groot balkon en uitzicht over de tuin of over het fort. Ook hebben deze kamers een kingsizebed, een eettafel, en in de badkamer naast een douche ook een vrijstaand bad.
  • 8 suites: erg groot, ruim 80m2 met uitzicht over de tuin of de muren van het fort, met een aparte slaapkamer en een living.
  • 1 garden house: dit huis bestaat uit twee delen, beneden de slaapkamer en boven een privé terras en een living. Erg ruim 152 m2.
Voorzieningen

In het hotel is een restaurant aanwezig. Ook is er een Spa met ayurveda dokter, en wordt er Yogales gegeven. Er ligt een zwembad van wel 21 meter bij het hotel, en er is een klein bibliotheekje voor de boekenliefhebbers.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën