Anuradhapura, Forest Rock Garden resort

Sri Lanka

Wat een genialiteit en creativiteit! De eigenaar heeft dit hotel ontworpen naar voorbeeld van het historische Anuradhapura.zoals de koningen zo’n 1000 jaar lang hun paleizen en lustoorden bouwden, zo heeft deze gedreven man dit op zijn landgoed gedaan.

Het terrein is groot: de oprijlaan door het parkachtige landschap wekt al verwachtingen. En dan daal je af in het verre verleden. Tot in de kleinste details laat men de oude tijden herleven. Dat zoiets moois door iemand bedacht is!!!

Het landgoed is enorm uitgestrekt en de villa’s liggen in het oorspronkelijke bos. Er zijn loopbruggen aangelegd op zo’n 3 meter hoogte. In totaal 4 km lang. Op de knooppunten zijn rustplaatsen, zoals vroeger gemaakt. Sommige bruggen zijn wel 6 meter hoog ivm de track van de olifanten, dwars over het terrein. Geniet van een wandeling over de bruggen door het bos en langs de rijstvelden.

 

Locatie

In de omgeving van Anuradhapura, ongeveer een half uur rijden van de historische oude stad. Het ligt bij een dorpje.

Accommodatie

De villa’s liggen in het bos, op het uitgestrekte terrein. U kunt wandelen over de bruggen, u kunt met een golfbuggy gehaald en gebracht worden en: er staan fietsen bij uw villa.

 

Kamer(villa)typen:

  • 19 Deluxe villa’s: Sommigen zijn 2-onder-1-kap, anderen vrijstaand (prijs gelijk). Ze zijn enorm groot. Halverwege de kamer is de verhoging met hemelbed. ‘Beneden’ is een zitje met twee stoelen en een bank. De badkamer is prachtig en ruim. 2 Deluxe villa’s hebben 2 aparte bedden, de overige een tweepersoons bed.
  • 6 Suite-villa’s: Nog groter dan de deluxe villa’s. Nog veel meer ruimte overal, deze zijn in dezelfde stijl en volgens hetzelfde concept gebouwd. Maar: de suites hebben een klein zwembad (plungepool) van circa 20 m2. De suites zijn ommuurd.
Voorzieningen

Er is een zwembad (is een kopie van een van de lustbaden van de oude stad, de TwinPonds, zo bijzonder!) Het restaurant is zoals te verwachten in de oude stijl. Er zijn alleen vegetarische gerechten, er wordt geen alcohol geschonken.

De kamerprijzen zijn gebaseerd op halfboard of op fullboard. Tevens is er een spa (gebaseerd op de ayurveda-therapie) en is wifi aanwezig.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën