Thirippane, Uga Ulagalla

Sri Lanka

Over een erg mooi landelijk weggetje langs de rijstvelden om bij het hotel te komen welke verscholen ligt in de prachtige natuur. Bij aankomst wordt u op een traditionele Srilankaanse manier welkom geheten. Het hotel ligt op een totale oppervlakte van 14 ha waarvan 4 ha aan rijstvelden. De rijst hiervan wordt gebruikt voor het hotel. Ook voorziet dit hotel in de eigen stroomvoorziening door middel van zonnepanelen en mag dus met recht een ecolodge genoemd worden. De bomen en het gras in het park zijn niet aangelegd maar het hotel is er echt omheen gebouwd. Leuk detail: deze accommodatie ligt in het pad van de olifanten welke regelmatig (’s nachts) passeren.

Locatie

Rustig gelegen tussen de rijstvelden en de bomen.

Dambulla is ongeveer 30 minuten rijden

Sigirya is ongeveer 40 minuten rijden

Anaradhapura is ongeveer 45 minuten rijden

Pollonnaruwa is ongeveer 90 minuten rijden

Accommodatie

De lobby, bar en de de receptie bevinden zich in een walawe. Dit is een traditioneel Sri Lankaans huis van ruim 100 jaar oud. Bovenin de walawe is het restaurant waar u heerlijk kunt eten. Let vooral op de traditionele waaiers. De villa’s bevinden zich verspreid over het terrein.

 

Er zijn in totaal 20 villa’s, waarvan 2 zonder zwembad. De villa’s zijn allemaal hetzelfde met als enige verschil dat sommige villa’s geen zwembad hebben. Deze liggen weer dichtbij het grote zwembad. Er zijn twee villa’s met twee aparte bedden (twin beds). Een extra bed kan overal bijgeplaatst worden. U heeft hier echt het gevoel van het verblijven in een grote boomhut. De inrichting is prachtig, veel beige, donker hout, een houten vloer en bamboegordijnen voor de ramen. Vanaf de receptie kunt u met een golfkar naar uw villa. Ook heeft elke villa één fiets per persoon welke u kunt gebruiken om overal heen te fietsen.

 

Kamertypen:

 

  • 2 villa’s  zonder zwembad
  • 17 villa’s met een eigen zwembad: deze villa’s hebben een zwembad ter grootte van 12 m2
  • Familysuite deze zijn ruimer dan de villa’s. Deze liggen aan de rijstvelden en hebben een groter zwembad van 16 m2

 

Voorzieningen

Het hotel heeft 1 restaurant, met dining spots omringt door de natuur. Er is een spa, gym en een kleine bibliotheek aanwezig. Naast het hotel ligt een klein aangelegd meertje waar kinderen kunnen kayakken, maar dit is ook mogelijk op een groter meer vlakbij. U kunt boogschieten en paardrijden bij het hotel.

Uga Ulagalla heeft drie paarden in bezit, waarvan twee broers, die altijd samen gaan. Naast paardrijden is er een mogelijkheid tot Nature Walk Birdwatching en is er een organic garden bij het hotel (de oogst hiervan gebruiken ze voor het restaurant). Verder is er alles wat u bij een accommodatie als dit mag verwachten

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën