Kandy, Amaya Hills

Sri Lanka

Prachtig uitzicht vanaf dit hotel op de hoge berg buiten Kandy over de vallei. Het is een goed hotel, het aardige is dat het veel Srilankaanse accenten heeft, met name in de publieke ruimten. Ook beoefent men hier de Ayurveda-geneeskunst (onder leiding van een dokter), maar als u hier niets mee hoeft: dan laat u zich alleen heerlijk masseren, is ook onderdeel daarvan.

 

Opmerking: apart van het hotel, maar wel vlakbij, zijn twee bungalows waar u ook kunt logeren. Genaamd: Amaya bungalows, we hebben hiervan een aparte omschrijving gemaakt.

Locatie

Boven, buiten Kandy, met uitzicht op de bergen en de vallei. In een half uur rijdt u naar de Tempel van de Tand (=centrum).

Accommodatie

De kamers zijn in vleugels aan het hoofdgebouw en boven de receptie gebouwd. Ene deel heeft 3 woonlagen, andere 5. Er zijn kamers met een tweepersoons bed en kamers met 2 aparte bedden.

Er zijn in totaal 96 kamers.

 

Kamertypen:

 

  • 31 superior rooms: beetje aan de kleine kant, maar het gaat prima. Mooie inrichting. De badkamer is goed (wel met douche in ligbad). Er zijn geen kamers met verbindende tussendeur. Uitzicht op de tuin.
  • 61 deluxe rooms: deze zijn gelijk aan de superior rooms, alleen het uitzicht is veel mooier: de diepte in, zicht op de ruime groene vallei.
  • 4 suites: deze hebben een aparte livingroom en 2 slaapkamers (beide met tweepersoons bed).
Voorzieningen

Er zit een restaurant in dit hotel, en ook is er een zwembad. Verder is er een Ayurveda-spa (en voor diegenen die dat willen: met een Ayurveda-arts een programma volgen: voeding/beweging/spa). Wifi is aanwezig indien nodig.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën