Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

Ongetwijfeld, één van de meest pittoreske trektochten in Sri Lanka. U wandelt door Horton Plains National Park, een prachtig natuurgebied in de centrale heuvels van Sri Lanka. U klimt naar World’s End Point en komt langs Baker’s waterval.

 

Horton Plains is zeer belangrijk voor Sri Lanka, omdat de belangrijkste meren hier beginnen. Naast dat u in dit gebied heerlijk kunt wandelen, kunt u ook wild spotten. Twee zeldzame diersoorten die hier voorkomen zijn de sambars (paardherten) en luipaarden. Hopelijk heeft u vandaag geluk en ziet u er één. Eenmaal boven geniet u van een uitgestrekt landschap met de prachtige, groene bergen om u heen.

 

U trekt door de jungle naar Ohiya, een zeer afgelegen dorp in de centrale heuvels. Hier overnacht u in een eenvoudige, maar erg gezellige lodge. Het personeel doet zijn best om u ’s avonds te vermaken met muziek en dansvoorstellingen. Als u wilt, mag u zelf ook een poging wagen.

 

Dag 2

Vandaag gaat u naar de wat afgelegener plekken. U trekt de heuvels in en komt langs de theeplantages waar Nuwara Eliya bekend om staat. Hier worden de bladeren geplukt, zodat er pure Ceylon-thee van gemaakt kan worden. U ziet bebossing, spoorwegen en tunnels, afgelegen dorpjes en de schilderachtige valleien. Een mooie afsluiting van uw tweedaagse trekking.

 

Inclusief: Engelssprekende gids, 2 x lunch, 1 x diner, 1 x lunch, drankjes, eenvoudige overnachting in een lodge, transfers.