Stedentrip Singapore

Singapore is een populaire bestemming voor een stopover aan het begin of einde van een reis door Azië. In dit kleinste land van Zuidoost-Azië kijkt u uw ogen uit. De geschiedenis van de stad is terug te vinden in de koloniale gebouwen, en de immens hoge wolkenkrabbers en moderne winkelcentra stralen de welvaart van Singapore uit. Oosterse sferen proeft u in Chinatown en Little India.

In de natuurparken, dieren- of botanische tuinen kunt u de rust en ruimte opzoeken. Sentosa Island, een klein eilandje voor de kust van Singapore, is dé plek om de bevolking (met name de jeugd) van Singapore te ontmoeten. Er zijn musea, een groot aquarium, leuke strandjes en mogelijkheden tot wandelingen in de natuur. Singapore is een bestemming op zich!

Proef oosterse sferen
Wolkenkrabbers en winkelcentra
Sentosa Island
Lara
Lara
Singapore is een leuke stop-over bestemming. Deze compacte stad kunt u gemakkelijk in één á twee dagen bezoeken.

De reis van dag tot dag: Stedentrip Singapore

Dag 1  Aankomst Singapore

Dag 2  Singapore

Dag 3  Singapore

Dag 4  Vertrek Singapore

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Singapore

Azie-Singapore-4

Per bus, trein of vliegtuig arriveert u in Singapore. Op eigen gelegenheid reist u per openbaar vervoer naar het hotel in Singapore dat Van Verre voor u geboekt heeft.

 

Informatie Singapore:

Singapore is een unieke en multiculturele stadstaat, zoals geen ander in de wereld. In deze welvarende stad komt alles samen, van historisch tot futuristisch, van westerse luxe tot oosterse sferen. De geschiedenis van de stad vindt u terug in de originele, koloniale gebouwen zoals het Parlementsgebouw en het Victoria Theatre. De immens hoge wolkenkrabbers stralen de welvaart van de stad uit. Een van de bekendste winkelstraten is ongetwijfeld Orchard Road. U vindt hier verschillende hypermoderne winkelcentra waar echt alles te koop is, tot de meest exclusieve en duurste merken. Chinatown is het culturele hart met zijn vele tempels, verkopers en kleine winkeltjes. Little India doet denken aan een Oosterse bazaar. Mocht u geen behoefte hebben aan drukte dan kunt u één van de natuurparken, dierentuinen of mooie botanische tuinen buiten het centrum bezoeken. Sentosa Island is ook een bezoek waard. Het is een eilandje vlak voor de kust van Singapore. Het is leuk om hier per kabelbaan heen te gaan en met de monorail terug. Er zijn verschillende goede musea, een groot aquarium, leuke strandjes en mogelijkheden tot wandelingen in de natuur. Bijzonder is het futuristische stadspark: Gardens by the Bay. Singapore heeft iedereen wat te bieden.

 

Overnachting in Singapore.

Dag 2 Singapore

Een heel handige manier om in Singapore de bezienswaardigheden te bekijken is met de Hop On Hop Off bus. Een voorstel om uw dag in te delen: ’s Morgens naar de Botanische tuin en de Orchideeëntuin. Neem ruim de tijd om deze mooie botanische tuin te bekijken. Daarna één bushalte verder naar de bekendste winkelstraat van Singapore: Orchard Road. Er zijn talloze shoppingmalls. Bezoek er in ieder geval één; ook dit hoort echt bij Singapore. Een leuk adresje voor de lunch: Food Republic op 435, Orchard Road. Hier heeft u het idee op een Aziatische markt te eten. Verder naar Little India om de Sri Veeramakaliamman tempel te bekijken en dan naar Arab Street met een mooie moskee.

 

Aan het einde van de middag naar Marina Bay. Het is heel leuk (maar wel erg prijzig) om een drankje te drinken op het dakterras van het Marina Bay Sands Hotels. Wat een uitzicht! In plaats van een drankje op het dakterras, kunt u ook in het reuzenrad (één van de grootste ter wereld). Daarna doorlopen naar de Singapore River. Langs de bekende Merlion, een beeld dat een kruising tussen een vis en een leeuw voorstelt. Landinwaarts loopt u langs de oude hangbrug en langs het oude parlementsgebouw over de kades. Daarna kunt u een boottochtje met een klein bootje over de Singapore River maken. ’s Avonds lekker eten op één van de vele terrasjes langs de Singapore River. In de oude kleurrijke pakhuizen zitten veel restaurantjes.

 

Overnachting in Singapore.

Dag 3 Singapore

Azie-Singapore-China-Town Azie-Singapore-2_1_442615

Hoewel u gisteren al veel van Singapore heeft gezien, valt er nog meer te verkennen. Een voorstel om deze dag te vullen: allereerst naar Chintatown. Hier wandelt u langs de kraampjes van de Chinatown Pedestrian Mall in Pagoda Street en Trengganu Street. Onderweg ziet u naast vele Chinese tempels, ook de Jamae Chulia moskee en de Indiase Sri Mariamman Tempel. Zeker bezoeken: de Thian Hock Keng Tempel; dit is één van de mooiste Chinese tempels in Singapore. U wandelt door naar  “koloniaal” Singapore (Colonial Quarter). Onderweg komt u langs de Esplanade, het bijzonder vormgegeven theater. In het oude deel van Singapore, bij de Raffles Boulevard, vindt u ook het interessante National Museum of Singapore. Het gebouw is al prachtig. Daarna per taxi naar Harbour Front en met de kabelbaan naar Sentosa Island; een beetje een kermis, maar leuk om te zien. Terug met de monorail naar het grootste winkelcentrum van Singapore: Vivo City.

 

Leuke tip voor ’s avonds:

Eerst naar het prachtige koloniale Raffles Hotel. Hier mag u doorheen wandelen, en u kunt er wat drinken (probeer de beroemde cocktail Singapore Sling). Uiteraard kunt u hier ook dineren, maar het is eigenlijk leuker om naar The Cathedral te gaan. Deze historische kathedraal ligt tegenover het Raffles Hotel. Om dit voormalige godshuis heen zijn (veelal buiten) restaurants gelegen, waar u heel sfeervol van een diner kunt genieten. De kathedraal is sprookjesachtig verlicht.

 

Overnachting in Singapore.

Dag 4 Vertrek Singapore

Vandaag vertrekt u alweer per bus, trein of vliegtuig vanuit Singapore. Terug naar huis, of naar één van de andere prachtige bestemmingen in Azië.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën