Stedentrip stad en strand

Na een bezoek aan de bruisende stad Singapore even bijkomen van alle indrukken op het bounty-strand van Tioman. Dat klinkt toch als een heerlijke combinatie?! De eerste dagen in Singapore kijkt u uw ogen uit. Uw dagen zijn gevuld om zoveel mogelijk van deze veelzijdige stadstaat te kunnen zien.

En daarna even op adem komen op bounty-eiland Tioman. Ontspannen met een goed boek op een strandbedje onder een palmboom op het witte zand. Even de snorkel op om de kleurrijke vissen te bewonderen. Genieten!

Stad en strand combinatie
Bruisende stad Singapore
Bounty-eiland Tioman
Lara
Lara
Singapore is een leuke stop-over bestemming. Deze compacte stad kunt u gemakkelijk in één á twee dagen bezoeken.

De reis van dag tot dag: Stad en strand Singapore

Dag 1  Aankomst Singapore

Dag 2  Singapore

Dag 3  Singapore - Tioman (Maleisië)

 

Dag 4  Tioman

Dag 5  Tioman

Dag 6  Vertrek Tioman

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Singapore

Azie-Singapore-foto-Zwagerman_1_443284 Azie-Singapore-foto-medewerker-vanverre-Gionne

Per bus, trein of vliegtuig arriveert u in Singapore. Op eigen gelegenheid reist u per openbaar vervoer naar het hotel in Singapore dat Van Verre voor u geboekt heeft.

 

Informatie Singapore:

Singapore is een unieke en multiculturele stadstaat, zoals geen ander in de wereld. In deze welvarende stad komt alles samen, van historisch tot futuristisch, van westerse luxe tot oosterse sferen. De geschiedenis van de stad vindt u terug in de originele, koloniale gebouwen zoals het Parlementsgebouw en het Victoria Theatre. De immens hoge wolkenkrabbers stralen de welvaart van de stad uit. Een van de bekendste winkelstraten is ongetwijfeld Orchard Road. U vindt hier verschillende hypermoderne winkelcentra waar echt alles te koop is, tot de meest exclusieve en duurste merken. Chinatown is het culturele hart met zijn vele tempels, verkopers en kleine winkeltjes. Little India doet denken aan een Oosterse bazaar. Mocht u geen behoefte hebben aan drukte dan kunt u één van de natuurparken, dierentuinen of mooie botanische tuinen buiten het centrum bezoeken. Sentosa Island is ook een bezoek waard. Het is een eilandje vlak voor de kust van Singapore. Het is leuk om hier per kabelbaan heen te gaan en met de monorail terug. Er zijn verschillende goede musea, een groot aquarium, leuke strandjes en mogelijkheden tot wandelingen in de natuur. Bijzonder is het futuristische stadspark: Gardens by the Bay. Singapore heeft iedereen wat te bieden.

 

Overnachting in Singapore.

Dag 2 Singapore

Een heel handige manier om in Singapore de bezienswaardigheden te bekijken is met de Hop On Hop Off bus. Een voorstel om uw dag in te delen: ’s Morgens naar de Botanische tuin en de Orchideeëntuin. Neem ruim de tijd om deze mooie botanische tuin te bekijken. Daarna één bushalte verder naar de bekendste winkelstraat van Singapore: Orchard Road. Er zijn talloze shoppingmalls. Bezoek er in ieder geval één; ook dit hoort echt bij Singapore. Een leuk adresje voor de lunch: Food Republic op 435, Orchard Road. Hier heeft u het idee op een Aziatische markt te eten. Verder naar Little India om de Sri Veeramakaliamman tempel te bekijken en dan naar Arab Street met een mooie moskee. Aan het einde van de middag naar Marina Bay. Het is heel leuk (maar wel erg prijzig) om een drankje te drinken op het dakterras van het Marina Bay Sands Hotels. Wat een uitzicht! In plaats van een drankje op het dakterras, kunt u ook in het reuzenrad (één van de grootste ter wereld). Daarna doorlopen naar de Singapore River. Langs de bekende Merlion, een beeld dat een kruising tussen een vis en een leeuw voorstelt. Landinwaarts loopt u langs de oude hangbrug en langs het oude parlementsgebouw over de kades. Daarna kunt u een boottochtje met een klein bootje over de Singapore River maken. ’s Avonds lekker eten op één van de vele terrasjes langs de Singapore River. In de oude kleurrijke pakhuizen zitten veel restaurantjes.

 

Overnachting in Singapore.

Dag 3 Singapore – Tioman

Maleisie-Tioman-medewerker-vanverre-Gionne-2 Maleisie-Tioman-underwaterdiving_1_184389 Maleisie-Tioman-island-Berjaya

U wordt bij uw hotel in Singapore opgehaald en rijdt naar de havenplaats Mersing in Maleisië. De rit duurt ongeveer 3 uur. Onderweg passeert u de grens. Houdt u er rekening mee dat het soms druk is bij de grens, en dat u er dan vrij lang over zult doen om door de paspoort- en douanecontrole te komen. U wordt bij de pier in Mersing afgezet. U vaart met de openbare ferry vanaf Mersing in ongeveer 1,5 uur naar de pier in Genting Village op het eiland Tioman. Hier wordt u door een bootje/busje van uw resort opgehaald.

 

Informatie Tioman:

Pulau Tioman, zoals de Maleisiërs het noemen, is een eenvoudig en sprookjesachtig eiland. Tioman hoort bij een groep van 64 idyllische eilanden. Het leent zich zeer goed voor een actieve strandvakantie. Het eiland is een paradijs voor hen die willen duiken, snorkelen, wandelen en van de rijke flora en fauna willen genieten. Er heerst een gemoedelijke sfeer op het eiland en de bevolking maakt zich dan ook niet druk. De azuurblauwe zee bezit talrijke kleurige, tropische vissen en koraalriffen. Toch kun je het best snorkelen bij de kleinere eilanden rondom Tioman. Het televisieprogramma "Expeditie Robinson" werd opgenomen op één van deze kleine eilandjes. Er wordt wel gezegd dat Tioman tot de 10 mooiste eilanden ter wereld behoort. Maakt u bij zonsondergang een wandeling over het prachtige strand.

 

Overnachting op Tioman.

Inclusief transfer en boottocht

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Tioman.

Inclusief ontbijten

Dag 4 en 5 Tioman

Maleisie-Tioman-island-Berjaya-1

Dag 6 Vertrek Tioman

Door de medewerkers van uw resort wordt u terug naar Genting Village gebracht. Vanaf hier vaart u met de openbare ferry in 1,5 terug naar Mersing op het vasteland van West-Maleisië.

 

Inclusief ontbijt en boottocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën