Excursie
Meerdaagse

2-Daagse excursie: U wordt opgehaald en samen met uw gids en andere reizigers gaat u met een lokale bus naar Tambomochay. De busrit duurt maar vijftien minuten. Vanaf Tambomochay start de trekking.

 

Dag 1 Trekking Heilige Vallei

 

U loopt gedurende zes a zeven uur door de Heilige Vallei. Zowel bergopwaarts als naar beneden voert de route. Onderweg ziet u diverse lagunes. Een picknickbox krijgt u mee, dus zoek onderweg een goed plekje om te lunchen. U loopt naar Chinchero. Daar slaapt u in een eenvoudig hostel, wel met een eigen badkamer. Neem voor deze trekking een dagrugzak mee met kleding, regenkleding, een fles water, een zaklantaarn, petje, zonnebrand, snacks, insectenspray en natuurlijk uw camera. Draag goede wandelschoenen.

 

Overnachting in Chinchero.

Inclusief lunch, diner

 

Dag 2 Trekking Heilige Vallei

 

Na het ontbijt neemt u een lokale bus naar de omgeving van Moray en Maras. Moray is bekend om de cirkelvormige landbouwterrassen van de Inca’s. Vooral van bovenaf een foto waard! Loop helemaal rondom de cirkels, dat is een erg leuke wandeling. Binnen de cirkels ontstonden op verschillende lagen microklimaten, zodat verschillende gewassen verbouwd konden worden. Weer vraagt u zich waarschijnlijk af: hoe bedachten de Inca’s dat al zo lang geleden? Vanaf Moray loopt u naar Maras. U arriveert bij een fotogeniek punt: van bovenaf ziet u de zoutpannen liggen. Sommige zijn spierwit, andere bruin en alles ertussen in. Drie soorten zout wint men hier: wit zout en roze zout om te eten en bruin zout dat niet geschikt is voor consumptie. Het zout wordt vermengd met allerlei smaken en geuren en de vele kraampjes nodigen uit om weer een souvenir aan te schaffen. U maakt een wandeling langs de zoutpannen. Tot slot loopt u naar Ollantaytambo, een hike van twee tot vier uur. Heeft u geen zin meer om te lopen? De mogelijkheid is er om hier een lokale bus te nemen. Aan het einde van de middag neemt u de trein naar Aguas Calientes. U slaapt in een eenvoudig hostel in Aguas Calientes. Morgen naar de Machu Picchu!

 

Overnachting in Aguas Calientes.

 

Inclusief ontbijt, lunch, diner

 

Inclusief: lokale bussen, Engelssprekende gids, twee overnachtingen in eenvoudige hostels, bus naar de Machu Picchu, entree Machu Picchu

 

Ontdek ook deze excursies
Mountainbiketour
Cuzco

Mountainbiketour

Per mountainbike gaat u naar de zoutpannen van Maras en de cirkelterrassen van Moray. U komt bij een...

Heilige vallei
Cuzco

Heilige vallei

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U stopt bij...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.