Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

De koloniale stad Cuzco verdient het om bezocht te worden. De nauwe, steile straten hebben allen een ander verhaal en in de omgeving is zoveel historie te zien. Tijdens deze excursie neemt uw gids u mee naar de bijzondere plekken van Cuzco.

 

De stadstour begint binnen in de indrukwekkende kathedraal op Plaza de Armas. Hier vindt u onder andere meer dan 400 schilderijen van schilders uit Cuzco, prachtige altaren en het zwarte Jesus-beeld; Lord de Temblores. U kijkt uw ogen uit. Na een bezoek aan de kathedraal lopen we een klein stukje naar de Tempel van de Zon. De Coricancha is het belangrijkste religieuze centrum van de Inca’s. De verhalen gaan dat de muur van de tempel vroeger bedekt was met goud. Dit zien we vandaag de dag helaas niet meer terug, maar het blijft een bijzonder bezoek. Uw gids neemt u mee in de geschiedenis van dit Inca-complex. Met verbazing luistert u naar zijn verhalen. U ontdekt dat de Inca’s erg slim waren en met welke redenen zij de ruïnes gebouwd hebben.

 

Na een wandeling door de Tempel van de Zon pakken we een klein stukje de bus, naar de laatste stop van vandaag. We rijden nog geen 8 kilometer naar vier belangrijke Inca-ruïnes van Cuzco; Sacasayhuaman, dat bekend staat om zijn enorme geslepen stenen en Inca-fort, Puca Pucara, Q’engo en Tambomachay.

 

Samen met andere reizigers

Inclusief Engelssprekende gids, busvervoer tijdens de excursie