Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-Daagse excursie: Nabij Huaraz kan een zware trekking gemaakt worden naar Lake 69 en de Llanganuco kloof.

 

Dag 1 Huaraz- Portachuelo- Demanda

 

U loopt vrij veel op grote hoogte en de hoogteverschillen tijdens de trekking zijn ook vrij groot. Maar de beloning wacht: de Llanganuco kloof. Deze kloof is de meest indrukwekkende van de Cordillera Blanca bergketen. U ziet bergtoppen van meer dan 6000 meter oprijzen. Ook de hoogste berg van heel Peru, de Huascaran ligt hier. De route die u vandaag en morgen loopt zit boordevol afwisseling. De natuur is schitterend, dat staat buiten kijf. U ziet rivieren, watervallen, bergen en vergezichten. Maar de kans is ook groot om vogels te spotten. Wilde eenden, vizcacha’s (konijnen met lange staarten) en de Andesgans leven hier. Adelaars zweven boven uw hoofd. U moet vroeg op. Rond 06.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Huaraz. U wordt richting de Portachuelo bergpas gebracht en daar begint de trekking. U loopt vandaag zo’n drie a vier uur. Eerst bergafwaarts naar Cebollapampa. U ziet imposante bergtoppen, zoals de Huascaran en de Chopicalqui oprijzen. Op de Cebollapampa, wat zoveel betekent als “hoogvlakte van de uien” slaapt u. Er gaat een gids mee die de maaltijden bereidt. Hij zal een eenvoudige, maar voedzame maaltijd klaarmaken en na deze vermoeiende dag duikt u vast vroeg uw bed in. Neem een warme slaapzak mee vanuit Nederland, u zult er blij mee zijn vannacht. Ter plekke dient u nog entreegeld te betalen omdat u in een Nationaal Park loopt. Dat is 65 Sol per persoon.

 

Dag 2 Demanda- 69 Lake- Huaraz

 

De kok is al vroeg bezig met uw ontbijt. Heet water om u te wassen wordt ook voorbereid. Daarna kunt u er weer tegenaan. Een nog langere tocht dan gisteren staat op het programma. U bent zo’n vijf a zes uur aan het lopen. U klimt omhoog naar het 69 Lake. Na genoten te hebben van het uitzicht en op adem gekomen te zijn, daalt u af naar de Llanganuco vallei met het Llanganuco meer.

 

 

Deze excursie is samen met andere reizigers. Het minimum aantal personen voor deze trekking is drie.

 

Inclusief: transport vanaf en terug naar Huaraz, gids, kok, alle maaltijden tijdens de trekking (2x lunch, 1x diner, 1x ontbijt), ezels voor het vervoer van de spullen, heet water om u te wassen.