Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-Daagse excursie: Altijd al de Trail willen lopen, maar is de hele hike van vier dagen teveel voor u? Kies dan voor deze tweedaagse tocht. U kampeert niet, maar slaapt in een hotel. Er wordt slechts een beperkt aantal mensen toegelaten op de trail. Boek lang van tevoren om zeker te zijn van uw vergunning voor deze route. In totaal mogen 500 mensen per dag dit pad op, maar dat is inclusief dragers, gidsen en mensen die de vierdaagse trail lopen. De annuleringskosten voor deze trail bedragen 100% vanaf het moment van boeken. We kunnen de data niet meer aanpassen na boeking. Voor het maken van de boeking hebben wij uw paspoortgegevens nodig. Deze dienen nog geldig te zijn op het moment dat u de trail loopt. Deze trail is voor iedereen goed te doen. In februari is de trail gesloten vanwege de regen. 

 

Dag 1 Korte Incatrail


Een prachtige hike door verschillende landschappen. U loopt door de jungle en over vlaktes. Het uitzicht is prachtig, maar het absolute hoogtepunt is als daar opeens de ruïnes van de Machu Picchu voor u verschijnen. Deze eerste dag loopt u tien kilometer van Winaywayna naar de Zonnepoort en u wordt naar Aguas Calientes gebracht. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Poroy of Ollantaytambo gebracht. U stapt uit de trein bij kilometerpaal 104. Hiervandaan begint de Incatrail op een hoogte van 2100 meter. U steekt de Willkamayu rivier, beter bekend als de Urubamba rivier, over; er is een brug. Aan de overkant van de rivier bezoekt u de Inca opgraving van Chachabamba. Hier vertelt uw gids al van alles over de Inca-cultuur. Daarna is het tijd voor het echte werk. U loopt ongeveer acht kilometer. U loopt in uw eigen tempo. Sta stil wanneer u wilt om op adem te komen én vergeet niet te genieten van de mooie omgeving! Na ongeveer drie uur bereikt u de archeologische vindplaats van Winaywayna. Deze is al zeer imposant om te zien. U ziet hoe de Inca’s terrassen aanlegden voor de landbouw. Winaywayna bekent “eeuwige jeugd”. U heeft alle tijd om rond te kijken bij de ruïnes. Daarna vervolgt u uw hike door de jungle. Het is een smal pad, maar uw inspanningen worden beloond. U loopt naar de Inti Punku: de Zonnepoort. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de Machu Picchu. Het tempelcomplex bezoekt u morgen, maar deze eerste indruk is onvergetelijk! De groene heuvels, de talloze gebouwen en stenen muren. Misschien nog een lama die loopt te grazen om het plaatje compleet te maken. Het kost wat moeite maar wat is dit prachtig! U wordt nabij de Zonnepoort opgehaald en gaat per bus naar Aguas Calientes. Hier is uw hotel voor de komende nacht. Uw vermoeide spieren laat u helemaal tot rust komen als u gaat baden in de heetwaterbronnen van Aguas Calientes.


Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief lunchbox, diner

 

 

Dag 2 Korte Incatrail


U neemt één van de eerste bussen naar de Machu Picchu. Tegenwoordig mag u 4 uur naar de Machu Picchu op gezette tijden. Dit is ingesteld om de grote toeristenstroom iets beter te handhaven . U heeft tickets voor de ochtend. Zorg dat u de bus rond 05.30 uur heeft. Bij aankomst bij het tempelcomplex krijgt u een rondleiding van ongeveer twee uur. Een gids vertelt u alles over de Machu Picchu. Na de rondleiding heeft u even de tijd om zelf verder rond te dwalen. Zoek een aantal gebouwen uit waar weinig toeristen zijn, zoek de mooiste hoek voor uw foto’s en neem alle tijd. De Machu Picchu staat op de verlanglijst van bijna iedere reiziger en u bent hier nu echt! Als u genoeg gezien heeft, neemt u de bus terug. Of als u de smaak van het wandelen te pakken heeft gekregen, loopt u terug naar Aguas Calientes. In Aguas Calientes is er tijd om te lunchen (nog niet bij de reissom inbegrepen). ’s Middags heeft u de trein terug naar Ollantaytambo en vanaf Ollantaytambo gaat u per bus verder naar Cuzco.

Neem uw paspoort mee bij het lopen van deze trail. Laat grote bagage achter en neem alleen mee wat u voor deze twee dagen nodig heeft. Doe goede wandelschoenen aan en neem water, wat snacks, een zaklantaarn, zonnebrand, een petje, insectenspray, een regenjas of poncho en kleding voor de trekking mee.


Inclusief: ontbijt

 

 

Deze tour is in internationaal gezelschap. Wilt u deze tour privé doen, dan regelen we dat graag voor u.

 

Inclusief: transfer vanaf uw hotel naar het treinstation, treinticket Poroy of Ollantaytambo naar Aguas Calientes, entree Machu Picchu, Engelssprekende gids, 1x lunchbox, 1x diner en 1x ontbijt, overnachting in Aguas Calientes, retour busticket Aguas Calientes- Machu Picchu.

 

U draagt uw eigen bagage tijdens de trekking. Als u een drager in wilt huren, dan regelen we dat van tevoren voor u. Een drager mag officieel twaalf kilo voor u meenemen.