Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-Daagse excursie: beklimming van de Misti vulkaan.

 

Dag 1 beklimming Misti vulkaan

U wordt bij uw hotel in Arequipa opgehaald en na ongeveer twee uur rijden arriveert u aan de voet van de Misti vulkaan. U bevindt zich op 3300 meter hoogte. Hier begint de zware hike. U klimt gestaag omhoog. Het landschap verandert al snel drastisch. Het wordt kaler. U loopt vandaag circa vijf a zes uur. U kampeert op een hoogte van 4300 meter. ’s Avonds ziet u de lichten van de stad Arequipa in de verte glinsteren, evenals de sterren boven u. Om u heen is verder niets. Absolute rust en stilte. De kok bereidt warme thee en een warme maaltijd voor u. Het kan koud zijn op deze hoogte. Neem zelf een slaapzak mee, of huur er één in Arequipa. Warme kleding, een zaklantaarn, water en snacks zijn ook aanbevolen om mee te nemen.

 

Dag 2 beklimming Misti vulkaan

Een vroeg ontbijt wordt klaargemaakt. Bij het ontbijt kunt u een kopje cocathee nuttigen. Dit zijn geen drugs, maar een thee van kruiden. Het helpt tegen de effecten van hoogteziekte. Na het ontbijt klimt u namelijk nog hoger. Dit is nog weer zo’n vijf a zes uur lopen. De top ligt op 5825 meter hoogte. In de diepte ziet u nog steeds de stad Arequipa liggen, maar ook meerdere kleine dorpen. Omringende hoge bergen, het Nationale Reservaat van Aguada Blanca en Lake Salinas én natuurlijk de krater van de Misti vulkaan bieden mooie uitzichten. Neem alle tijd, neem zoveel foto’s als u wilt en daarna is het tijd om af te dalen. De steile, zanderige helling nodigt uit om te rollen of te rennen; kijk maar wat u wilt! U gaat eerst terug naar het kamp waar u geslapen heeft om uw spullen op te halen en daarna daalt u in twee uur helemaal naar beneden af. Een minibus brengt u terug naar Arequipa waar u aan het begin van de avond aankomt.


Deze excursie is samen met andere reizigers. Het minimum aantal deelnemers is twee.

 

Inclusief: vervoer van en naar Arequipa, gids, klimmateriaal (tent, luchtbed, ijshouweel), 2x lunch, 1x ontbijt, 1x diner.