Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-Daagse excursie Boliviaanse kant Titicacameer.

 

Er zijn diverse excursies van één of twee dagen naar het Titicacameer. Vraag ons naar de mogelijkheden. Een voorbeeld is:

 

Dag 1 Ecolodge Titicacameer, Bolivia

U wordt opgehaald bij uw hotel in Puno en naar Copacabana gebracht. U gaat hierbij de grens met Bolivia over. In Copacabana maakt u een citytour. Er is een plein met een kerk en de boerenmarkt is ook een bezoek waard. Vervolgens gaat u aan boord van de hydrofoil veerboot, die u naar Isla de la Luna brengt. Op Isla de la Luna bezoekt u Inca-ruïnes. De mooiste is El Palacio de las Virgenes, het paleis van de maagden. U vaart verder naar Isla del Sol. Hier ziet u de tempel van Pilocaina. Een wandeling van ongeveer drie kwartier brengt u bij de ecolodge, waar u zult overnachten. U volgt een oude Incatrail. De naam van deze wandelroute is de Lamatrek. In uw accommodatie wordt de lunch geserveerd. De middag kunt u zelf invullen. Een aanrader is om te wandelen. Er zijn diverse paden op Isla del Sol.

’s Avonds vindt het diner in de ecolodge plaats.

 

Dag 2 Ecolodge Titicacameer, Bolivia

De ochtend is ter vrije besteding. Interessant om te bekijken zijn de oude Inca-trappen van Yumani met 500 treden en de Bron van de Eeuwige Jeugd. Wandel ook naar een voormalige tuin van de Inca bevolking van het eiland en naar het Inti Wata complex met een museum. U loopt naar de haven van Yumani. Met een hydrofoil of veerboot vaart u terug naar Copacabana. Vanaf Copacabana rijdt u naar La Paz. Onderweg stopt u bij een typisch Andesdorp waar u een Limachi familie bezoekt. De Limachi's staan bekend om de  boten van tortorariet. Zij bouwen deze op traditionele wijze en ze worden zowel aan de Peruaanse kant als aan de Boliviaanse kant door de locals gebruikt. Het is eveneens mogelijk om vanaf Copacabana weer terug te gaan naar Puno, naar de Peruaanse kant.

 

Samen met andere reizigers

Inclusief: ontbijt, diner, transfer, boottocht, bus, excursie