Rondreis Panama

De onderstaande individuele rondreizen door Panama zijn voorbeelden van rondreizen en routes door Panama die wij zelf heel mooi vinden. Het is natuurlijk altijd mogelijk om deze Panama rondreizen door ons aan te laten passen aan uw eigen wensen. Laat u inspireren door onderstaand aanbod van individuele reizen door Panama.

Panama-Bocas-del-Toro-Careneros-eiland1
Panama
10 dagen

Rondreis Hoogtepunten van Panama

Panama City met excursie naar Panamakanaal – vlucht naar David - naar het bergdorp Boquete – met de ferry naar eiland van Bocas del Toro, genieten aan het strand  – terug naar Panama City

Reisduur: 10 dagen
€ 1455,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Panama-Bocas-del-Toro-4_1_367323
Panama
15 dagen

Autorondreis Selfdrive door Panama

Aankomst Panama City, stadsbezoek – huurauto ophalen, naar El Valle de Anton, wandelen – schiereiland Azuero, Pedasí – via Las Lajas naar Boquete – huurauto inleveren en boot naar Bocas del Toro voor strandverblijf

Reisduur: 15 dagen
€ 1395,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Panama-Boquete-Wandeling
Panama
12 dagen

Rondreis Gezinsreis Panama

Panama City, stad verkennen, treinreis langs het kanaal, naar inheemse stam – Gamboa, avontuurlijk junglegebied – vlucht naar DavidBoquete, koffieplantages, ziplinen en hangbruggen, raften – Bocas del Toro, tropische eilandjes met strand

Reisduur: 12 dagen
€ 2035,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Panama-Pedasi-Huisjes
Panama
18 dagen

Autorondreis Compleet Panama met San Blas

Panama CityBocas del Toro eiland– de bergen van Boquete – huurauto ophalen, Las Lajas Pedasí – natuur van El Valle de Anton Panama City – onbekende, tropische eilanden San BlasPanama City

Reisduur: 18 dagen
€ 2885,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen

Rondreis Panama tips

Een individuele rondreis Panama; een bestemming die voor een complete reis misschien niet meteen bij iedereen naar boven komt. De mogelijkheden voor een complete reis door het land zijn echter zo divers. Alleen Panama City is al de moeite waard om enkele dagen te verblijven. De stad heeft een gezellige historische wijk met veel gerestaureerde huizen uit de Spaans koloniale tijd. Maar wie Panama zegt, denkt als eerste aan het Panama kanaal. Ga ook zeker naar één van de sluizencomplexen en zie hoe enorme schepen meters omhoog of omlaag getild worden. Misschien nog wel leuker: vaar zelf mee door de sluizen. En wist u dat Panama City de enige stad ter wereld is met een regenwoud?

 

 

Iets verder ligt het Soberanía National Park waar u toekans, apen, luiaards en veel andere dieren kunt spotten. Voor het strand gaat u naar de Bocas del Toro archipel. Kleine eilanden met witte zandstranden en een mooie onderwaterwereld. De sfeer is heel Caribisch. In Bocas town komen veel jongeren: er zijn veel surfers en er is een gezellig nachtleven. Op de rest van de eilanden is het erg rustig.

 

Bij de eilandengroep San Blas leeft de oorspronkelijke Kuna bevolking. U combineert hier het strand met interessante oude cultuur. De mooiste natuurgebieden in Panama vindt u bij Boquete en El Valle de Anton. Boquete is een leuke outdoorbestemming: hiken, ziplinen, raften, een vulkaan beklimmen; maar ook een tour over een koffieplantage en vogelspotten zijn must-do’s hier. Bij El Valle de Anton is het geweldig om te hiken en vogels te spotten. Maar ook paardrijden, een vlindertuin bezoeken, watervallen bekijken en over de watervallen ziplinen kan hier.

 

Overige tips voor uw rondreis in Panama:

  • Een rondreis door Panama start u vaak in de hoofdstad Panama-City. Maar een aanrader is ook om de zuidgrens van Costa Rica over te steken en te starten in Boquete of Bocas del Toro.
  • Bekijk onze combinatiereis Panama met Costa Rica
  • Ook voor gezinnen met kinderen is Panama een leuke bestemming voor een rondreis. Een voorbeeld van een rondreis Panama voor het gezin is de reis met uw gezin naar Panama.
  • Panama leent zich uitstekend voor een “tussendoor” vakantie. Omdat het land relatief klein is en afstanden snel te overbruggen zijn, kunt u in één of twee weken veel van het land zien en een zeer afwisselende reis door Panama maken.

 

Koloniale huizen in Panama City

8 Redenen om een individuele rondreis door Panama te maken

1. Technisch hoogstandje: het Panamakanaal

Als vakantieland is Panama niet zo bekend, maar iedereen kent wel het Panamakanaal. Een ongelooflijke prestatie dat dit kanaal gegraven werd en hoe de sluizen functioneren.

Er zijn allerlei manieren om het Panamakanaal te bekijken. Maak een treinreis langs het kanaal, bezoek één van de sluizencomplexen of maak een boottocht van een halve of een hele dag over het kanaal.

 

Een groot vrachtschip in het Panamakanaal

 

2. Kleurige Spaanskoloniale huizen

Ook in Panama hebben de Spanjaarden overheerst. Kleurige oude huisjes in dorpen, overal kerken en statige gebouwen in Panama-City zijn enkele fotogenieke overblijfselen uit deze tijd.

 

3. Spot dieren in de natuur tijdens uw reis door Panama

Er zijn diverse natuurparken en Nationale Parken in Panama die u kunt bezoeken tijdens uw rondreis door Panamal In de hoofdstad ligt het grote Metropolitan National Park. Een ware jungle ín de stad. Net buiten de stad, prima te doen met een dagtocht, ligt het Soberanía National Park. Maak een boottochtje over Lake Gatun, bij het Panamakanaal. Wij spotten hier diverse soorten apen, krokodillen en talloze vogels.

Voor de kust van het schiereiland Azuero ligt Leguaneneiland. De naam zegt het al: hier ziet u vele hagedissen. In de bergen bij Boquete zagen wij de kleurige quetzal, een bijzondere vogel.

Een toucan hoog in de bomen van Soberanía National Park

 

4. Ontdek de onderwaterwereld

Ga duiken of snorkelen bij de archipel van Bocas del Toro of bij San Blas. Koraal en kleurige vissen en misschien een zeeschildpad verschijnen in het heldere water. Dolfijnen springen op uit het water en kijk op de zeebodem naar die prachtige rode zeesterren. Aan het einde van de rondreis Hoogtepunten van Panama kunt u relaxen aan het strand van Bocas del Toro.

 

5. Relaxen op het strand in Panama

Ook boven water is er genoeg te beleven bij de eilanden. Witte zandstranden, palmbomen, een gezellig dorp met veel toeristen, een chique resort of juist de authentieke Kuna cultuur ontdekken. Er is een strand met voor ieder wat wils, even een paar dagen bijkomen aan het strand na een rondreis door Panama.

 

Relaxen aan het strand van Playa Estrella aan het einde van uw rondreis door Panama

 

6. Actief bezig zijn in Panama

Behalve duiken en snorkelen zijn er nog veel meer leuke actieve dingen te doen in Panama. Hou het redelijk rustig en doe een hike, of ga tot het uiterste en beklim één van de hogere bergen. Ga kajakken op het Panamakanaal, om de grote containerschepen eens op een heel andere manier te bekijken. Ga raften of ziplinen. Bekijk de natuur vanaf de rug van een paard. Tijdens de rondreis Gezinsreis Panama kunt volop aan activiteiten deelnemen.

 

7. Drink Panamese koffie

De heuvels in het westen van Panama zijn zeer geschikt voor het verbouwen van koffie. Kijk in Boquete of Volcán hoe de koffie verbouwd wordt en proef verschillende soorten op een heuse koffiefarm.

 

8. Eet Panamese chocolade

Niet aan de calorieën denken, want ook chocolade maakt onderdeel uit van de Panamese cultuur! Er wordt veel cacao verbouwd.

 

Geniet van uw individuele rondreis door Panama!

 

 

Eva-profielfoto
Eva
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Contact met Eva