Verrassend Panama - Hoogtepunten reis

Egon, Maria en hun dochter Helena reisden 17 dagen langs de hoogteputen van Panama. Ze startten in Panama City en reisden naar El Valle de Anton, Pedasí en via Boquete naar Bocas del Toro. Maar waarom kozen ze voor een rondreis door Panama? Egon vertelt dat ze graag hun zoon, de een half jaar in Costa Rica verbleef, op wilden zoeken. Omdat hij na een verblijf van drie maanden 72 uur het land uit moest voor een verlenging van zijn visum, ontmoetten ze elkaar op de tropische eilanden van Bocas del Toro. "Wat heeft Panama ons enorm verrast"

park-Gamboa-nabij-Panama-City

Panama bleek een enorme verrassing

"We dachten dat het land nog steeds een dictatuur was, en zeker geen land om op vakantie te gaan. Maar niks bleek minder waar. Het hoogtepunt van de reis was niet zo zeer één ding, maar dat was de bevolking zelf." Egon vertelt verder: “Het is allemaal erg kleurrijk. De natuur, maar ook de inwoners. Ze zijn heel rustig en vriendelijk en trots op hun land. Zo trots, dat ze je regelmatig iets willen laten zien. Hierdoor zijn wij vaak omgereden."

vergezicht-vanuit-casco-Viejo-op-moderne-centrum-Panama-city

Het Panamakanaal

"Panama City vonden we leuk. Het is toch echt wel een wereldstad", zegt Egon. "Ook zijn de inwoners enorm trots op het Panamakanaal. Als je ergens kwam, was het vaak de eerste vraag of je het Panamakanaal al gezien had. En dat hadden wij, al op de eerste dag van onze reis, dus daar maakten we een goede eerste indruk mee. En je zou misschien zeggen: een kanaal is een kanaal, maar doordat de inwoners zelf zo enthousiast zijn, word je dat zelf ook."

 

Nationaal-park-Bocas-del-Torro_1_650671

Van snorkelen tot dieren spotten

Het gezin heeft veel dieren gezien in Panama. Van luiaarden en aapjes in de bomen tot dolfijnen en vele vogels. "Daar ligt ook onze interesse, bij vogels", zegt Egon. "We hebben ook gesnorkeld en dat heb ik wel eens vaker gedaan, maar in Bocas del Toro is het alsof je in een aquarium zwemt." Het gezin maakte nog een wandeling nabij het tropische regenwoud Boquete. Hier zagen ze nog meer vogels, maar ook krabbetjes, slangen en bomen van wel 1000 jaar oud. "Alles is groot en groen met bloemetjes."

Bocas-del-Toro-huisjes

Ondanks wegblokkades, toch alle hoogtepunten gezien

Voordat het gezin naar Panama vertrok, waren er al enkele wegblokkades aan de gang. “Dat werden er steeds meer en hierdoor hebben we de route niet zelf kunnen rijden. Dit is door de lokale agent goed opgelost en hierdoor hebben we alsnog alles kunnen zien wat we wilden zien. We kwamen andere reizigers tegen die alles zelf hadden geregeld en zij konden de helft van de reis niet uitvoeren. Dagelijks hadden we contact met de agent, hij was heel goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen."

gemaakt-op-het-terrein-van-het-hotel-in-Chitre

Geen luxe, maar wel gezellige accommodaties

Egon en zijn gezin overnachtten in verschillende kleinschalige accommodaties tijdens de reis. "We verbleven in Panama City in het moderne centrum in een prima hotel. Het was allemaal niet heel luxe", zegt Egon, "maar ze waren er heel gastvrij. Het was goed geregeld, met ontbijt erbij. Op Bocas del Toro verbleven we aan de rand van een natuurreservaat. We zagen luiaards en aapjes in de tuin en groene gifkikkertjes. Dat was toch wel de meest bijzondere locatie waar we hebben geslapen."

Panama-centrum-Pedasi

Prettig contact met de reisspecialisten

Reisspecialisten Judith en Tamara hebben Egon en zijn gezin geholpen met het samenstellen van hun hoogtepunten reis door Panama. Egon vertelt dat het contact prettig verliep. "We hadden af en toe vragen, en die stelden we dan via de telefoon of per mail en we krijgen altijd snel antwoord. De reis was goed geregeld!"

 

Panama-Boquete-outdoor-Tree-Trek

Tips voor jouw reis langs de hoogtepunten van Panama

"Panama is echt een land van cultuur en je moet er niet te snel doorheen willen reizen", zegt Egon. "Wij zijn één dag in Panama City geweest en dat was eigenlijk te kort. Als je de tijd hebt, zou ik aanraden om langer te blijven. Daarnaast is het regenwoud in de buurt van Boquete prachtig om doorheen te lopen. Wij zijn er twee hele dagen geweest. Ook hier moet je niet te snel doorheen willen reizen. De ultieme tip: maak gebruik van de tips van de locals, de Lonely Planet heb ik niet gebruikt!"

Panama_Bocas_del_Toro_516966_2_627144

Wil jij ook op rondreis door Panama?

Laat jouw droomreis naar Panama werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een rondreis Panama.