Bocas del Toro, Bastimentos, Eclypse de Mar Acqua Lodge

Panama

Een tropische droom die uitkomt: bungalows op het water mét, heel bijzonder, een gat in de vloer van de woonkamer waardoor u vissen kunt zien en kunt voeren.

Locatie

Op het eiland Bastimentos, één van de eilanden van de Bocas del Toro archipel. De lodge ligt afgelegen. Iets verderop ziet u een dorp maar door de mangroves kunt u daar niet heen lopen. Een bootje naar het dorp kost ongeveer één Amerikaanse dollar. Af en toe zweven flarden van de muziek uit het dorp naar de bungalows. Eclypse de Mar ligt op zee. Vanaf uw terras heeft u uitzicht op andere eilanden. U arriveert per boot bij de aanlegsteiger van het hotel.

Accommodatie

Er zijn zeven hutten (oftewel standaard bungalows) en twee Honeymoon bungalows op het water, en drie kamers in het hoofdgebouw. Wij raden de bungalows op het water aan. Alle bieden veel privacy. In de hutten is een zitgedeelte met een bank en onder de salontafel zit een gat in de vloer. Er staat vissenvoer en als u dat door het gat werpt, ziet u vele vissen verschijnen, zo onder uw bungalow. Er is een terras met twee ligstoelen en een hangmat. Vanaf het terras gaat een trapje de zee in. De Honeymoon bungalow heeft één slaapkamer met een tweepersoonsbed, en biedt meer privacy dan de andere bungalows. De standaard bungalow beschikt over twee aparte slaapkamers en is geschikt voor vier personen. Er ligt snorkelmateriaal in de kamer. In de badkamer is een douche met warm water. Omdat er zonne-energie is en men zo veel mogelijk ecologisch wil zijn, wordt u verzocht geen föhn te gebruiken. De bungalows hebben een ventilator boven het bed, een kluisje en een muziekinstallatie.

Voorzieningen
  • Leuk detail: op een briefje kunt u aangeven hoe laat en waarmee u wilt ontbijten en of u op de kamer of in het restaurant wilt ontbijten. Er ligt ook een menukaart voor lunch en diner op de kamer. Handig om hiervoor ook uw wensen van te voren kenbaar te maken.
  • Yoga en meditatie
  • Massage
  • Achter het hotel lopen trails. Er zijn veel vogels, kaaimannen en luiaards te zien.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën