Bouwsteen Panama: Panama City verkennen

Uw hotel ligt in de koloniale wijk van Panama City. Verken te voet dit stadsdeel met veel gerestaureerde gebouwen. Ga ook naar het moderne deel met wolkenkrabbers. Bezoek het Biomuseo via de Amador Causeway. 

Er is ook veel natuur nabij de stad. U maakt een boottocht van een halve dag over het Panamakanaal en vaart door de sluizen.

Boottocht sluizen Panamakanaal
Hotel in koloniale stijl
Oude en nieuwe centrum zien
Eva-profielfoto
Eva Drenth
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Panama City verkennen

Dag 1      Aankomst Panama City

Dag 2      Panama City

Dag 3      Panama City: boottocht Panamakanaal

Dag 4      Vertrek Panama City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Panama City

8cbdbc73-33d7-4120-9d10-85c629b7d6c9 1be15a5c-fdd6-4f0e-8a99-57b4257fcbe7

U wordt bij de luchthaven in Panama City opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Panama City is de hoofdstad van Panama en het is de grootste stad van het land. De stad is natuurlijk bekend vanwege het nabijgelegen Panamakanaal. De stad zelf is boeiend en wordt zelfs vergeleken met Miami. Er is een heel modern, zakelijk district. De skyline doet inderdaad niet onder voor de skyline van Noord-Amerikaanse steden. Er staan enorme wolkenkrabbers. Wandel over de Cinta Costera, een boulevard met palmbomen met een goed uitzicht op die imposante skyline. Dwaal rond door de straten van de Casco Viejo, het oude stadsdeel én bovendien het leukste stadsdeel van Panama City. Heel veel gebouwen in Spaans koloniale stijl zijn gerestaureerd en in hun oorspronkelijke kleuren geverfd. Sommige huizen worden bewoond, maar in vele zijn restaurants, winkels en galeries gevestigd. Eindig uw wandeling in één van de vele leuke restaurants. Ook ’s avonds is het leuk om door de straten te lopen. Barretjes, terrasjes en restaurants maken het levendig.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief transfer

Dag 2 Panama City

U kunt dagen, zelfs een week in Panama City verblijven en iedere dag op stap gaan. Er is ontzettend veel te doen in en om de stad. Denkt u aan Panama, dan denkt u aan het Panamakanaal. Bekijk het kanaal op de manier die u het meeste aanspreekt. Er is een nostalgische treinrit langs het kanaal, u kunt een stuk meevaren door de sluizen en op die manier ervaren wat een enorme hoogteverschillen overbrugd worden. Als u naar één van de enorme sluizencomplexen gaat, ziet u hoe grote tankers, containerschepen of een cruiseschip opgetild worden. Actiever bezig bent u tijdens een kanotocht over het kanaal. Net buiten de stad ligt het Metropolitan National Park. Er zijn twee trails uitgezet, er is een uitzichtpunt, apen leven hier. Het is het enige regenwoud ter wereld in een stad. Nog mooier qua natuur en met veel meer dieren om te zien is het Soberanía National Park. Een uur buiten de stad ligt dit tropische oerwoud waar onder anderen apen, luiaards en meer dan 500 vogelsoorten leven. Een interessant kijkje in het verleden heeft u in de stadjes San Lorenzo en Portobelo. Geef ons u wensen aan en wij adviseren u graag over de leukste excursies en combinaties. Op een half uur varen vanaf Panama City ligt Isla Taboga, een dagtocht erheen is prima op eigen gelegenheid te doen. Neem ’s morgens vroeg de veerboot heen en aan het einde van de middag terug en bezoek het eiland van de bloemen. Er zijn mooie stranden, een oude kerk, een lieflijk dorp, ga snorkelen en fotografeer de vele bruine pelikanen. Net buiten het historische stadsdeel Casco Viejo ligt de vismarkt. Wij vonden het een aanrader om hier even te kijken, maar vooral om hier te gaan eten. Ga eveneens naar de Amador Causeway. Vier eilanden zijn met de stad verbonden door een weg die gemaakt is van het puin dat vrijkwam bij het uitgraven van het Panamakanaal. Huur een fiets of een raar fietskarretje en kijk hier rond. Breng eveneens een bezoek aan het Biomuseo. Alleen al het wonderlijk gevormde en kleurrijke gebouw is bezienswaardig.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Panama City

Panama-City-Koloniaal1_2_379130 Panama-City-boulevard_1_367984 Panama-City-huizen

U wordt naar Gamboa gebracht. Daar gaat u aan boord van een rondvaartboot en vaart u richting Panama City. Eerst over het smalste deel van het kanaal, de Culebra Cut. Uw gids vertelt u allerlei interessante weetjes over de geschiedenis van het Panamakanaal en de natuur eromheen. U vaart onder de Centennial brug door, één van de drie imposante bruggen die Noord-Amerika en Zuid-Amerika met elkaar verbinden. De boot arriveert bij de Pedro Miguel sluizen en daalt negen meter. In één keer! Iets verder komt u bij één van de bekendste sluizen: de Miraflores sluizen. Hier daalt de boot zestien meter in twee stappen. In korte tijd heeft u een enorm hoogteverschil overbrugt als u bij de Grote Oceaan aankomt. Spectaculair! U gaat onder de Brug van de Amerika’s door; een imposante brug en het officiële begin van het kanaal. In de verte ziet u de skyline met de wolkenkrabbers van het moderne deel van de stad. U wordt vervolgens teruggebracht naar de haven en per auto of minibus naar uw hotel gebracht. Deze excursie duurt ca. zes uur en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief transport, boottocht over het Panamakanaal, Engelssprekende gids, buffetlunch aan boord.

Dag 4 Vertrek Panama City

Vandaag verlaat u Panama City. Reis door Pearl Islands en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Wilt u liever iets actiefs? In het natuurgebied El Valle de Anton kunt u heerlijk wandelen.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën