Tanzania vakantie

Joyce, Paul en “Mama Mia” oftewel moeder Mia van 87 jaar reisden dertien dagen door Tanzania. Dit was niet hun eerste reis naar Afrika, want Zuid-Afrika hadden ze al eens bezocht. Ze ontdekten de mooiste wildparken: ze startten hun reis in Arusha en reisden via Lake Manyara National Park, Serengeti National Park, Ngorongoro Karatu naar hét safaripark Tarangire National Park. Zanzibar sloegen ze over, want ze kwamen echt voor de natuur. "De hele reis was een soort natuurfilm." 

 

Serengeti-kudde-gnoes

Op vakantie naar Tanzania

Hoewel ze de laatste kampeersafari in kleine tentjes iets te basic vonden, werden ze toch enthousiast over Tanzania en de vele safari’s die je er kunt ondernemen, vertelt Joyce. De vakantie naar Tanzania stond in eerste instantie al gepland voor februari 2023. "Helaas kon deze door omstandigheden niet doorgaan, maar de aanpassingen verliepen erg soepel. De hele reis was goed geregeld. We hebben veel doorgesproken met Afrika specialist Ingrid en zij wist ons goed te adviseren. Het persoonlijke...

Tanzania-Serengeti-Leeuw-boom

De vakantie leek wel een natuurfilm

Tarangire National Park en Serengeti waren qua natuur de hoogtepunten van de Tanzania vakantie. "Ingrid vertelde ons dat we echt naar het Tarangire National Park toe moesten, omdat je hier het meeste wild in Tanzania vindt. Er kwam van alles voorbij: gnoes, luipaarden, olifanten. We kwamen terecht midden in een groep olifanten! Wat bijzonder om zo dichtbij deze dieren te komen”, vertelt Joyce. "In Serengeti zagen we niet alleen een leeuw in de boom, ook parende leeuwen, maar dat ging wel snel..."...

Tanzania-safari-familie-Nijenhuis-_1_628679

Vakantie Tanzania met privé gids Lemans

“We hadden een zespersoons auto met z’n drieën", vertelt Joyce. "We kregen echt de tijd om ergens te blijven staan, soms wel een half uur op een locatie. Onze gids Lemans wist veel, heel veel, en kon het gedrag van de dieren goed observeren. Wij hadden één wildlife gids bij ons, maar hij had nog veel meer boeken bij zich. Hij wist heel goed waar hij het over had en vertelde over alle planten, bomen, de vogeltjes en meer. We hadden hele leuke gesprekken met hem."

Tanzania-Kati-Kati-Serengeti-tenten_2_628691

Overnachten in kleinschalige accommodaties

In Lake Manyara National Park verbleven we midden in de natuur op een helling in een kleinschalige accommodatie. “De mensen waren hier heel lief en leuk, en we hadden direct uitzicht op Lake Manyara. In Serengeti sliepen we in een grotere safaritent midden in de bush. ’s Nachts hoorden we de leeuwen roepen. Ook zagen we hyena's.”

Tanzania-Serengeti-eten-drinken-safari

Tips voor jouw Tanzania vakantie

"De tip die wij heel bruikbaar vonden, was dat we geen harde koffers mee moesten nemen. En ook de kledingtips waren heel nuttig: draag geen blauw of zwart. Van te voren begrepen we niet helemaal waarom, maar nu wel! Verder raden we het aan om een verrekijker en goed fototoestel mee te nemen", vertelt Joyce. "Het is ook fijn om een wildlife gids bij je te hebben als je net als ons een natuurliefhebber bent. Onze belangrijkste tip: Luister goed naar de tips van Van Verre.”

Mount_Kilimanjaro_Tanzania_3052_1_652577

Wil jij ook op rondreis door Tanzania?

Laat jouw droomreis naar Tanzania werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan